Samoobslužné pokladne - áno/nie

Ja ich mam rada a môj muž naopak neznáša, nikdy tam nevie nič nájsť (keď má nejaké špeciálne pečivo), zle mu tam niečo nahodí, potom pýta overenie veku alebo súhlas zamestnanca atd, minule sme išli na moje naliehanie na samoobslužnú pretože klasická mala dlhý rad, no pokladňa nepoznala nejaký tovar a žiadala povolenie od zamestnanca a teda žiadny zamestnanec neprišiel, museli sme niekoho hľadať po celom obchode a aj tak nikto nemal čas :D (nie nežijeme v žiadnom zapadákove, bola to billa). Takže chápem ľudí čo ich nechcú, no zároveň je super mať na výber.
Ja platím už iba v nich, aj môj čas má hodnotu, a cez ne to je pre mňa rýchlejšie, zvlášť tam, kde si nákup skenujem sama už po ceste k pokladni, aspoň si skontrolovať hneď aj ceny, tovar mám hneď uložený v taškách...
@janinah vam uz nacisto hrabe? Ved ma kazdy moznost vyberu. Ked ich nechces nevyuzivaj a hotovo
mne nevadia tam, kde fungujú správne... V opačnom prípade ma vedia nasrať do biela, pretože predstavujú absolútny opak toho, čo predstavovať majú.
ja som absolutne za. A kvoli sluzbe scan a shop som presla absolutne k Tescu. Ja nerada chodim na nakupy, preto robi 2-3x do mesiaca vacsie. A tato sluzba je super. Naskenujem si vsetko sama, hned si skontrolujem, ci sedi cena, priebezne kontrolujem hodnotu nakupu a potom s tym celym pridem k samoobsluznej pokladni. nemusim cakat pri pokladni a znoa to vykladat a nakladat. Mne je cas vzacny. Za mna samoobsluznym velke ano.
@janinah vam uz nacisto hrabe? Ved ma kazdy moznost vyberu. Ked ich nechces nevyuzivaj a hotovo
@ibatanecnica nie, nemáš vždy možnosť výberu, viacnásobne sa mi stalo, že fungovali iba samoobslužné a vôbec teraz nemyslím Tesco v nedeľu ráno pol hodinu po otvorení. Viac krát sa mi to stalo v Tescu, viac krát v Lídli
@janinah každého voľba 😉
Ja som za, kľudne si nakúpim, v kľude uložím.... Každého vec.
poviem pravdu, mne to prekaza pretoze ked idem na riadny nakup (a ja chodim len na take) aj ked si vezmem skener so sebou a zabavam sa s tym cely nakup, konci to kontrolou. A ziadna nahoda, VZDY. Ide ma slak trafit, lebo jednak rozblble sa to, velakrat to nie je vobec par poloziek ale cely nakup... cize ziadny usetreny cas. Ak skener neberiem navazit si to, riasit kraviny tam s vahou a prelozit a ist.. najradsej si to vylozim a necham nech to uctuje pokladnik a ja si pekne ulozim tovar ... Keby riesim par poloziek, tak ok.. ale znizili pocet pokladni, k tomu je obmedzeny pocet samoobsluzbych, no malokedy sa nestoji rad aj tam aj tam...
Okrem toho ano.. preco by sme mali prechadzat na robotov, ai, robit za retazce a setrit im financie? a zaroven ludia budu bez prace? a napr posledne som bola taka zenchutena uz, ze som tam jednemu chlapovi skoro svacla jednu :DD boli sme v tescu a ani som nedblokovala riadne, platila som a chlap sa nam aj s rodinou natrepal na pokladnu, vylozil si tam veci a lepi sa na mna ako neviem co :DD mne by ste sa krvi nedorezali.. a ja som si este musela polozky dat do tasiek do kosika, lebo samozrejme im to strajkovalo a nevedeli sme vlastne tasky tam dat :DD a este mu ukazujem okolo, ze mate volne pokladne okolo.. a ze nie, on chce ist tam :DDD
@ibatanecnica nie, nemáš vždy možnosť výberu, viacnásobne sa mi stalo, že fungovali iba samoobslužné a vôbec teraz nemyslím Tesco v nedeľu ráno pol hodinu po otvorení. Viac krát sa mi to stalo v Tescu, viac krát v Lídli
@anonym_e20232 inak presne, tiez sa mi to stalo a nie raz.. alebo 10 ludi v pokladni, jedna otvorena a potom samoobsluzne
@anonym_e20232 staci sa ozvat a otvoria aj obycajne.

Nerozumiem, prečo s tým ľudia majú problém. V zahraničí majú samoobslužné pokladne a nikto sa nejde zblázniť. V Holandsku v drogérii dokonca len samoobslužné pokladne mali ...chceme ísť s dobou , ale keď príde pokrok treba to bojkotovať