icon

Ako na kúpu nehnuteľnosti v Nemecku?

barrborka
4. feb 2026

Pekný podvečer.
Prosím, ako to chodí s kúpou nehnuteľnosti v Nemecku?
Na jednej stránke je dosť,, lacných,, domov.
Zvažujem kúpu.
Kto ma skúsenosť, poradíte, ako to tam chodí?
Ďakujem pekne vopred

timinochka_95
4. feb 2026

Možno @anjelicek26 by vedela poradiť 😉

tundra
4. feb 2026

@barrborka neviem ci je Nemecko krajina,kde by som chcel vlastnit nehnutelnost...Mam kolegov nemcov,ale nic pozitivne,som na krajinu,za poslednych par rokov nepocul.Inac, napr. v Bavorsku, najdes velmi tazko nehnutelnost,za lacny peniaz.Na tvojom mieste,by som sa obratil na miestnu realitku,kde chces kupovat a mala by si dostat vsetky potrebne informacie.

anonym_673e02
4. feb 2026

Vyhrala si v sportke? Dva tyzdne dozadu si kupovala nehnutelnost v IT.

Kupovali sme minuly rok, neviem co konkretne ta zaujima.

Ak je na nejakej stranke napadne nizsia cena (neviem aku stranku myslis), je to nabeton podraz.

anjelicek26
Včera o 07:10
@timinochka_95

Možno @anjelicek26 by vedela poradiť 😉

@timinochka_95 tak my sme stavali... ale vseobecne to je podobny proces ako na slovensku, najlepsie takto zo zahranicia vyuzit fakt realitku, par eur navyse, ale pokoj s vybavovanim...

A k autorovi samozrejme su lokality, kde su nehnutelnosti lacne, lebo sa tam vrany otacaju, ale to je tak v kazdej krajine. S kazdou nehnutelnostou ale pribudaju povinnosti, ako pratat sneh, odpratavat konare, platit dane z nehnutelnosti, mat kurenie podla najnovsieho vymyslu vlady a a a... vseobecne sni nemyslim, ze mat dalsiu nehnutelnost daleko je nejaka vyhra, ta rezia a praca okolo toho proste je dost.. ak tam teda nechces ist zit, to uz je potom o inom. Vela ludi uz dnes vie pracovat z domu, ale keby mam tuto moznost, volim nejake teplucke miesto a nie Nemecko 😅

barrborka
autor
Včera o 15:04
@tundra

@barrborka neviem ci je Nemecko krajina,kde by som chcel vlastnit nehnutelnost...Mam kolegov nemcov,ale nic pozitivne,som na krajinu,za poslednych par rokov nepocul.Inac, napr. v Bavorsku, najdes velmi tazko nehnutelnost,za lacny peniaz.Na tvojom mieste,by som sa obratil na miestnu realitku,kde chces kupovat a mala by si dostat vsetky potrebne informacie.

@tundra jedna sa o realitku

barrborka
autor
Včera o 15:05
@anonym_673e02

Vyhrala si v sportke? Dva tyzdne dozadu si kupovala nehnutelnost v IT.

Kupovali sme minuly rok, neviem co konkretne ta zaujima.

Ak je na nejakej stranke napadne nizsia cena (neviem aku stranku myslis), je to nabeton podraz.

@anjelicek26
@anonym_673e02 jedna sa o realitku

f333
Včera o 15:57

@barrborka tu davam lin o prvnych info pri kupe nehnutelnosti vde
https://www.anwalt.de/rechtstipps/auslaender-ka...
Ale pri tovjom naivnom a nerealistoickom zmyslani zivotnom sa do ziadnej kupy v de ani nepustaj.Najskor navstiv advokata v de adaj siveci vysvetlit. Pretoze nie som si ista,ci ty porozumiest tomu linku.
aA ak nedokazes sama pohladat na nete info o kupenehnutelnosti v zahranici,tak ako dokazes prejist tou kupou a danovymi povinnostami a celym procesom?
Pretoze tu ta nesppravne informovali,ze je to podobne ako na sk. Nie je. Su vyznamne rozdiely ,ktore su zasadne.A bez de advokata tym procesom ty nemas sancu prejist.U cudzinocov sa to dokonca velmi odporuca, aby vec riesil od sameho zaciatku advokat v de. A upozornujem ta,ze to nie je vovec lacna zalezitost a nielen cena nehnutelnosti.Ale aj zaplatenie advokata, , notara dani a to pred vkladom do katastra.
Naivne si predstavujes,ze ked je ne nete nejaky inzerat lacny na nehnutelnosit,ze je to vyhodna kupa. Bud je to podvod,alebo je to nehnutelnost zo velmi zlej lokalite. Niekd v gete ci v nej zlej lokalite. pre zivotnevhodnej, bez dobrej infrastruktury .
Kto chce mat dom v de v dobrejlokalite,tak za nu musi aj znacne zaplatit.

barrborka
autor
Včera o 19:04
@f333

@barrborka tu davam lin o prvnych info pri kupe nehnutelnosti vde
https://www.anwalt.de/rechtstipps/auslaender-ka...
Ale pri tovjom naivnom a nerealistoickom zmyslani zivotnom sa do ziadnej kupy v de ani nepustaj.Najskor navstiv advokata v de adaj siveci vysvetlit. Pretoze nie som si ista,ci ty porozumiest tomu linku.
aA ak nedokazes sama pohladat na nete info o kupenehnutelnosti v zahranici,tak ako dokazes prejist tou kupou a danovymi povinnostami a celym procesom?
Pretoze tu ta nesppravne informovali,ze je to podobne ako na sk. Nie je. Su vyznamne rozdiely ,ktore su zasadne.A bez de advokata tym procesom ty nemas sancu prejist.U cudzinocov sa to dokonca velmi odporuca, aby vec riesil od sameho zaciatku advokat v de. A upozornujem ta,ze to nie je vovec lacna zalezitost a nielen cena nehnutelnosti.Ale aj zaplatenie advokata, , notara dani a to pred vkladom do katastra.
Naivne si predstavujes,ze ked je ne nete nejaky inzerat lacny na nehnutelnosit,ze je to vyhodna kupa. Bud je to podvod,alebo je to nehnutelnost zo velmi zlej lokalite. Niekd v gete ci v nej zlej lokalite. pre zivotnevhodnej, bez dobrej infrastruktury .
Kto chce mat dom v de v dobrejlokalite,tak za nu musi aj znacne zaplatit.

@f333 ..dakujem za odpoved a rady, ale ako ma mozete ,,odhadnut ,, hned na zaklade mojej nejakej polozenej otazke? ..nechapem zas ja taketo hodnotenie hned od ludi, je toto forum, je..pisem, ci nema niekto skusenost, kazda rada sa pocita, ale svojim sposobom ma hned urazat??? nie, dakujem..

f333
Včera o 19:41
@barrborka

@f333 ..dakujem za odpoved a rady, ale ako ma mozete ,,odhadnut ,, hned na zaklade mojej nejakej polozenej otazke? ..nechapem zas ja taketo hodnotenie hned od ludi, je toto forum, je..pisem, ci nema niekto skusenost, kazda rada sa pocita, ale svojim sposobom ma hned urazat??? nie, dakujem..

@barrborka je to skusenost pravnika s pod .klientami. ked ich predstavy su v uplnom rozpore s realitou a ich moznostami. .Pre tvoje vlastne dobro som ta upozornila , ze ty nie si schopna sa orientovat v de , ani v ich pravnom systeme/co ani mnohe Slovenky a Slovaci tam zijuce nie su zial/ ale ani si vyhladat zakla.info na nete.Co je rizikovy faktor pre podbne transakcie v zahranici. Je vyborny objekt pre podvodnikov.
Takze sa neurazaj za za objektivitu.Dost Slovakov som ja uz videla,co mali nerealne predstavy o de a zivote tam, ani tusenia o pravnom systeme, ale chceli bud tam podnikat ci kupovat nehnutelnosti. A narazili na relitu. Ana tu som ta ja upozornila nie v zlom.

anonym_673e02
Včera o 20:12
@f333

@barrborka je to skusenost pravnika s pod .klientami. ked ich predstavy su v uplnom rozpore s realitou a ich moznostami. .Pre tvoje vlastne dobro som ta upozornila , ze ty nie si schopna sa orientovat v de , ani v ich pravnom systeme/co ani mnohe Slovenky a Slovaci tam zijuce nie su zial/ ale ani si vyhladat zakla.info na nete.Co je rizikovy faktor pre podbne transakcie v zahranici. Je vyborny objekt pre podvodnikov.
Takze sa neurazaj za za objektivitu.Dost Slovakov som ja uz videla,co mali nerealne predstavy o de a zivote tam, ani tusenia o pravnom systeme, ale chceli bud tam podnikat ci kupovat nehnutelnosti. A narazili na relitu. Ana tu som ta ja upozornila nie v zlom.

@f333 zasa nerob z toho raketovu vedu. Kupovali sme nehnutelnost na svk aj v nemecku a tie caviky co sa diali na slovensku…oproti tomu bolo nemecko smooth sailing. A to v Nemecku sme isli bez realitky.

Naozaj si myslis, ze kazdy Nemec, ktory vlastni nehnutelnost, sa orientuje v pravnom systeme? Ze kazdy kupujuci ma od zaciatku advokata?

Ak ma pol mega na ucte, kludne moze kontaktovat nejaku solidnu realitku, neskor najde si Steuerberatera a hotovo. Ina pesnicka to bude ak chce hypoteku alebo prenajimat, to potes panboh, ale o tom nic nepise.