Samoobslužné pokladne - áno/nie

Ja ich nemusim. Nie preto, ze by som si nevedela nablokovat tovar. Ale preto, ze furt sa kazia alebo hlasia nejaky problem. Nedavno som bola v obchode, idem do samoosluznych, nablokujem polozku a hlasi problem. Tak pride pani, urobi co treba a mozem pokracovat. Zas to iste. Zas pride pani. Ale ked uz mi to urobilo do tretice za sebou, tak som mala nervy na pochode, ze od tej doby chodim uz len na pas, kde je predavacka. A nemam vobec problem chvilu pockat.
Dúfam, že všetci tí, ktorí sú proti samoobslužným pokladniam, úspešne ignorujú aj samozber jahôd, hrachu, jabĺk či marhúľ, alebo samoobslužné umyvárne. Nie sú tam predsa na brigáde, sú zákazníci! A neodovzdávajú knihy do biblio boxov, aby knihovníčky neprichádzali o prácu. Niekto zámerne vyrobil úplne zbytočný problém, vypustil ho do éteru, o chvíľu sa stal virálnym a ovečky na sociálnych sieťach bez rozmýšľania zdieľajú. A nie, samoobslužné pokladne mi neprekážajú, využívam ich.
@klariska1 Miesas jablka a hrusky, ale aspon si si ulavila.
Nie, nepoužívam samoobslužné predajne. Začnem ich používať až vtedy, keď mi z ceny nákupu odrátajú plat predavača.
Nie, nepoužívam samoobslužné predajne. Začnem ich používať až vtedy, keď mi z ceny nákupu odrátajú plat predavača.
@qrstxyz a čo autoumyváreň? Či chodíš len do takej kde ti auto umyje umývač? Čo tankovanie? Tiež chodíš len tam, kde ti natankujú? Je x podobných vecí ako samoobslužné pokladne, ale nad tým sa nikto nepozastavuje 😃
K otázke - nie nevadí mi samoobslužná pokladňa, hojne ich využívam, ako tu už bolo spomenuté - sama si všetko odkontrolujem, nemusím sa ponáhľať, ale myslím si, že by mala byť vždy otvorená aj pokladňa pre ľudí, ktorí ju nevedia alebo nechcú použiť.
Samoobslužné pokladne sú pokrok, ale nedá sa ich zaviesť rýchlo, preto by bolo treba nechať aj klasické pokladne a pri nich uvádzať samoobslužné, ľudia si na ne postupne zvyknú.
@janinah tak cakaj v rade, ked si hlupa. My ostatni, co nemame problem zvladnut naskenovat ciarovy kod a rucicky nam neodpadnu, sme za ne vdacni.
@anonym_2afd86 nakupujem stále pomocou scanera a nikdy mi žiadna SBS nekontrolovala nákup. Áno, príde predavačka, pokiaľ mi na pokladni napíše, že kontrola tovaru, naskenuje niekoľko položiek a idem preč.
@sima234 vravim, ze s pomocou scanera velky nakup. Ja osobne.
Jedna pani sa tu stazovala, ze maju strasne akcneho sbs-kara a zacal jej z tasiek vykladat tovar a polozku po polozke kontrolovat. Kazdu drobnost. Toto, co pises Ty, je ok, to sa nam casto stane, ale to je chvilka, ale su aj taketo pripady, ako zazila tato pani a to by ma nastvalo. Preto radsej s velkym nakupom idem na klasicku pokladnu, ak nemaju ten scaner, ktorym si to nahadzujes pocas nakupu rovno.
Bojkotovala som ich,ale niekedy si nuteni ich pouzit. Napr.v tescu rano nejde ani jedna pokladna s pokladnickou,musis ist na samoobsluznu. To iste lidl vecer. A ja nakupujem len skoro rano alebo vecer. Ma to aj vyhody,ze si sama udavam tempo a nikto mi nehadze tovar ako besny. Nevyhoda je,ze to kazdu chvilu pinda a musis aj tak cakat na obsluhu. Mne na samoobsluznych najviac vadia tie zvuky. Som citliva na zvuky a nenormalne ma to znervoznuje,ked stale nieco tie pokladne hovoria.
Ja som pri normalnej pokladni v supermarketoch nebola odkedy zaviedli samooblužné pokladne, a zo skenerom to je jedna báseň ako sa hovorí. Ja by som to najradsej zaviedla všade, mne to maximalne vyhovuje.
Vivat skenery a samoobslužné pokladne, toľko času ušetrím, nákup si pekne ukladám rovno do tašky, žiadne vykladanie, prekladanie, státie v rade👌odkedy Tesco zaviedlo skenery, co je už niekoľko rokov, inak nenakupujem.
Dúfam, že všetci tí, ktorí sú proti samoobslužným pokladniam, úspešne ignorujú aj samozber jahôd, hrachu, jabĺk či marhúľ, alebo samoobslužné umyvárne. Nie sú tam predsa na brigáde, sú zákazníci! A neodovzdávajú knihy do biblio boxov, aby knihovníčky neprichádzali o prácu. Niekto zámerne vyrobil úplne zbytočný problém, vypustil ho do éteru, o chvíľu sa stal virálnym a ovečky na sociálnych sieťach bez rozmýšľania zdieľajú. A nie, samoobslužné pokladne mi neprekážajú, využívam ich.
@klariska1 samoobslužné nepoužívam už od začiatku, ako sa v obchodoch začali objavovať. Na samozbery chodím. Vidíš v tom nejakú diagnózu? 😁
Teraz chápem, prečo sú vždy šóry na samoobslužných, lebo ľudia si idú svojim tempíčkom, kontrolujú si každú položku, rozmýšľajú, či zobrať, či nie, do ktorej tašky vložiť a neviem čo ešte, však pohoda, nech si ľudia stoja a čakajú, kým sa lemra odtiaľ odprace po 10 minútach a nablokovanych 5 položkách.
Dilema samoobslužných pokladni nie je žiadne slovenské špecifikum, ako sa to tu snažia niektoré podať, je to všade.
Na jednej strane - nablokujem si rýchlo sama a vypadnem (teda pre niektoré nablokujem si pomaly sama, nech čakajúcich aj šľak trafí) a na druhej strane potreba predavačiek ako takých , náklady obchodu, ktoré sú odrazené v cenách , zádrhele pri blokovaní, čakanie na predavačku, kým zasiahne, či neschopnosť ľudí používať systém.
Ja ich mam rada abookujem len tam. Nemusim nikde stat v rade.
Som ZA samoobslužné pokladne. Bodaj by boli povinné v každom obchode
Kolko ludi, tolko chuti. Preto by mala byt v predajni ak su tam samoobsluzky, otvorena aj normalna pokladna s pokladnickou.
Ja osobne milujem skener. Na 99% robim nakupy takto. A ked idem na maly nakup, tak do samoobsluzky. Ja by som samoobsluzky este rozdelila na take, kde si to ludia este len blokuju a na tie, kde budu len skenery. Lebo nakupit za 5 minut a 10 cakat v rade na pokladnu ma tiez vie nakrknut 🙂
Co sa tyka kontroly nakupu - nemam s tym absolutne ziadny problem. Teda v Tesku ziadny SBS nekontrloluje, pokial clovek nepipa pri odchode - aj to je vacsinou len zabudnuty pipac na tricku. Inak pokladna nahodne vybera nakup a ten kontroluje teta z miesta pokladni - su to vacsinou 3-4 pipnutia skenerom a je po probleme.
Ako tu uz bolo spomenute - nemam problem, vyrobim si. A viem aj preco - malo nenavisti, malo rozporov v spolocnosti. Blizi sa predvolebne obdobie, zas treba stvat ludi. Prizemnymi zabomysimi vojnami. O nicom inom to nie je.
@katarinaba este som nezazila ze by v obchode kde su samoobslune pokladne nebola pokladna s obsluhou. Ty ano? S ostatnym co si napisala suhlasim
To nebolo myslené ironicky?
@janinah obchody týmto vedia minimalizovať ľudské zdroje, ktoré sú viac potrebné na dokladanie tovaru, pečenie atď. A tiež aby držali ceny ako-tak nízke oproti maloobchodníkom. Môžu najať viac personálu, ale tým pádom sa to premietne v cenách. To sa budete zavzdušňovať ešte viac.
@qrstxyz milujem tieto sockárske reči
Ty tom obchode aj sama preberieš a vyložíš tovar, označíš cenovkami, ťaháš palety, čistíš predajňu, že chceš plat predavača? Obchody túto možnosť majú pre tých čo potom chúďatám na pokladni napi.ujú ako choré vrany, že dlho čakajú, že nemali zlacnené parky, aj za to že sa ráno nevedeli poriadne vyprázdniť. Preto sú samoobsluhy, preto sú skenery, aby ľuďom ušetrili čas. Ale tí ľudia musia vedieť samostatne premýšľať a byť mať aspoň trochu otvorenú myseľ.
@janinah za mňa jednoznačne áno
@katarinaba este som nezazila ze by v obchode kde su samoobslune pokladne nebola pokladna s obsluhou. Ty ano? S ostatnym co si napisala suhlasim
@viestta u nás v Tescu sú len 2 klasické a asi 8 samoobslužných a takmer stále idú len samoobslužné. V Kauflande večer idú väčšinou len samoobslužné, raz som si tak musela blokovať veľký nákup o 20.30, lebo všetky ostatné už boli zatvorené, vtedy ma fakt nasrali, mala som chuť to tam nechať 🫣. Samoobslužné využívam na 99%
Ja mam rada samoobsluzne pokladne, ked mam malo veci tak ked sa da, idem vzdy cez.. lepsie ako stat hodinu v rade pri pokladni
Nie
@janinah
Nevadia my tie samoobslužné pokladne a za mňa dobrá vec. Urýchli pochod v obchode. Ak sa to tebe nepáči tak používaj pás a kráčaj ďalej. Netreba zo všetkého robiť veľkú politiku a vedu. Žite a nechajte žiť ✌️
Nie, nie, nie
@janinah
Nevadia my tie samoobslužné pokladne a za mňa dobrá vec. Urýchli pochod v obchode. Ak sa to tebe nepáči tak používaj pás a kráčaj ďalej. Netreba zo všetkého robiť veľkú politiku a vedu. Žite a nechajte žiť ✌️
@anonym_cf653e necháme ta žiť neboj. A nevadia mi, je mäkké i.✌️

@janinah tim samoobslusne a skenery