icon

Učiteľka vynadala dcére

luba28
12. feb 2014

ako by ste riesili,keby vam dcera povedala,ze jej ucitelka povedala,ze ty si ale riadna bestia,...a bezne na hodinach povie ziakom,ze drz hubu,...alebo bolo by dobre ta poriadne strieskat,.....dakujem

lieska
13. feb 2014

@banderaska29 - nie z tvojho prispevku! Ako som uz pisala vyssie, moj celkom prvy prispevok lube, zakladatelke temy ... ja som bola vychovavana v zmysle "nauc sa zit aj s blbcami, tych stretnes v zivote este dost"! V zmysle tohto motta sa nezaoberam hociakou "perlou ducha" co tu niekto vypusti a nepotrebujem mat posledne slovo! 😉

banderaska29
13. feb 2014

@lieska no , je celkom jasné že podla toho nežiješ, ked sa tu dokážeš tak vytočit 🙂 to je snad logické nie ?

ale šak ved, ži si ako chceš, uč deti načo len chceš 🙂

lieska
13. feb 2014

@banderaska29 - pocuvaj ma, to ze ty patris k tym upejpanym mamam, co z komara robia somara vysvetluje aj to, ze jednu moju vetu, v ktorej som napisala, ze mi dviha tlak, ked nas ostatne tu oznacujes za "nezodpovednych rodicov, ktorym su vlastne deti ukradnute" povazujes za moje totalne vytocenie sa! Toto je pre vas uz asi pokraj nervoveho zrutenia sa??? Nechaj ma tak, nevyjadruj sa ku mne, tak ako ja vcera k tvojmu poslednemu prispevku smerovanemu na mna! Aj tak sme mimo temy!

digysa
13. feb 2014

Myslim, ze vsetky tu pripisujete PRILIS VELKU ULOHU ucitelovi. AKo sa spravaju vase deti a vsetky ostatne deti, nie je vizitka ucitelov, ale rodicov a rodiny.

Niekto tu napisla, ze "bestia" nie je az take zle slov............... PROSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM ?????????
Skoro mi zabehlo.......

NEviem, ale vsimla som si, ze vseobecne sa na Slovenskych skolach velmi zle riesia problemy a priestupky deti.......

DO skolskeho prostredia nadavky typu : hlupana, bestia, drz hubu, potvora, drzana... NEPATRIA.!

Priklad: KEd mi dieta hodi do hlavy kriedu........tak ho zoberime von z triedy, zavolam rodicom a Ti si po neho pridu.
Ked sa to stane 5 krat, ze dieta je vylucene zo skoly pocas vyucovania, tak rodicia by mali prispiet tiez nejakym tym polienkom k ohnicku a dohovorit svojmu drobcovi.
Ale ucitel by sa nikdy nemal znizit k vulgarizmom a nadavkam.........v skolskom prostredi su vzorom pre deti.
Doma su vzorom pre deti rodicia. A ak si bezne doma hovorite s 10-rocnymi detmi- TY bestia, tak nema zmysel sa tu viac bavit. 🙄 🙄

mima4
13. feb 2014

@digysa
"KEd mi dieta hodi do hlavy kriedu........tak ho zoberime von z triedy, zavolam rodicom a Ti si po neho pridu.
Ked sa to stane 5 krat, ze dieta je vylucene zo skoly pocas vyucovania, tak rodicia by mali prispiet tiez nejakym tym polienkom k ohnicku a dohovorit svojmu drobcovi. "

ale toto je americky system... na slovensku si to nemozes dovolit... sa ti rodicia vysmeju do tvare..ze co ty jedna nula (hovorovo tak pomenuva vela ludi ucitelov), co nic v zivote nedokazala, si dovolujes... Este daju na teba staznost riaditelovi, ociernia ta pod ciernu zem..pripadne pride tatko a dostanes jednu po hube... bezna slovenska realita 😎

digysa
13. feb 2014

@mima4 Ano....vsimla som si a preto som aj napisala, ze Slovenske skolstvo je nieco strasne.

TU sa rodicia idu "prepadnut od hanby", ak je dieta zavolane pred riaditela.....a vzdy s rodicmi. Moj bol zavolany raz a za taku volovinu..........stale odhanal spoluziaka (takeho kecalka, stale mu rozpraval a mlel a mlel...a moj syn mu vravi: Nechaj ma, tak ja sa s tebou nechcem hrat. Chod prec zo skoly")

Samozrejme sme to hned riesili aj v skole, aj doma. Museli sme mu vysvetlit, ze deti sa zo skoly nevyhanaju 😅

mima4
13. feb 2014

@digysa
..a pritom na slvoensku je zvykom sa vytahovat, ze som doma cele tri roky s dietatom a 24 hodin fungujem len pre neho, aby nemal neviem co so psychikou 😀 ... a nemam pocit, ze by sme tu mali generacie empatickych, slusnych deti, ktore su k niecomu vedene 🙂

Slvoenske skolstvo je otrasne a hlavne "tvori" neschopnych mladych ludi, ktori nevedia uvazovat, logika nula bodov.. nevedia sa vo svete hybat..aj to je dovod, prečo mame taku vysoku nezamestnanost.. 🙂

monika_k
13. feb 2014

Male dievcatko si vypocuje este velmi vela poznamok na svoju adresu....a verte mi, na bestiu bude este v dobrom spominat....bohuzial, dnesny svet je taky!

banderaska29
13. feb 2014

@lieska ja som si len vyjadrila svoj nazor a ty si sa do mna navážila ako prvá tak prvá aj prestaň !
ano je to nezodpovedné a vyhlasujem to opat, ak je to pre neakeho rodica v poriadku aby na jeho dieta nadaval učitel ze je beštia. takže, ak by ti to bolo jedno, si nezodpovedná .ked sa ti tato teoria nepači tak je to iba tvoj problem a už neotravuj ty a daj si doporiadku tvoje nervy a viac ako tu na konikovi ho trav so svojimi dvomi detmi lebo takto len strácaš čas .

digysa
13. feb 2014

@mima4 BUM!!!! Teraz si zatala do ostreho...... presne tak to citim aj ja.

digysa
13. feb 2014

@monika_k Mas pravdu, len preco by to mala pocuvat prave od ucitela, ktory ma byt pre nu vzor a s ktorym travi polovicu dna kazdy den?
Ak jej to povie nejaky opilec na ulici, tak jej to vysvetlim................Ale nechapem, ako by som svojim detom vysvetlila, preco ich ucitelka castuje vulgarizmami, ked maju v skole jedno z pravidiel : "NO calling names"- Nenadavame si.

dejnas
13. feb 2014

@kofoluska si to celé nepochopila, ale nevadí 😝 😝
ja som nič neobhajovala a napísala som to preto, že aj nám deckám - v tom čase to prišlo nevhodné a určite nie NORMÁLNE.... ale sme sa proste na tom rehlili a nerobili sme z toho aféru prvého kalibra...
v prvom rade, mali vtedy žiaci (a tiež rodičia) možno trochu viac sebareflexie....
a je to tak, nikto neutrpel a dodnes sa na tom smejeme, či sa ti to páči, alebo nie ... toť vsjo 🙄
teraz sa na dieťa nesmie nik ani len krivo pozrieť, lebo sa chúďa z toho nespamätá....
píšem všeobecne a nenarážam na zakladateľku, aby si to tu zas niekto zle nevysvetlil 😝

hanelka1
13. feb 2014

@mima4 suhlasim s tymto prispevkom, deti su neovladatelne v dnesnej dobe a upipani rodicia im drzia stranku, pretoze na svoje dietatko nedopustia a ucitela nemaju za nic! a smutne je aj to, ze casto sa aj vedenie skoly po natlaku rodica prikloni k nazoru rodica lebo sak riaditel je voleny radou skoly, a kto v nej sedi? samozrejme aj rodicia! nase skolstvo a dnesne deti su v strasnom az zalostnom stave,potom v skole uci kadekto lebo normalneho cloveka-zodpovedneho, slusneho,vzdelaneho ucitela, ktoreho praca bavi a naplna to od zufalstva prestane bavit a robi radsej nieco ine a potom sa cudujete, kto uci nakoniec vase deti. mozno pani ucitelka nema ani pedagogicke vzdelanie, no, hura Slovensko!

lidka06
13. feb 2014

dnesna mladez = alkohol, sex, hulivo, drogy. A odkial by mala prist ucta voci dospelým ci ucitelom či rodičom. Problemove deti to nie su deti skoly !!!!!!!!!!!!!! ale deti rodičov, ktori su si vedomi ze to ani doma nezvladaju, avsak radsej o tom nehovoria. A co potom tí chudaci v skole, deti z nich maju tak akurat pekne NIC ! Doma nerespektuje rodičov, nebude rešpektovat absolutne školu. S čim sa ja stretavam by ste neverili ! Deti maju všetko nič si nevážia, tobož nie vlastnu matku - bežné javy - " DOKOPEM TA ! ZMLATIM TA PALICOU ! CHCEš FACKU ? - Takto sa dnes spravaju už 3 ročne deti k matke. Ten ostatok - jačanie, skriekanie, trieskanie o zem, alebo hlavou o stenu, dupanie, bitie matky !!!!!!! Čo riešime !!!!! V prvej rade riešit treba dieťa od mala, nemaju hranic, matka si povie to prejde to je len vzdor , s toho vyrastie. Hm. Možno par kusov ostatok ostava agresívny voči svojmu okoliu nadalej. A potom to samozrejme so školou rastie dalej. Ale malokto si prizna chybu, malokto povie " Ano mame problem, a môžme za to v prvej rade my ! " S ostatkom sa to potom už vezie. Hej aj moja mala dcera mala obdobie vzdoru, pekne som ju upratala na poriadok, vymedzila hranicu, pretoze ked je somarikovy dobre ide tancovat na lad. Drzala som sa pravidla AKE POZICAJ, TAKE VRAT ! Čo mi požičala pekne som jej vratila ! To ju čaka aj v zivote. Nastastie som zakročila hned od mala a vcas, a mam doma ( zatial ) slusne mile uctive dieta. Predbezne do puberty.

digysa
13. feb 2014

@lieska Prave si tu citam tvoj prvy prispevok, co si poradila zakladatelke temy

CITUJEM lieska: nijako specialne by som ja nereagovala! V prvom rade by som sa spytala, pri akej prilezitosti jej to pani ucitelka povedala! To ako prve!!! emoticon A potom by som dcere povedala "nauc sa zit aj s blbcom, po svete ich chodi kopec"!!!

Nikomu z rodicov to nepadne dobre, ked take nieco pocuje, ale na druhej strane si myslim, ze tym, ze takato mamicka s penou okolo ust naklusa dalsi den do skoly a ide si nieco vybavovat s pedagogmi si doma vychovava akurat tak jedno rozmaznane decko, ktore sa spolieha na to, ze ma za sebou vzdy niekoho, kto za neho vyriesi nejaky problem. A ked vyrastie pri prvom probleme ma depky, burn-outy, vredy na zaludku a podobne.

Tak klobu dole pred Tvojou teoriou ci praxou, verejne Ta tu povazujem za vodcu tych blbcov..... ak taketo rady davas svojim detom........ Ano, takto sa vychovavaju tie slusne deti....Smutne 🤐 🤐 🤐 🤐 😖

banderaska29
13. feb 2014

@digysa nie " mýliš sa " . slovo beštia je uplne v poriadku. učiteľ = pán . a tvoje dieťa ? pche, určite ho vyprovokovalo , prečo by si sa ho mala zastavat, to je jedno že prave ty si jeho matka a ty maš za ním stát , radšej to vlastne ani nerob, lebo si okamžite háklivá , nemožná matka , ktorá si svoje decko rozmaznáva a drží v bavlnke ""

tak sa to tu berie a vieščo? je mi z toho nagrcanie . doslova. ešte ja budem zvozená keď poviem že od jednej matky je to proste neprípustné a nezodpovedné ak sa toho dietata nezastane. iste, ak by moje dieta robilo v škole problémy, tak ja by som si to s ním vybavila , rozhodne nezastávam metódu aby učiteľ nadával žiakom.NIKDY ZA ŽIADNYCH OKOLNOSTÍ . ja som sa to zrovna dnes pytala mojej maminy ktora je dlhoročná učitelka čo si o tom myslí či toto má právo povedat profesor, vyvalila namna oči že to teda v žiadnom prípade nemá....

denisic
13. feb 2014

@luba28 sama som ucitelka, urcite to nema riesit tym, ze dcere povie drz hubu ... je to absolutne nevhodne, ak je dcera taka, ze ju treba 100x napominat, tak to treba riesit vychovnymi opatreniami ako su pokarhanie alebo si moze pozvat rodicov do skoly spolu s dietatom, ale urcite nie nadavanim ... bolo by potrebne zajst za triednou ucitelkou a ak sa to bude opakovat, tak potom za riaditelom skoly alebo vychovnym poradcom skoly ... deti su v dnesnej dobe naozaj kadejake, ale toto si ucitel nemoze dovolit, lebo je tam od toho, aby deti ucil, co je spravne a co nie ... na druhej strane nemozete dceru obhajovat, ze ona je taka, mali by ste ju prisnejsie vychovavat, pretoze potom vam dcera moze jedneho dna prerast cez hlavu ... v anglicku uz deti zaluju rodicov, ze na nich kricia alebo im utrzia jednu vychovnu ... ak si budeme vecne zastavat deti, utocit na ucitelov a ludi, ktori sa ich snazia nieco naucit, moze sa to zvrhnut a deti budu neudrzatelne ... ja osobne mam dceru na skole, kde su velmi prisni a chcem, aby mi triedny okamzite volal, ked nieco vyvedie a nikdy si ju nezastavam, pretoze chcem, aby z nej vyrastol poriadny clovek

denisic
13. feb 2014

@mima4 presne toto mi hovorila kolegyna, ktora rok ucila v USA na skole ...ak dieta vyrusovalo, vedenie skoly zavolalo rodica, ktory si po dieta musel osobne prist a cakat musel v nejakej odchytnej miestnosti ... som bola poriadne prekvapena ... pritom my tu musime v skole drzat totalnych asocialov, ktorych matka vkroci do skoly, len ked mu zoberieme tablet alebo telefon, ktory pouziva na hodine ... nase skolstvo je len odrazom celej slovenskej spolocnosti, zrkadlom dnesnych hodnot ludi ... v skole sa vsetko zmeni len vtedy, ked sa zmeni myslenie ludi ... ja osobne, keby som mala na to financie deti ani do skoly nedam a ucila by som ich doma sama, pretoze ak maju sediet v skole spolu s detmi, ktore o ucenie nemaju absolutny zaujem, tak tam zabijaju len cas ... preto som sa rozhodla za skolu platit a dala som dceru na skolu, za ktoru sa plati, chodia s nou do triedy deti, ktorych rodicom na vzdelani zalezi

opica89
13. feb 2014

boze zeny uz prestante 100ludi 100 chuti jedna by to riesila tak a druha tak!!!! kaslite uz na to

kofoluska
13. feb 2014

@dejnas Neviem, co sa do mna obuvas, ja som Ta predsa v nijakom prispevku nemenovala 🙂 Takze kludnu hlavu a nohy v teple. 🙂

lieska
13. feb 2014

@digysa – ty si zjavne tiez jedna z tych, s ktorymi ja si nemam co povedat! Nebudem sa tu znizovat na Tvoju uroven a korunovat ta za vodkynu neviem koho! Vy chodte aj s @banderaska29 smutit nad tym ako sa dnes vychovavaju deti niekam spolu a nechajte to uz tak!

dejnas
13. feb 2014

@kofoluska 😀
nemaj obavy, nohy mám vyložené, mám ich v teple a hlavu v kľude a hlavne v poriadku 😉
ak cituješ moje slová v svojom príspevku, neznamená, že nenarážaš na to čo, som písala 😉

kofoluska
13. feb 2014

@dejnas chm, ja som ale nikoho necitovala. 🙂 Mozno treba citat trosku s nadhladom a nebrat veci osobne. Vela zien tu pisalo o tom, ako po nich ucitelia hadzali veci, bili ich, sticovali a ako to na nikom nezanechalo ujmu. 🙂 A ak sa mylim a nahodou si to pisala len Ty - tak ako vidis, absolutne som to nemala spojene s konkretnym nickom. Dobru noc.

dejnas
13. feb 2014

@kofoluska ok, ako myslíš 🙂 viem čítať aj s nadhľadom, aj s porozumením... a možno, ak by si to nepísala akurát po mojom príspevku a nedala tie slová, ktoré som použila, do úvodzoviek (čo sa zväčša pri citácií robí), nereagovala by som.... ale v poriadku teda, dodatočne dočítam zvyšok diskusie, aby môj dojem nebol mylný
dobrú noc ti prajem, ak sa zberáš už 😉
ja mám ešte zopár povinností 😝

kofoluska
13. feb 2014

@dejnas Nahoda je blbec. Urcite som nemala v umysle citovat konkretnu mamicku. 🙂 A hej, uz sa zberam, pradlo vyvesene, byt upratany, krpec uz hodinu a pol drichme. 🙂 Uz sa tu len na lepsie zaspavanie bavim v teme ci ma muz pravo udriet zenu aj ked ho vyprovokovala. Jedna holka tam pastla linky na ine forum, kde teda autorka prebera veci ze sa clovek moze popukat od smiechu. 🙂)))

dejnas
13. feb 2014

@kofoluska tak to ti v dobrom závidím 🙂

digysa
13. feb 2014

@denisic Ano, mame take sklenene miestnosti, kde kazdy na toho studenta vidi.... Tiez som si asi 2 krat prisla po syna a urcite som ucitelom nevynadala, ale urobila si poriadok doma. No nikto ho tiez nenazval bestiou.... 🤐

digysa
13. feb 2014

@banderaska29 Ja si nemapamta, ze by nas takto oslovovali v skole za ziadnych okolnosti. A to som uz dlho vonku zo skoly. Taktiez si pamatam, ako spoluziak hodil stolicku do jedneho dievcata. Takze zle deti boli, su a budu v kazdej dobe.......Vyhovarat sa stale na dobu nestaci.

kikina84
13. feb 2014

@opica89 ucitelka je vzdelana osoba,s pedagogickym vzdelanim a nema pravo nadavat detom do beštií a ani im hovoriť drž hubu..Ked ma problemy so žiakmi,treba na nich maximálne instinktívne zvýšiť hlas a vytvoriť si autoritu a pokiaľ to nezvláda,alebo má pocit že decká spravili niečo čo treba vytrestať,tak im ma dat poznamku,ohlasit to riaditelke,alebo predvolat rodicov..Viem ze dnesne decka su totalne drze a je to s nimi o nervy,ale nikto na svete okrem rodica nieje kompetentna osoba,aby nadaval detom..Kazdy jeden čin spáchaný detmi, ma na skole pravidla akými sa ma riest a silne o tom pochybujem, ze je tam napisane ze ked je dieta drze,treba mu povedat drz hubu,alebo vynadat do bestii..Moje dieta je tiez živé a su situacie kedy si ju vôbec nezastavam,lebo viem coho je schopna..Suhlasila by som aj s poznámkami od ucitelky,alebo znizenou znamkou zo spravania,keby boli opodstatnene,ale nikto mojmu dietatu nebude nadavat,to si vyprosim..Vsetko ma svoje pravidla a hranicea tie sa maju na skolach dodrziavat !!! Pokial je dieta zle,tak si to s nim maju riesit rodicia a nie aby im ucitelia oplzlo nadavali,odtoho tam niesu !

monika_k
13. feb 2014

@digysa vzor maju byt pre nu rodicia......preco vsetko hadzat znova na ucitelov ??