Svadobné šaty z výpredaja: Vyhnite sa podvodom!
Tak sa s vami podelím o moju neuveriteľnú naivitu, nech sa aspoň pobavíte. Chcela som strašne ušetriť na svadbe, lebo ceny v salónoch za požičovné (800 eur za tri dni? choré) mi prišli cez čiaru. Naďabila som na stránku, čo sa tvárila ako nemecký outlet, nádherné čipkované šaty, recenzie samé päť hviezdičiek. Cena 120 eur. No nekúp to, hovorím si, aké som ja múdre dievča.
Balík prišiel včera. Dievčatá, keď som to otvorila, chytil ma hysterický smiech a potom plač. Prišlo niečo, čo vyzeralo ako záclona z komunistického kulturáku, materiál čistý hryzavý polyester, smrdelo to za lacným plastom a tá ""luxusná čipka"" bola na prsiach krivo našitá horúcim lepidlom. Navyše namiesto veľkosti M by sa do toho nezmestila ani moja 12-ročná neter, celé je to ušité na nejakú ázijskú mini postavu. Kontakt na e-shope samozrejme neexistuje, len nejaký formulár, odkiaľ sa maily vracajú ako nedoručiteľné. Svadba je o tri týždne a ja nemám čo na seba. Takže ak premýšľate, že ušetríte na šatách z pofiderného eshopu, radšej tie peniaze rovno spláchnite do záchoda, ušetríte si aspoň tie nervy pri rozbaľovaní. Idem zháňať salón, držte mi palce.
Ja som nikdy nepochopila ako moze clovek nechat take peniaze. Ja som sa vydavala pred rokom, vybrala som si najvacsi salon na SK. MONI sa to volalo. Za 300 eur. Tie saty som mala prva, neboli vobec nejake vyjechane, pekne upravili na mieru v cene, no proste super. Nechapem z kade na take cisla chodite.
@anonym_autor mne asi pred 5 rokmi učaroval trenčkot v štýle burberry.. Na fotkách bol úchvatný. Bola to nejaká reklama na FB. Stál okolo 100 eur. Vyše mesiaca čakania a tešenia, aká budem "chic"(zbožňujem trenčkoty)
Už pri prevzatí balíka z Číny,ktorý vyzeral otrasne som začínala mať pochybnosti, že to nedopadne dobre🙂 a veru.. Aj ázijské tržnice pred 20rokmi ponúkali inú kvalitu a prevedenie. Čerešnička na torte - miesto 100 eur mi z karty stiahli pri platení predom skoro dvojnásobok. Eshop si "fičal" ďalej ale žiadne žiadna informácia o firme na ich stránkach.. Od tej doby nikdy viac objednávania tovaru z eshopov o ktorých som nikdy nepočula
@anonym_autor skús vinted. Tam majú parádne veci aj za pár eur.
Mala som saty z bazosu po jednej neveste... Ako nove. Krasne, ciste, na urovni. 250 euro pred par rokmi. Najlepsia volba, ked uz chces usetrit, pretoze aspon vidis aky je stav, ake su nazivo a vyskusas (Ano, tiez mi prislo davat nehorazne peniaze za saty proste no go, a pritom, peniaze som na to mala, toto nebol problem).
Že múdre dievča🤣 skôr blbé. Z nejakej pofidernej stránky objednávaš šaty a ešte si myslíš že ušetríš🤦♀️ to ti nebola podozrivá tá nízka suma?
No super, tak teraz šup na bazár a hľadaj. Pripadne obvolaj salóny, či majú ešte niečo dostupné z tvojej veľkosti.
@anonym_autor kúp na bazároch - ja som tam predala šaty v krásnom stave za zlomok ceny pozicania. Sesternice riešili šaty len tak - dokonca si ich boli osobne pozrieť.
Mala som saty z bazosu po jednej neveste... Ako nove. Krasne, ciste, na urovni. 250 euro pred par rokmi. Najlepsia volba, ked uz chces usetrit, pretoze aspon vidis aky je stav, ake su nazivo a vyskusas (Ano, tiez mi prislo davat nehorazne peniaze za saty proste no go, a pritom, peniaze som na to mala, toto nebol problem).
@anonym_a1c078 aj ja som mala šaty z bazošu, za 150 po jednej neveste. Ešte stále ich mám a sú nádherné. 😍
Prečo salón ? Prečo nepozrieš bazoš vo svojom okolí aspoň . Isto nieco zoženieš v super cene
…preto si Shop co nepoznam ,overim .🤷🏼♀️
A uz som sa tym vyhla veru podvodom
Preco radsej nekupit priamo pd niekoho na SK tie saty? Vojdes sa cenou a tiez mas istotu , ze po ne mozes napr prist a skusit ich. Tieto stranky du na dve veci, za 120 eur zial nic nove a pekne vacsinou neni . Ked som videla ako baby predavali za 200 max krasne saty cez bazar slow fashion.
No tak v živote by ma nenapadlo si svadobné šaty objednávať, to je snad jediná vec, ktora musí extremne sedieť a byť vyskúšaná, a každému dôjde, že za 100 eur to bude handra, nevadí naivita naučíš sa na chybách, ozajstné šaty idú v tisícoch, preto stojí požičanie take peniaze
https://www.zalando.sk/bwldr-chiara-oblecenie-n... tieto mam v ciernom, su hrubsie, takze asi nie teraz na svadbu, ale krasne sedia
@anonym_autor skús pozrieť aj asos držím palce
Ja som nikdy nepochopila ako moze clovek nechat take peniaze. Ja som sa vydavala pred rokom, vybrala som si najvacsi salon na SK. MONI sa to volalo. Za 300 eur. Tie saty som mala prva, neboli vobec nejake vyjechane, pekne upravili na mieru v cene, no proste super. Nechapem z kade na take cisla chodite.
@anonym_6521ea už pred 20 rokmi stáli šatyv požičovni 600 €. To ty si z lacného kraja.
@anonym_6521ea už pred 20 rokmi stáli šatyv požičovni 600 €. To ty si z lacného kraja.
@anonym_9c7d83 ten salon je v kosiciach, nepride mi, ze je to lacne mesto
@anonym_autor mala som šaty z druhej ruky, pani odfotila, pomerala, dokonca mi ponúkla, že ak mi nebudú, môžem ich poslať späť. Všetko na dobierku. Dala som za ne tretinovú cenu oproti salónu, boli krásne, ako nové, nikde žiadna chybička. Doteraz ich mám v skrini pretože sú to najkrajšie šaty aké som kedy vlastnila. Áno, stane sa, ale stačí byť trošku obozretný.
Skus si pozriet z druhej ruky. Urcite najdes aj vo svojim okoli a mozes si ich vyskusat. Niekedy baby predaju aj nove, lebo im nesadli, alebo nasli ine.
@anonym_6521ea pokial su to znackove saty ako napr. Pronovias a pokial sa nejedna o 15 rocnu staru kolekciu, tak logicky taketo saty nemozu mat pozicovne 300€. pozrela som si ten salon a prave Pronovias saty boli pozicovne od 1000€ vyssie. nakupna cena tychto siat je vysoka tak to nemozu poziciavat za 300€. autorka, ja doporucujem pozriet napriklad stranku Lalamarket, kde nevesty predavaju svoje saty. velakrat su tam znackove saty predavane za menej ako polovicu. je tam velky vyber, aj lacnejsie, skus pozriet. su to realne nevesty, vies si to ist k nim domov vyskusat. v salonoch su vypredaje, a nie su tam len niekolkorocne svadobne saty, aj z novsich kolekcii, napriklad salon Wem skus popozerat na nete.

No tak teraz si uz mudre dievca. Zivot nas vzdy obcas pouci a su to draho zaplatene skusenosti. Nedavno niekto takto kupoval bajk a popalil sa. Takisto na fb su podvody s "vyhodnymi" dovolenkami, zaplatis a zajtra cestovka neexistuje. Proste musis dnes ovela starostlivejsie vyberat, aby si nebola podvedena.