icon

Optik mi nevydá namerané hodnoty zraku. Je to bežné?

Dnes o 13:57

Bola som si dať zmerať zrak, ale okuliare si chcem objednať inde. Keď som si vypýtala namerané hodnoty, povedali mi, že ich nevydávajú samostatne a dostanem ich len pri kúpe okuliarov u nich.
Je to bežné? Meranie som si pritom normálne zaplatila.

rachel36a
Dnes o 14:06

Kwd si to platíš tak to normálne nie je...tiez som bola minulý týždeň, zameral, dal hodnoty, zaplatila som...ak si do dvoch tyzdnov u nich objednám okuliare, tak mi vrátia peniaze co som platila za meranie...predtým som bola inde, tam sa meranie neplatilo ak som si hneď objednala okuliare

anonym_4728f0
Dnes o 14:07

Áno, je to bežné.kseft je kšeft

anonym_e1618f
Dnes o 14:13

Ziadaj vratenie penazi za meranie a pripadne daj podnet na SOI

muchotrafka298
Dnes o 14:15

Pokial si za meranie riadne zaplatila, tak by Ti mali tie hodnoty poskytnut. Ak Ti odmietnu vratit peniaze za meranie a nedaju Ti ani hodnoty, tak podaj podnet na SOI.

viestta
Dnes o 14:19

@anonym_autor meranie zraku v optike je benefit, ktory ti poskytnu ked si u nich objednas okuliare. Ked chces vysledky merania, normane si to zaplat ako poskytnutu sluzbu, pretoze jemu to meranie nezaplati ZP ako lekarovi. Ani ty by si nerobila zadarmo

katkazatka
Dnes o 14:22
@viestta

@anonym_autor meranie zraku v optike je benefit, ktory ti poskytnu ked si u nich objednas okuliare. Ked chces vysledky merania, normane si to zaplat ako poskytnutu sluzbu, pretoze jemu to meranie nezaplati ZP ako lekarovi. Ani ty by si nerobila zadarmo

Autorka a dostala si aspon doklad o zaplateni?
@viestta ona za to zaplatila. Ak si za to zaplatila, tak by mala dostať výsledky do ruky.

simca06022011
Dnes o 15:09

Ja som bola tiez prekvapena ked kopu hodnot mi nedal a robil mintalmer pol hodinove merania.. na papiery k.okuliarom som mala hodnoty ale velmi strucne a malo okrem dioptrie sa ostatne veci dali len "hadat". Podla mna ak za tomplatim ako za sluzbu, mali by mi to odovzdqt prehladne a bez podmienok nakupu. Inak to maju robit bezplatne.

anonym_f634bc
Dnes o 15:38
@viestta

@viestta nevieš čítať?Za meranie si zaplatila.

anonym_938ff7
Dnes o 15:52
@viestta

@viestta nevieš citat, keď už tu zase mudrujes? Za to meranie si zaplatila.

anonym_9d12ff
Dnes o 15:53

@anonym_autor a koľko si zaplatila?

slovakboy
Dnes o 15:59

@anonym_autor koľko si zaplatila za meranie zraku?

komir63
Dnes o 16:20

Nezdá sa mi to. Sám som pred tromi rokmi išiel na očnú kliniku (na doporučenie diabetologičky), vyšetrili ma za 60 € dostal som všetky vyšetrenia na papieri s tým, že na prízemí je optika a môžem si nechať urobiť okuliare na mieru. Snáď by ma nevyhodili, keby som s výsledkami išiel do inej optiky...ja som do inej iptiky nešiel, pretože mi to nedávalo logiku trepať sa do centra, keď mám kliniku aj optiku (jedna firma) 150 metrov od bytu. Ale som presvedčený, že výsledky z kliniky musia akceptovať vo všetkých optikách a vyrobiť okuliare podľa nameraných hodnôt.