Prečo niektorí zákazníci odmietajú samoobslužné pokladne?
Čo si myslíte o ľuďoch, ktorí bojkotujú samoobslužné pokladne?
Podľa mňa sú zvyknutí, že za komunizmu sa nič v práci nerobilo, tak prečo by teraz mali brigádovať v supermarkete.
Takí ľudia by mali stáť pred obchodom a čakať na zamestnanca, ktorý za nich nakúpi a donesie im nákup až domov. Prečo si má zákazník tlačiť nákupný vozík? Veď to je fyzická námaha, oni tam nebrigádujú.
Prečo si tankovať sám na pumpe? Veď nie som pracovník pumpy.
Prečo si musím vyberať peniaze z bankomatu? Čo som pracovníčka banky?
Prečo si mám vyzdvihnúť zásielku z boxu? Nie som kuriér, prineste mi to k dverám.
V bare je to to isté. Prečo si musím sám držať pohár s pivom? Prekonávať gravitáciu a držať pol kila v ruke je čašníkova práca. Čašník by mi to mal liať rovno do krku, ja som si zaplatil za nápoj, nie za posilňovanie bicepsu.
Ja len nechápem čo ma socializmus s týmto spoločne
Skôr je otázka čo sa stalo po...a prečo niesme tam kde iní, keď je možnosť
Ale iní tí lepší alebo iní tí horší?
Nikto ani nevie kde to ako funguje a sa porovnávate
@anonym_autor Keď mám menší nákup nemám problém ísť do samoobslužnéj pokladne. Keď mám väčší nákup, tak idem do normálnej pokladne.
@anonym_6c6bf3 ty si ma oslovila prva, tak ti odpovedam. Ja som dala len vseobecny koment na adresu autorky
@viestta No ale zaujímalo ťa to, tak netvrď,ze ti je to jedno 😂😂😂
V socializme sa dobre žilo len, submisívnym neambicióznym ľuďom, ktorým nevadilo, že po nich šliapu, ako po mravcoch, hlavne nech majú čo žrať a piť.
@anonym_autor ja stale nemôžem uveriť, že toľko ľudí z tohto ide robiť kauzu a ešte založí preto diskusiu na konikovi - samozrejme ako anonym 😂 …mimochodom ja chodím na benzínku kde tankuje aj obsluha, a áno môžeš si aj objednať dovoz potravín domov a áno kurier Ti zásielku môže tiez doniesť az domov, peniaze si tiez môžeš vybrať na pobočke, nikto tá nenúti použiť bankomat. Každý ma slobodnú voľbu a kým ešte stale si v tych potravinach vies vybrať, ci si sám nablokujes, alebo si výstojis radu v pokladni nechapem tieto debilne diskusie.
@anonym_6b62a7 nuž je to fascinujúce, ako niektorí dokážu prijať akúkolvek sprostost ako vlastný názor, ale ani nevedia prečo..
@anonym_autor ja stale nemôžem uveriť, že toľko ľudí z tohto ide robiť kauzu a ešte založí preto diskusiu na konikovi - samozrejme ako anonym 😂 …mimochodom ja chodím na benzínku kde tankuje aj obsluha, a áno môžeš si aj objednať dovoz potravín domov a áno kurier Ti zásielku môže tiez doniesť az domov, peniaze si tiez môžeš vybrať na pobočke, nikto tá nenúti použiť bankomat. Každý ma slobodnú voľbu a kým ešte stale si v tych potravinach vies vybrať, ci si sám nablokujes, alebo si výstojis radu v pokladni nechapem tieto debilne diskusie.
@katulkagajdos uz tu bola tema aj o benzinkach s obsluhami 🙂
@anonym_autor
Co mi chyba na Slovensku ze sa neda vyberat cash aj samobsluznej pokladni, vonku sa ma opyta ked platim kartou ci je to finalna suma, alebo chcem pridat cash na vyberiem , netreba sa trepat k bankomatu plus neuctuju nic za vyber.
Vo svojej podstate mi nevadia, využívala som ich od samého začiatku. Ale, čo mi vadí je, že človek prestáva mať na výber medzi samoobslužnou a klasickou pokladňou. U nás v meste, v tescu, už nenájdete pomaly jednu predavačku. Teda, jedna je pri samoobslužných a zvyšok sa kamsi stratil. Ešte je tam SBS. Mne nevadí si nákup blokovať sama, aspoň mám kľud a aj sa pritom s 2.5r dcérou zabavíme, lebo ju baví skenovať tovar, tak pomáha. Ale keď mám veľký nákup, že mi to tam už padá, 100x mi pípa kontrola váhy a podobne, tak vtedy už mám aj ja nervy, popravde. A potom ma ešte dopáli, keď idem už von a medzi dverami piskam, lebo mi neodpalilo nejaký čip, tak zas všetko vyberám a hľadáme. Raz som dokonca odišla s čipom na šatách, lebo som tam stála 15 min, pískalo to tak a nebolo toho, kto by ma prišiel skontrolovať a mne absolútne nedoplo, že na šatách sú čipy, takže som sa tam potom musela vracať.
A tiež si myslím, že starších ľudí by do samoobslužných nútiť nemali. Už môj otec ma s tým problém a to má ľahko cez 50 a niekedy, najmä keď si nahadzuje pečivo a podobne, tak bojuje. Neviem si napríklad moju 70 ročnú starkú predstaviť, že by musela blokovať nákup sama. To by nedala. Ešteže dedinské jednoty zatiaľ toto nerobia.
@anonym_autor s veľkým nákupom zásadne nechodím na samoobsluznu, lebo nefungujú dobre. Nemienim tam strácať čas a čakať stále na predavačku. Je tam vzdy len jedna a kým sa jej dočkám bola by som na normálnej pokladni neblokovana aj 3x
Tato tvoja diskusia najma popis k nej je podla mna totalne trapny 😂. Je to asi nieco tak odveci, ako. Preco ma prat za teba pracka? Oper si sama. Preco mas umyvacku? Umy si sama. Preco mas vysavac? Pekne pozametaj. A taaak by sme mohli pokracovat
@anonym_autor Ty si dobre mimo.
Samoobslužné pokladne nie sú sám o sebe problém. Problém je keď nie je otvorená žiadna normálna pokladňa alebo len jedna a pri nej dlhá rada. Ak by fungovali aj tie aj tie pokladne, bolo by možné si vybrať. Nie je to umelo nafúknutá téma, je to problém lebo sú ľudia čo nemôžu či nechcú samoobslužné pokladne a tí akože čo? A navyše stále treba pre niečo volať k pokladni, keby ste pri výbere z bankomatu každý tretí raz museli volať pracovníčku, tiež by vás to nebavilo.
A tie priklady ako používame inú techniku, lenže tá funguje na rozdiel od samoobslužných pokladni. Keby boli rýchle, jednoduché a hlavne bezproblémové, tak by situácia vyzerala inak.
odmietam samoobsluzne, je mi to fuk ci to niekomu vadi alebo nie. Vyuzila som ich asi 5x ked nebola otvorena klasicka. Nechapem, co sa to tu kazdy tyzden riesi
A tie priklady ako používame inú techniku, lenže tá funguje na rozdiel od samoobslužných pokladni. Keby boli rýchle, jednoduché a hlavne bezproblémové, tak by situácia vyzerala inak.
@1andrea111 Samoobslužné pokladne tiež fungujú na 100%. Je to naprogramované. Len čo s tým, keď ľudia to nevedia používať a potrebujú na všetko návod, je to chyba používateľa. Neochota učiť sa nové technológie, to je vizitka dôchodcov. Mne vždy fungujú samoobslužné pokladne, úplne všade. Stačí nebyť frustrovaný, keď takú jednoduchú vec nevie človek používať
@1andrea111 Samoobslužné pokladne tiež fungujú na 100%. Je to naprogramované. Len čo s tým, keď ľudia to nevedia používať a potrebujú na všetko návod, je to chyba používateľa. Neochota učiť sa nové technológie, to je vizitka dôchodcov. Mne vždy fungujú samoobslužné pokladne, úplne všade. Stačí nebyť frustrovaný, keď takú jednoduchú vec nevie človek používať
@anonym_autor Ale hovno fungujú na sto percent, blbnú stále a to ľudí odrádza. Napríklad minule v Tescu vážim zemiaky, dám do odkladacieho priestoru a váha nesedí, potom čakám na predavačku lebo 6 pokladní svieti červeno kým príde, preváži to a dá tam a mala to ako ja a stále ukazovalo chybu aj jej... Teda aj toto odrádza ľudí, že blbnú. A plus starší ľudia majú problémy so zrakom a tie drobné písmená neprečítajú napríklad ak si majú nahadzovať pečivo aké majú.
@anonym_autor vieš čo môj syn používa len samoobslužné pokladne od kedy existujú a napriek tomu sa sťažuje že stále niečo a to je technicky zdatný. Nie nefungujú ako by mali, jednoducho a bezproblémovo.
Nech len odmietajú, aspoň sa tam nebudú tvoriť rady
@anonym_autor komunizmus nikdy nebol,doštuduj si históriu
@anonym_autor mne stačilo v Bille, ked sme použili tie pokladne. Non stop to bliakalo, tak som si povedala, ze nikdy v zivote tie pokladne nevyužijem. Aspon nie na Slovensku. Jedným slovom otras 👎
@anonym_autor mne stačilo v Bille, ked sme použili tie pokladne. Non stop to bliakalo, tak som si povedala, ze nikdy v zivote tie pokladne nevyužijem. Aspon nie na Slovensku. Jedným slovom otras 👎
@bessie12 Chyba používateľa, opäť. V Bille práveže fungujú najlepšie.
Požičiam ti moje deti, jedno ti bude vrieskat v kočíku, 15kilove budeš mat na rukach, aby ti tam nebehalo a nechytilo váhu a ty nablokujes 100eurovy nákup. Ja nie som proti samoobsluznym, som proti neexistencii alternatívy.
@anonym_autor nefungujú na 100% ani náhodou. Mám ich v práci a sú dosť poruchové.
@anonym_autor no, robila som v obchode a NEFUNGUJÚ 100%. Permanentne s nimi boli problémy a stále sú. Minule v tescu som ani nemala veľký nákup (cca 30 eur) a vkuse mi pískala kontrola váhy. Už predavačka bola z toho zúfalá, že prečo. Rovnako sa mi raz stalo, že som si nablokovala celý nákup a potom ho museli vystornovať a musela som si ho ist blokovať ešte raz na vedľajšiu, lebo sa nedalo zaplatiť na tej pokladni ani kartou ani hotovosťou a zabudli ju vypnúť a ani ju nijako neoznačili. Pripravili ma tým o dvojnásobok času! A rovnako je na hlavu povedať, že ľudia sú neochotní sa učiť nové technológie. To ako sa prosím ťa takí 60-70-80 roční dôchodcovia toto majú naučiť? Sú radi, že sa za tie roky čo technika napreduje naučili prijať telefonát a prečítať sms - moja babka napríklad doteraz nevie na smsky odpísať, ale v obchode má obsluhovať kasu, ktorá permanentne hapruje a robí to problém aj mladším ročníkom? Nebuď smiešna.
@anonym_autor Všetci blbci neschopní, iba ty lietadielko.

Ja mavam vacsinou velky nakup a ked je otvorena len samoobluzna pokladna dost ma to vytaca lebo mi to trva strasne dlho kym tam vsetko najdem a vzdy tam je s tym dajaky problem ze treba obsluhu volat..cize nakup na hodinu kym to vybavim..otrasne