Používate samoobslužné pokladne alebo bežné zaplatenie?
Ahojte, všímam si diskusiu na internetoch ohľadom platenia pri samoobslužných pokladniach? Ako to máte vy? Používate ich? Aký na ne máte názor? Sú lepšie samoobslužné alebo bežné podľa vás?
@soldi toto nie je o pokroku. Nenapadlo ta, ze ma niekto zdravotny hendykep a jednoducho tu samoobsluzku nezvladne? Pripadne narazil na hranice svojho intelektu a proste to nezvladne. Povazujes vsetkych okolo seba za takych aka si ty, ale tu zije X miliard inych dusi, ktorym to robi problem. Generacia, ktora ma so samoobsluzkami problem vyrastala v inej dobe, treba na to prihliadat. Az budes stara, ak sa vobec dozijes, budes v tej dobe tiez zapasit zas s dalsimi technologiami.
@maialeo pôjdu do pokladne s predavačkou, alebo do malého obchodu kde ich obslúži predavačka pri pulte
keď idem do samoobslužnej predajne musím počítať s tým že možno budem musieť aj samoobslužne nablokovať tovar
neriešim dilemu že platím aj za mrazničky ktoré tam majú a ani som ich nevyužil lebo nič mrazené neberiem
keď pôjdem na obed na denné menu ktoré je samoobslužné, tak si nesadnem k stolu a nebudem čakať na obsluhu aby obsluha mala prácu a veď si za ňu platím
a nebudem sa sťažovať že sa ťažko hýbem nech ma obslúžia, lebo neviem si doniesť polievku v tanieri na tácke a rozlial by som ju
ak chcem obsluhu pôjdem do reštaurácie
@zalka mohli by dať drobnú zľavu na samoobslužných a "problém" by bol vyriešený s dilemou mám sa obslúžiť sám, alebo ma obslúži predavačka?
@anonym_dc382f vieš, osobne idem do lidla nakúpim... Tie ceny majú viac menej nižšie ako Billa alebo fresh alebo jednota. Tu zľavu mam v cene tovaru.
V Bille majú pre mňa cudne pokladne, chodím malo ale skoro vždy cez samoobslužné aj keď sa tam trápim. Do jednoty tempo chodím ešte menej, ale minule som zablúdila a zistila, že pár samoobsluznych majú. Za mňa lepší systém ako Billa a napriek tomu, že som mala fľašu mladého vína, tak v jednote na diaľku potvrdili vek. S obsluhou som sa ani nestretla.
Keď to vezmem skrz covid a pandémiu co tu bola, tak ľudia hysacili, že pokladničky brali tovar aj peniaze od všetkých rad radom, niektorí nútili používať dezinfekciu aby sa "nekontaminoval" obal a neprenasal covid. Tiež sa mi nepáčilo v tom období, že sa vysmrkala pokladnička a nepoužila dezinfekciu na ruky a vlastne to mi vadí aj teraz. Ako mne aj z toho hľadiska prídu samoobslužné pokladne fajn. A rada aj bez dodatočných zliav nakupujem cez samoobslužné.
@soldi toto nie je o pokroku. Nenapadlo ta, ze ma niekto zdravotny hendykep a jednoducho tu samoobsluzku nezvladne? Pripadne narazil na hranice svojho intelektu a proste to nezvladne. Povazujes vsetkych okolo seba za takych aka si ty, ale tu zije X miliard inych dusi, ktorym to robi problem. Generacia, ktora ma so samoobsluzkami problem vyrastala v inej dobe, treba na to prihliadat. Az budes stara, ak sa vobec dozijes, budes v tej dobe tiez zapasit zas s dalsimi technologiami.
@maialeo moj prispevok sa specificky tyka ludi, ktorym vadi pokrok. cize tym, co vykrikuju, ze berieme pracu "ludu" a podobne kecy.
takze Tvoje reakcia je irelevantna.
ps: ak raz budem zapasit s technologiami, tak snad nebudem natolko spiatocnicka, aby som pokrok hejtovala.
@maialeo moj prispevok sa specificky tyka ludi, ktorym vadi pokrok. cize tym, co vykrikuju, ze berieme pracu "ludu" a podobne kecy.
takze Tvoje reakcia je irelevantna.
ps: ak raz budem zapasit s technologiami, tak snad nebudem natolko spiatocnicka, aby som pokrok hejtovala.
@soldi to sa este uvidi, co budes hejtovat v tej dobe. Evidentne si dalsia mudra, co nevidi dva kroky vpred.
@soldi to sa este uvidi, co budes hejtovat v tej dobe. Evidentne si dalsia mudra, co nevidi dva kroky vpred.
@maialeo vzhladom na to, ze nemam potrebu kohokolvek ci cokolvek hejtovat, tak predpokladam, ze nebudem nic hejtovat ani na stare kolena.
ale kto vie, mozno zostanem senilna a bude zo mna stara protivna babka. aj to sa moze stat 🙂
Nepoužívam samoobslužné, nikde. Ak nie je otvorená bežná pokladňa, idem do iného obchodu.
@suge
Tak to , čo nevidieť,umreš od hladu🙈🙈🤣🤣
Ja mám radšej samoobslužné. V Lidli aj v Bille idem na samobslužné, ale u nás v Tescu sa mi viackrát zasekla, tak tam si vystojím radu ku pokladni.
Mne osobne pije krv ten hon na čarodejnice - teda proti samobslužným pokladniciam. Komu sa nepáčia, nech tam nejde. Áno, nie je správne, aby nefungovala aspoň jedna s obsluhou, najmä starší ľudia sú pri SO stratení. Ale v zásade - keď niekomu vyhovuje SO, nech si blokuje sám, postupne, svojím tempom. Komu sa chce stáť v rade a rýchlo nahádzať nákup do tašiek, nech sa páči.
@petush21 Používame výhradne scaner v Kauflande aj Tescu, je to super a rýchle. V lidli chodievam na samoobslužnú, lebo je to tiež rýchlejšie.
Žienky, počuli ste v TV čo nás čaká v budúcnosti? Ukazovali, že prídete na samoonslužnú pokladňu, všetko vložíte do takej vacsej nádoby, nákup vám to same vsetko zoskenuje a na monitory vám ukáže celý nákup a len zaplatíte, Alwbo budú košíky, teda vraj už to niekde funguje, do ktorého keď si vložíte tovar, ho automaticky zoskenuje, môžete ísť domov a pride vam to zaplatiť faktúrou, alebo to zoskenuje človeka a môžete nakladať aj do vreciek, proste kam chcete a z obchodu odídete bez platenia a domov vam príde faktúra, zrejme budú vyžadovať email , možno budú len karty na vstup do obchodu na ktorej bude ta registrácia, to už neviem či hovorili, neskoro som to postrehla, lebo faktúru musia tým pádom človeku poslať domov na email, no a tie snímače mali v tom obchode na strope, takže nie sme už ďaleko od toho, že to postupne pride, dáš do košíka a hneď ti spočíta všetko a dá sumu, doba napreduje a to všade, darmo da rozčuľovať, neurobíme s tým nič, ani bankomaty neboli voľakedy, ani kartou, či hodinkami sme neplatili.....a zvykli sme si a podobne, čaká nás veľa zmien, ja som si minule napr. na wecku v jednej reštaurácii nevedela spustiť vodu, bola som ako majster Bean, no a čo, ukazali mi ženy tam a žijem, poznám systém ďalšieho wecka mimo domu 😂 všetko sa dá naučiť, niektoré nechodíte na sam.pokl. lebo máte strach, neviete s tým robiť, lenže umelá int.pripravi zachvilu veľa ľudí o prácu, smutné, no neurobíme s tým nič, darmo sa rozčulujete poniektoré, taká je doba a taká ide doba
Žienky, počuli ste v TV čo nás čaká v budúcnosti? Ukazovali, že prídete na samoonslužnú pokladňu, všetko vložíte do takej vacsej nádoby, nákup vám to same vsetko zoskenuje a na monitory vám ukáže celý nákup a len zaplatíte, Alwbo budú košíky, teda vraj už to niekde funguje, do ktorého keď si vložíte tovar, ho automaticky zoskenuje, môžete ísť domov a pride vam to zaplatiť faktúrou, alebo to zoskenuje človeka a môžete nakladať aj do vreciek, proste kam chcete a z obchodu odídete bez platenia a domov vam príde faktúra, zrejme budú vyžadovať email , možno budú len karty na vstup do obchodu na ktorej bude ta registrácia, to už neviem či hovorili, neskoro som to postrehla, lebo faktúru musia tým pádom človeku poslať domov na email, no a tie snímače mali v tom obchode na strope, takže nie sme už ďaleko od toho, že to postupne pride, dáš do košíka a hneď ti spočíta všetko a dá sumu, doba napreduje a to všade, darmo da rozčuľovať, neurobíme s tým nič, ani bankomaty neboli voľakedy, ani kartou, či hodinkami sme neplatili.....a zvykli sme si a podobne, čaká nás veľa zmien, ja som si minule napr. na wecku v jednej reštaurácii nevedela spustiť vodu, bola som ako majster Bean, no a čo, ukazali mi ženy tam a žijem, poznám systém ďalšieho wecka mimo domu 😂 všetko sa dá naučiť, niektoré nechodíte na sam.pokl. lebo máte strach, neviete s tým robiť, lenže umelá int.pripravi zachvilu veľa ľudí o prácu, smutné, no neurobíme s tým nič, darmo sa rozčulujete poniektoré, taká je doba a taká ide doba
@nika185 v decathlone to tak už funguje
@nika185 v Číne existujú obchody sú otvorené 24/7, otvoria ti dvere podľa rozoznania tváre, vyberáš si tovar z regálov do vrecka/tašky pod dohľadom inteligentných kamier, automaticky počítajú čo si berieš a keď vychádzaš z predajne ti stiahne platbu za nákup cez aplikáciu
@nika185 v Číne existujú obchody sú otvorené 24/7, otvoria ti dvere podľa rozoznania tváre, vyberáš si tovar z regálov do vrecka/tašky pod dohľadom inteligentných kamier, automaticky počítajú čo si berieš a keď vychádzaš z predajne ti stiahne platbu za nákup cez aplikáciu
@anonym_dc382f a este sme zabudli na autonomne taxiky v USA, ako k tomu pridu ti taxikari, ze prichadzaju o pracu
kolega sa tam teraz takto nedavno vozil a vravel, ze trochu je to scary, ale zvykol si potom
@nika185
Už chýba len to,aby ma aj nakŕmila nejaká servírka...😋😋😋😋
@nika185
Už chýba len to,aby ma aj nakŕmila nejaká servírka...😋😋😋😋
@lomidrevo888 to už budú ale robotické 🙂
@anonym_dc382f ano aj tak nejak to spominali, že to bude
Chodime k pokladnicke, nevadi mi stat par minut v rade, vzdy to ide rychlo... a vzdy si s pokladnickou aj pokecame.
Vtipne, ze mladez v pokladni nedokaze viest beznu konverzaciu.
@maialeo ja ked som po nocnej, tak mam v riti konverzaciu s pokladnickou, bez urazky.
ked som robila pokladnicku, tak som "milovala" debaty so zakaznikmi, zatial co ma este niekde cakali dve nevylozene palety tovaru, stiskala mocovy mechur a pocuvala skvrkanie v bruchu.
@lomidrevo888 to už budú ale robotické 🙂
@nika185
To sa ešte uvidí..😜
Samoobsluzne su fajn. Len nie vtedy, ak sa ti pri desiatich sam. pokadniach vytvori rad, ktorý sa len predlžuje pretoze jedna predavacka( chudera mala by mat plat psychologa) nestiha pomahat zakaznikom. Samozrejme obchodny retazec povoli dalsiu predavacku do klasickej pokladne az ked chudera od samoobsluznych zazvoni 300x.
Tak tohoto niekedy byvam svedkom a su to rozne obchodne retazce. Takze by bodlo zamestnancov neprepustat ale radsej mysliet aj na psychycku pohodu zakaznika ci toho zamestanca.

@zuzu2636 v Ázii netankuješ sama, tankuje ti pracovník
tu sme už pokročili tak, že si tankuješ sama ale dávno v minulosti pred tvojim narodením aj tu tankoval pracovník, nalial benzín z kanistra až potom prišla samoobsluha
Takže každý si môže slobodne vybrať, aký obchod využije a akú pokladňu či samoobslužnú a či predavačku. A rovnako majiteľ obchodu sa môže slobodne rozhodnúť ako bude fungovať jeho obchod.
@anonym_dc382f chodíte často do Ázie?