Prečo niektorí zákazníci odmietajú samoobslužné pokladne?
Čo si myslíte o ľuďoch, ktorí bojkotujú samoobslužné pokladne?
Podľa mňa sú zvyknutí, že za komunizmu sa nič v práci nerobilo, tak prečo by teraz mali brigádovať v supermarkete.
Takí ľudia by mali stáť pred obchodom a čakať na zamestnanca, ktorý za nich nakúpi a donesie im nákup až domov. Prečo si má zákazník tlačiť nákupný vozík? Veď to je fyzická námaha, oni tam nebrigádujú.
Prečo si tankovať sám na pumpe? Veď nie som pracovník pumpy.
Prečo si musím vyberať peniaze z bankomatu? Čo som pracovníčka banky?
Prečo si mám vyzdvihnúť zásielku z boxu? Nie som kuriér, prineste mi to k dverám.
V bare je to to isté. Prečo si musím sám držať pohár s pivom? Prekonávať gravitáciu a držať pol kila v ruke je čašníkova práca. Čašník by mi to mal liať rovno do krku, ja som si zaplatil za nápoj, nie za posilňovanie bicepsu.
@beronsche trápne je, že porovnávaš tankovanie na benzínke s blokovaním tovaru v potravinách.
@martinka13 nie, trápne je, že ľudia namiesto toho, aby rovno povedali, že im nevyhovujú samoobslužné pokladne z takého a takého dôvodu, napr. že s tým nevedia robiť, že tie pokladne nefungujú bezproblémovo, že sa im jednoducho nechce, atď.atd., čo sú všetko legitímne dôvody, tak detinsky papagajuju najväčšiu sprostosť, akú niekto vypustil z úst a to, že "nie som na brigáde"..
@anonym_autor myslim, ze je okolo toho viac cirkusu v mediach a na sietach ako v skutocnosti. A iba sa robia zase rozbroje okolo somarin. AK niekto nechce pouzivat samoobsluzne pokladne, je to jeho vec. Rovnako ak niekto ich chce, je to tiez jeho vec. Kazdy ma na jedno aj druhe dovod, tomu sa hovori sloboda a demokracia, moze si vybrat. Iba sa fakt prilieva olej do ohna a media to veselo podporuju, klik baitmi... proste je to fajn ked sa ludia vadia v kometnaroch, ludia citaju, klikaju.. aj ked sa iba osocuju ako prepacte za vyraz, sibnuti... Lebo to je to co spolocnost zivi, hnusota a nenavist, vadit sa.. za pokladne, za lyze v rade na vlek, za ... vsetko :DD a najma takych ludi, ktorych je do toho NIC, nijak ich to neovplyvnuje..
osobne si myslim, ze obe strany maju padne dovody na svoje nazory.
Neznášam samoobslužné pokladne v Lidli. Jednak sa nedá normálne platiť hotovosťou, ale aj ten softvér pokladní robili nejakí mameluci. Minule to hodilo nejakú zmršenú chybovú hlášku s nezmyselným textom v angličtine, ledva to tam chlapík potom odklikal (čosi s košom na bločky od zálohovaných fliaš). Pri väčšine nápojov musí človek ešte odkliknúť množstvo, a "funguje" to tak, že keď človek nahodí množstvo (napr. 6 fliaš) vopred, a potom ešte raz odklikne množstvo 6, už má nahodených 36. A nejaké ďalšie problémy.
Naopak nakupovanie so skenermi v Tescu a Kauflande mám rád, to si človek rovno naskladá veci do tašiek a je vybavený bez zbytočného prekladania. I keď aj tam sa čas od času nejaké zádrhele objavia...
Neznášam samoobslužné pokladne v Lidli. Jednak sa nedá normálne platiť hotovosťou, ale aj ten softvér pokladní robili nejakí mameluci. Minule to hodilo nejakú zmršenú chybovú hlášku s nezmyselným textom v angličtine, ledva to tam chlapík potom odklikal (čosi s košom na bločky od zálohovaných fliaš). Pri väčšine nápojov musí človek ešte odkliknúť množstvo, a "funguje" to tak, že keď človek nahodí množstvo (napr. 6 fliaš) vopred, a potom ešte raz odklikne množstvo 6, už má nahodených 36. A nejaké ďalšie problémy.
Naopak nakupovanie so skenermi v Tescu a Kauflande mám rád, to si človek rovno naskladá veci do tašiek a je vybavený bez zbytočného prekladania. I keď aj tam sa čas od času nejaké zádrhele objavia...
@hefo na zaciatku das 6, potom staci kliknut na 1 flasu…
@hefo áno,to sú také tie nedostatky ktoré k d odstránia tak by to bolo ideálne.
@hefo na zaciatku das 6, potom staci kliknut na 1 flasu…
@klarissa25 Však to ja (už) chápem, že je to takto spravené, ale je to nezmyselné. Keď človek zadá množstvo na začiatku, logické by bolo, že sa ho to už nebude pýtať druhý krát...

@martinka13 verím, že ani na benzinke netankujes vlastnoručne. Nie si predsa zamestnanec!
🤦🏼♀️
Ja úplne rozumiem, že každý má iné preferencie, ale tento argument je jednoducho trápny.
@beronsche trápne je, že porovnávaš tankovanie na benzínke s blokovaním tovaru v potravinách.