Zmena prostredia, zlý prospech v škole. Ako riešiť?
Ahojte mamičky.
Moja dcéra(13r.) nastúpila od septembra do novej školy. Resp. staro-novej. Je to takto,prvý a druhý ročník chodila na ZŠ,ale tá sa zrušila tak sme ju dali do 3. ročníka do novej školy. Učila sa veľmi dobre. S prestupom nemala žiadny problém. Rýchlo si našla kamarátky a kamarátov keďže je to moje živé striebro a nemá problém komunikovať aj v novom prostredí. Lenže v marci sme sa presťahovali 25km od TT,ale toľko sme ju už chceli nechať dochodiť tam. (aj kvôli prímaniu) Od 4.ročníka chodila na ZŠ tu v našej dedine. Až do 7.ročníka (tu už nastali veľké problémy zo strany učiteľov a spolužiakov,závisť,ohováranie,a učiteľky moc riešili čo mala na sebe oblečné,proste oni na to nemajú tak to museli riešiť ohováraním a zasadli si na nej. Jedna učiteľka jej hovorila "že to čo máš na sebe,vyzeráš v tom ako zmoknuté kura" (mala na sebe LV šatku). Samozrejme,celá trieda vybuchla do smiechu. Asi si viete predstaviť čo to musela spraviť s malou. (Teeneger vo vývoji) ☹ To sa už proste nedalo. ☹ Ale známky mala stále JEDNOTKY.
Od sept. chodí späť na ZŠ,kde chodila v 3.ročníku. Spolužiaci sú tí istý,takže ich všetkých poznala keď mala ísť prvý krát do školy. Žiadne problémy zo strany učiteľov a spolužiakov neboli. Super ju prijali,som kamarátka s ich rodičmi.
Ale je október a malá má samé ŠTVORKY,TROJKY. ☹ AKO JE TO MOŽNÉ? ☹ Veď doma všetko krásne vie,ale začínam sledovať že sa jej nechce chodiť do školy. Čím to je? ☹ Ona vždy ráno krásne vstala a tešila sa čo jej nový deň prinesie.
AKO BY STE TO RIEŠILI VY? ☹
Už som v koncoch
Ďakujem
@nelicefo nie je zac, snad sa vsetko vyriesi...ja som teraz celkom busy, ani nemam cas citat a prispievat, len co si napisala hned som mrkla, ako ste dopadli a ako sa situacia riesi, tak som rada, ze si aspon zistila pointu... co je vo veci a mozete sa pripravit na dalsie riesenie. 😉
@nelicefo dobré je, že sa ten problém našiel, aspoň vieš čo ďalej....
ja som sa toť nedávno bavila s kámoškou - riaditeľkou, že čo majú robiť rodičia, ak nie sú spokojní s prácou a správaním sa učiteľa. Ona mi vravela, že na každej škole by mal byť akýsi "zošiť sťažností" (asi niečo podobné ako v obchodoch - kniha prianí a sťažností), alebo ako rodič máš právo zájsť za riaditeľom a žiadať o prešetrenie práce učiteľa a na požiadanie musí riaditeľ zachovať anonymitu.
Ale ako píšu baby - zachovaj hierarchiu - choď najprv za učiteľkou (dobré by bolo mať nejakého svedka pri rozhovore), ak nepomôže, tak za riaditeľkou - ústna sťažnosť, ak ani to nezaberie, tak podať písomnú žiadosť vedeniu školy. Ak to vedenie školy nebude riešiť, môžeš sa potom obrátiť na zriaďovateľa školy, alebo aj štátnu školskú inšpekciu. Ale dúfam, že až takto ďaleko nebudeš musieť zájsť....
Držím ti v tom palce, nenechaj to tak, konečne by sme sa mali aj my, rodičia, prestať báť povedať svoj názor.... 🙂
@jaduska
@macamac
@annika11
@radlinka
@titkovamiriam
@anjelicek26
@jaduska
@bodka70
@sisaha
Kočky tak chcem Vám s radosťou oznámiť že moja čoskoro od septembra deviatačka napriek všetkému PROSPELA S VYZNAMENANÍM (päť dvojok a ostatok 1) Problémy nakoniec boli spôsobené asi prestupom,malá sa začala aj oveľa viac snažiť,s triednou som sa porozprávala a všetko išlo ako po masle v II. polroku.
Som na moju bambuľku nesmierne hrdá že to všetko takto bravúrne zvládla.V konečnom dôsledku Vám chcem poďakovať pretože bez Vás by som nemala nádej že to takto dopadne. Pamätám si ako som v októbri celá znerovavaná zakladala túto diskusiu so štipkou nádeje! A dnes s hrdosťou že sa to vyriešilo Váj to chcem dať vedieť! 🙂 Boli ste moc zlaté a ďakujem za Váš čas 😉
som rada 🙂

@radlinka No to by som ti litánie mohla písať s tým rozdielom pohlaví 😝 Som zvedavá čo v piatok-píšu z anj písomku ale stredu má doučko a budú sa venovať príprave na tú písomku. sa teším aké chyby jej tam nájde 😕