Vaše tipy na dobrú základnú školu v Bratislave
Dobrý deň,
hľadám informácie o základných školách v BA. Na zápis ideme síce až o rok, ale už teraz sa snažím získať nejaké info o základných školách s rozšíreným vyučovaním cudzieho jazyka. Moja predstava je - cudzí jazyk od prvej triedy minimálne 2-3 do týždňa, nízky počet žiakov v triede, pestrý výber krúžkov a samozrejme pozitívne referencie
🙂 🙂 🙂 Ideálne v Petržalke (prípadne Staré Mesto či Karlovka).
Ďakujem
@ivush nakoniec chodi v mieste bydliska na grosslingovu
mne sa pacilo v narnii, ale nevzali nas, brali najma starsie deti, syn mal 6 az koncom leta, proste ho nevybrali
nakoniec som aj rada, lebo pri nasom hektickom zivito chodit z meste este na koniec petrzalky....ale ak mozem porovnat narnia a felix, tak narnia vyborne dojmy, felix presne opacne
@mircalla a kto je synovi triedny? Mojmu bola petovska a pozeram, ze este stale uci, ma teraz prvakov. a to uz isla pred 6 rokmi do dochodnu, ked syn koncil 4 rocnik🙂 mala tam teraz nastupila do skolky. no ked porovnavam so sukromnou, kde chodila, tak sakra rozdiel. malo ucitelky komunikuju, neviem co robia, ci je vsetko ok...atd. a deti maju na 2 ucitelky porovnatelne. v sukromnej mali 16 a tu maju tusim 18 teraz a u takych malych ich vacsinou maju do 10, kedze dost z nich chyba kvoli chorobam.
Myslim ze naj zakladna skola a gymnazium v BA je Bulharska skola. Ano bulharska! Vela slovenskych rodicov tam dava deti lebo kvalita vyucovania je lepsia - a usetria 1 rok studia lebo tam sa maturuje o rok skor. Pritom: Nic to nestoji, solne a druzina su zadarmo iba za obedy sa plati 1,56 - a maju 5 roznych menu na vyber. To ze popri Slovencine a Anglictine sa naucia aj Azbuku a Bulharcinu urcite nevadi, skor je to na osoh. Moj syn bude maturovat uz ako 16-rocny. To ze vase deti nevedia ani ň po Bulharsky vobec nevadi ... oni ich to naucia, a pritom maju male triedy
@oriesocek petovsku🙂
co sa tyka komunikacie suhlasim. nikdy nic neviem, maily neposiela, ale zase ked som sa na syna opytala, odpovedala okamzite v ten isty den
znamej syn ma taku mladu ucitelku vedla v trieda, ta kominukuje neustale
ja som nakoniec aj rada, ze je v statnej. so sukromnej skolky (a dost prominentnej) som vrazila nemalo penazi, synovi tam sice bolo fajn, ale majitelka bola obycajna zlodejka a klamarka, co sa vsak prevalilo az k zaveru.....este teraz mi dlzi 400 euro....nejako uz nemam chut financovat nic sukromne
v trede je ich 24. kamoskin sybn je esprite, tam je ich 7 - co ja viem, to mi zase pride malo. maly chory nikdy nebyva, takze ten pocet sa mi zda ok, nas bolo ako prvakov ovela viac v triede
@mircalla tu v poštenemám nič :-/
určite 7 detí v triede je na prácu s nimi super, ale zas sociálne to pre tie decká nie je až taká výhra...predsalen aj deti sú osobnosti a pri tak malinkom počte sú tie možnosti značne oklieštené.
Veď to je to, že pri tých školách je to každý rok lotéria - aké vyučujúce sa tomu ktorému dieťaťu pritrafia...nie je to o škole celkovo, skôr o konkrétnom učiteľovi...a je fakt, že tí slabší sú v našom školstve zdá sa v prevahe.
Sukromna skola zadarmo: http://bsou.sk/SK/index.htm
GYMNAZIUM: mozu prestupit na gymnazium zo 4.triedy a nie z piatej ako na vsetkych inych skolach - usetria 1 rok trapenia na strednej skole
Vyhody: male triedy, skolne zadarmo, druzina zadarmo, obedy: 1,56e (na vyber 5 menu denne) Vyucuje sa vsetko to co na SK-skolach + navyse Bulharcina.
Netreba vediet po bulharsky - deti vsetko naucia.
Stalo sa ze deti prestupili z 9 triedy slovenskej, nevedeli nic po bulharsky na napriek tomu uz o 3 roky maturovali - cize o rok skor ako keby ostali na SK skole. Vela slovenskych rodin tam posiela svoje deti. Super skola, kvalitne vzdelavanie 🙂
@vedecky https://bsou.edupage.org/ este 1 stranka
Felix je sukromna skola "pre nadane deti" ale v skutocnosti im ide o peniaze, zoberu takmer kazdeho kto si to moze dovolit. Mojho syna mestski psychologovia (nie Felix) doporucili na skolu pre mimoriadne nadane deti (Teplicka) ale pretoze je to pre mna velmi daleko a pri skole je nebezpecna krizovatka, dala som ho radsej do bulharskej skoly https://bsou.edupage.org/ alebo http://bsou.sk/SK/index.htm ...a som mimoriadne spokojna ...pritom je to zadarmo 🙂
My nehovorime po bulharsky, netreba. Na to je tu skola a oni ich naucia. Vacsina ziakov je zo SK-rodin ktore nehovoria po bulharsky.Druzina je zadarmo do 4. rocnika do 17.hodiny. Nas syn Piatak, ma skrinku v skole aby si nemusel nosit vsetky knihy a zosity domov. Prinesie si domov iba domace ulohy, a hned ako pride si to urobi. Nema problem s bulharcinou --- deti sa ucia jazyky neuveritelne rychlo. Povornaval som SK a Bulharsku skolu . tak napriklad piataci na SK skole maju 5 hodin denne, na bulharskej 7 hodin denne, v malych triedach a naozaj sa viac naucia 🙂
@marielik78 na znievskej pozbieraju vsetko, len aby mali dost deti. su tam deti, ktore nepresli testami a odmietli ich na teplickej i v cenade. to len ako vychodiskovy bod u prvakov. netusim, ako je to s urovnou vyucby. ale vseobecne ma najhorsie meno medzi skolami pre nadanych. ak neratam felixa, ktory to vsak nema oficialne v nazve.
@vedecky no zaujemcov bolo skoro dva krat tolko, ako mohli prijat
mne sa ale nepacilo to, ze 400 eur za zapis, a sk dieta bolo prijate a rodicia sa rozhodli pre inu skolu, nevratili ho
tiez mi vadii to, ze deti, co maju surodencov su automaticky zvyhodnovane - a tp skoro vsade
jedine ferove prijimacky co som zazila boli na Kosickej AJ - ziadne ine kriteria ako test tam neboli
test bol ale masaker, 3 hodiny, robene to bolo tak pre sedemrocnych a fakt tazke...syn nemal ani 6 napriek tomu ho urobil vyborne, ale brali len 20 z 81 - nestacilo
plus transparetne - vysledky zverejnene, kazda cast testu kazdy vedel kolko mal bodov a tiez celkovo. vysledky do tyzdna, nie ako felix za mesiac a pol
@liv1 co mam informacie, felix urcite nie, frantisek v karlovke je perfektny, deti maju vyborne vysledky vseobecne, ale deti, ktore nemaju trvaly pobyt v karlovke, zvacsa uz neberu, lebo je o tuto skolu velky zaujem u miestnych. Ale aspon by som vyskusala zapis, a predtym urcite sa porozpravala s riaditelom. esprit netusim, ale syn chodil pred troma rokmi do cenady, a esprit bol nad nimi. tie deti vyzerali byt uplne bez discipliny. Aj na vstupnych dverach asi od polroka bolo vylepene, ze studentom z espritu sa zakazuje pocas vyucovania opustat budovu skoly, a dvere sa zacali zamykat. ale mohla to byt iba jedna problemova trieda...

@miracalla jasné kľudne pošli...aj by ma celkom zaujímali výsledky škôl podľa tej analýzy. Neviem či je to niekde prístupné...