icon

Používate samoobslužné pokladne alebo bežné zaplatenie?

petush21
9. jan 2026

Ahojte, všímam si diskusiu na internetoch ohľadom platenia pri samoobslužných pokladniach? Ako to máte vy? Používate ich? Aký na ne máte názor? Sú lepšie samoobslužné alebo bežné podľa vás?

Strana
z4
anonym_e96380
9. jan 2026

Využívam aj samoobslužné aj pokladne. Keď mám malý nákup tak samoobslužné a keď sú pokladne plné ľudí tak tiež idem na samoobslužné nech rýchlejšie som hotová.
Jedno čo mi vadí pri samoobslužných že treba oskenovat blok ináč to nepustí von. Mne ten blok x krát nechce zobrať a saskujem tam s tým. A ešte v Lidl sa nedá platiť hotovosťou na samoobslužných.

ivicatolic
9. jan 2026
@anonym_c7f0d5

@ivicatolic aj to tak viacerí robia tam, kde sa to dá 😁

@anonym_c7f0d5 veď som si to všimla..... vyskúšam aj ja...keby niečo, som sa pomýlila

haley7897
9. jan 2026

Prakticky vyhradne samoobslužné. Ak nemusím mat žiadnu interakciu, tym lepšie 🫣🤣🤣🤣
+ neviem, ci na slovensku funguje , na veľké nákupy ak neobjednavam u nas používam Scan n go, tj scanujem si nákup ako hádžem tovar priamo do tašky a pri samoobsluznej pokladni len potom zoskenujem skener a zaplatím. Ziadne prehadzovanie tovaru z košíka na pas a potom baliť 😵 plus rovno vidím koľko budem platiť. Pre mna ideal

renesance80
9. jan 2026

@petush21 len samoobsluznu ale malokedy kupujem v kamennom obchode , vacsinou cez net

deti95060810
9. jan 2026
@nunkas

@deti95060810 ako ktorá jednota. My máme 3 samoobslužné a 2 normálne. Pred tým sme mali len 3 normálne. Ale toto je lepšie, lebo sa ľudia rozdelia pekne kto chce ísť kam. Sme na dedine, ale veľkej, 4000 obyvateľov, takže ľudí stále dosť, takze obe normálne máme takmer furt otvorené, na samoobslužné idú ti, čo chcú, nenutime ich, ako napr. iné retazce. Samoobslužné viem potvrdiť aj pekne na diaľku z tabletu za pokladnou, nemusím vstavat a behať hore dole ako predavačky v Lidli furt behaju. A máme uz aj 24/7. Ľudia nakupujú v noci ako divi, nestíhame niekedy odkladať. Toto bol parádny ťah jednoty zaviesť to. U nás je aj strašne veľa turistov furt, a veľmi nás vychvaľujú, pre veľké množstvo tovaru, poriadok na predajni, a milý prístup. Veľmi dobre sa to počúva, asi to neni všade samozrejmosť.

@nunkas my dedina ešte väčšia ako 4tisíc, a o 24/7 môžeme asi len snívať. To si moc ani neviem predstaviť.
ale inak Jednota je môj obľúbený obchod - mám tam kámošky zo zš, spolužiačky takmer všetky ich poznám.

anonym_43bf2c
9. jan 2026

Ja ich používam pre mňa je to pohodlnejšie lebo si ho hneď nablokujem zaplatím a mám hotovo .Nemusím stáť v rade na klasickú pokladňu.Ale chápem tých ktorý stým narábať nevedia aj keď to nieje veda

pribinak
9. jan 2026
romino
Včera o 10:43
@lenkahvh

uplny ideal - velky nakup so scannerom na samoobsluznej - vylucne kaufland - to je pre mna topka

@lenkahvh najnovsie aj rovno s vlastnym mobilom sa da behat a skenovat, ze. Sice zeby tam bola daka vyhoda oproti skeneru, sa neda povedat. Ale presiel som na skenovanie z appky kauflandu

lenkahvh
Včera o 11:16
@romino

@lenkahvh najnovsie aj rovno s vlastnym mobilom sa da behat a skenovat, ze. Sice zeby tam bola daka vyhoda oproti skeneru, sa neda povedat. Ale presiel som na skenovanie z appky kauflandu

@romino hej verim, ze aj z mobilu je to ok, ale nie je to pre mna, ja musim mat volne ruky, ten scaner si vzdy dam naspat do toho drziaka, mobil by ma obmedzoval, musela by som ho stale drzat atd..plus ja som extremne nesikovna, urcite by som tam daco postlacala na displeji a okrem toho uz dobre nevidim na displej 🙂

nunkas
Včera o 11:22
@deti95060810

@nunkas my dedina ešte väčšia ako 4tisíc, a o 24/7 môžeme asi len snívať. To si moc ani neviem predstaviť.
ale inak Jednota je môj obľúbený obchod - mám tam kámošky zo zš, spolužiačky takmer všetky ich poznám.

@deti95060810 toto je skvelé na tej práci, že ľudí aj poznáš, správajú sa aj milsie, či mladí, či starí, keďže tá poznajú od detstva. Samozrejme pár výnimiek je všade. Pár krát keď som bola na nákup v mestách, Kaufland, Lidl, Tesco... otras niektorí ľudia ako sa správali k predavačkam. Fest mi ich je vždy ľúto.

slavomira236
Dnes o 14:00

@petush21 ja len mormalne pokladne. Mozno dvakrat som bola ma samoonsluznej aj to musela chodit predavacka. Ked som zila v uk tam som chodila na samoobsluzne. Nejak sa nekazili. Plus pecivo tam bolo balene v sackoch s kodom.

Strana
z4