icon

Nepríjemná situácia a konflikt v obchode: Vaše skúsenosti?

Dnes o 14:37

Ahojte, dnes sa mi stala nepríjemná situácia v obchode a teda chcela by som vedieť, či sa aj vám stalo niekedy niečo podobné. Dnes sme boli s mužom a deťmi v obchode. Muž s deťmi stál už pri kase, keď som si spomenula, že som zabudla ešte na jednu vec, tak som po ňu rýchlo odbehla. Ako som chcela ísť naspäť ku kase, tak uličky boli narvané ľuďmi a ja som sa snažila ich obísť. Jeden pán išiel doslova po strede uličky a ja som sa mu snažila vyhnúť a keď som ho obchádzala, tak som sa ho kúsok dotkla. Nebolo to ani strknutie, ani že by som ho šla zvalcovať, ani nič podobné a hneď na to sa začal pán po uličke rozkrikovať, že dobre že som ho nezvalcovala a vyslovene dvíhal hlas a hovoril to fakt škaredo. Ja som mu len na to povedala, že v poriadku ale ani on nemusel ísť po strede uličky... On mi na to povedal no jasné lebo ty si veľmi úzka. Akože ostala som v šoku. To reálne cudzí ľudia po sebe takto vyštekujú na ulici a navážajú sa do postavy tomu druhému? Som pol roka po pôrode, snažím sa dať si postavu dokopy, ale samozrejme nejde to bohvie ako rýchlo, ale to je jedno aj keby som videla najviac obézneho človeka na planéte, nikdy by som nemala potrebu poukázať na jeho postavu... Najviac ma zarazilo že pán tam mal ženu s deťmi cca 4 a 6 rokov. To reálne takto rodičia dávajú príklad svojím deťom? Ja si stojím za tým, že som sa ho pri obchádzaní dotkla minimálne, ale teda takúto reakciu som nečakala. Podotýkam že mohol mať tak 35 rokov a ja mám 30 rokov, čiže normálne dospelí ľudia... Je v poriadku, že keď sa mu nepáčilo moje obchádzanie že ma upozornil, ale takýmto spôsobom? Stalo sa vám niečo obdoné? Boli ste svedkami, keď cudzí ludia na seba pre nejakú hlúposť útočili takto úboho? Mne to prišlo ak v siedmej triede na základnej škole.. základnej

Strana
z2
zuzubb007
Dnes o 16:21

Tak základ je, že snáď si slušne povedala, dovolíte, alebo pustite ma prosím? Či si išla ako tank bez slova? Tam je dosť rozdiel, niekedy sa ľudia nevedia správať

kikina_98
Dnes o 16:22
@biba_18

@anonym_31d3b6 pre mňa je normálne ísť kadiaľ chcem… a ak neviem niekoho obísť, tak ho slušne poprosiť, že chcem prejsť… autorka nepíše nič o tom, že ho poprosila aby sa jej uhol - naopak, drgla do neho a zvalila to na neho, lebo on ide v strede uličky a zavadzia… namiesto prepáčte… kks…

@biba_18 rovnako, a keď už drgnem tak sa ospravedlním a dovi. Úprimne si myslím, že toto tu je robenie z komára somára 🤷🏻‍♀️

anonym_212666
Dnes o 16:24
@anonym_5d8ecf

@tenerifka uz to fakt prehanas, my tu na Slovensku tiez zijeme v civilizacii. Kvoli jednemu debilovi zasa povysenecky reagujes, v kazdej diskusii, kde sa vyskytne debil musis podotknut, ze ty zijes v civilizacii.
Mne sa napriklad tiez este nestalo to co autorke a to som starsia od teba. Cize nabuduce skus pouzit vecnu reakciu a nie hned sudit cely narod. Mozno keby si chodila na obdobu modreho konika tam kde zijes, budes prekvapena.

Autorka: tomuto treba nabuduce predchadzat milym spravanim z tvojej strany: jej prepacte, nechcela som, plus usmev.

@anonym_5d8ecf suhlasim. A ten zaver, presne tak, toto na ludi plati, ked vidia, ze Ti je luto, ked do niekoho vrazis (dotknes sa ho, ja kolkokrat napriklad sledujem jedno dieta, druhe a odkladam kosik trochu nabok a cuvnem a uz sa stane). Povedat prepacne, pardon, mrzi ma to a usmiat sa. Mne sa obcas stava, ze su neprijemni ludia, ale skor daky dochodca, alebo potom taki ludia zo socialne slabsej vrstvy, ze vidis, ze sami sa spravaju ako velka voda a hned sa idu rozkrikovat, vies, koho asi myslim.

anonym_abf53b
Dnes o 16:28

Aký daj taký vráť
Obaja nevychovaní a obaja precitlivení
Len on na to uz zrejme zabudol a ty to v sebe drzis a rozoberas?
Zrejme je to kvoli váhe???
Keďže si cerstva matka,tak viac selektuj a bud vyrovnanejsia, keď tiež chces byt príkladom pre dieťa
A to nie v zlom
Len treba byt sebakriticky

ria_sprout
Dnes o 16:48
@cyberk

No ak si sla ako tank a videla si, ze sa ocividne NEZMESTIS cez ulicku a nepovedala si Zdovolenim… tak sa mu necudujem. Pre niekoho je nechutne, ked sa niekto obtrie o jeho kožu.
Ja si vacsinou chytim kabelku lebo vsade vidim vreckarov. 😂

@cyberk keď je niekto taký citlivucky na svoju osobu tak nemusí ísť ako tank v strede uličky že sa mu nedá vyhnut nemyslíš? To nemyslíš vážne že sa nečudujes chlapovi čo zjape ako debil preto že sa ho niekto nechtiac dotkol kvôli tomu že nevie ako sa chodí po uličkách - po pravej strane. 😏 Ja zase nechápem takýchto ľudí, vyvolávajú konflikt a pritom si za problém môžu sami.

mischy00
Dnes o 16:56

Osobne si myslim , ze sa ta dotklo komentovanie tvojej postavy. Mozno viac ako to, ze " ziapal ", ak si sa naozaj tlačila, mohlo ho to rozculit. Samozrejme nemal by človek az takto reagovať, ja som sa s tym nestretla, skor naopak.....ja omylom drgnem a este tí druhí sa začnú ospravedlnovat mne.

rozculena
Dnes o 16:59

nie,nestalo sa mi,žeby po mne niekto zjapal.

wranica
Dnes o 16:59

Mne sa zdá, že od covidu je to takto. To správanie ľudí voči sebe. Resp. sa to dosť zhorsilo.

oslo1
Dnes o 17:04

A ty si sa tomu panovi ani neospravedlnila, ze si do neho drgla? Tak ty nemas ani tu slusnost, aby si sa mu ospravedlnila a od neho cakas co?
Taketo kolizne situacie su uplne normanlne v obchode, tak sa normalne ospravedlnim, prepacte, dufam, ze som vam neublizila. V UK iba excuse me ked prechadzam a ked nevyberiem, tak sorry.

anonym_fd9ee3
Dnes o 17:05

Autorka, úplne ti rozumiem. Viackrát ma zaujalo, ako sa vedia chovať rôzne ľudia pred detmi. Žiaľ aj niektorí učitelia ti povedia,že s rodičmi majú občas väčší problém komunikovat ako s deťmi. Príklad, v našej záhrade mame jabloň, trčí cez plot do predzahradky, tiez našej neoplotena. Neraz idú ludia ako na hotové, oberajú. Tak sa jednej mamky pýtam, že v zásade mi nevadí utrhnut si jabĺčko, viem,ze sa to deje, ale ze by bolo fajn, keď ma tam vidí aspoň sa pozdraviť, opýtať, lebo zachadzaju k jabloni na nas pozemok. Bola s malym synom a kamoškou,prekvapena, co riesim,že dostali chuť na jablka...pozdrav, opýtanie? Načo... nuž, nečudujme sa o pár rokov nad mládežou.

ria_sprout
Dnes o 17:15
@oslo1

A ty si sa tomu panovi ani neospravedlnila, ze si do neho drgla? Tak ty nemas ani tu slusnost, aby si sa mu ospravedlnila a od neho cakas co?
Taketo kolizne situacie su uplne normanlne v obchode, tak sa normalne ospravedlnim, prepacte, dufam, ze som vam neublizila. V UK iba excuse me ked prechadzam a ked nevyberiem, tak sorry.

@oslo1 a ak do teba niekto drgne a neospravedlní sa, tak po ňom začneš ziapat a urážať ho? Ja zase tak nejako chápem že ak do mňa niekto omylom drgne, tak si ani nemusí uvedomiť že do mňa drgol, totiž mohlo to byť aj taškou. A nemám také slabé nervy aby som vybuchovala pre takéto prkotiny. Keď sú niektore takéto tak sa ani nečudujem že sa na modrom koniku prídu pohádať do hocijakej témy

biba_18
Dnes o 17:48
@oslo1

@oslo1 božinku, v londyne v metre niekomu stúpiš na nohu a ešte on sa ti ospravedlňuje, že ju mal vysunutú a že ti zavadzal…

Strana
z2