Byt na prízemí: Výhody a nevýhody bývania
Byt na prízemí - áno alebo nie? Ako sa vám býva?
Trieskanie dveri, pripadne rozni hlucni ozrani 2:30 v noci a pod
Kazdy nastupuje do vytahu ...
@anonym_autor niekomu to je jedno, niekto taký potrebuje. Iný zas ani zadarmo. Lebo najväčšia špina dole, hluk, každý ti chodí popred dvere, hocikto môže skočiť na balkón alebo do obývačky, nejaký ožran ti v noci zaklope na okno.
Výhody: menšie bariéry, nižšia cena ( ale vyššie náklady na kúrenie), keď horí, si najskôr vonku a zachránená, môžeš mať aj bežiaci pás v byte, lebo nikto pod tebou nebýva
Ja bývam na prízemí už 26 rokov...mne to vyhovuje...ja som chcela len prízemie, max 1 poschodie...ale nemáme to nízke prízemie, že ti každý vidí do okna...mame zvýšené prizemie
V byte na prízemí by som nechcela bývať. To nemôžeš ani vetrať, by som sa bála či mi niekto nevojde do bytu, alebo mi nebude v noci klopať na okno. A cítila by som sa ako keby som v pivnici bývala
A aký je rozdiel s domom? Veľa domov ma okna hneď vedľa chodníka.. napr pri tých oknách ako že mi tam bude niekto klopať chodiť a podobne, úprimne sa pýtam. Tiez ma to trochu odrádza.
A aký je rozdiel s domom? Veľa domov ma okna hneď vedľa chodníka.. napr pri tých oknách ako že mi tam bude niekto klopať chodiť a podobne, úprimne sa pýtam. Tiez ma to trochu odrádza.
@anonym_autor Väčšina rodinných domov má predzahradku a plot. My dokonca nemáme žiadne okná do ulice a je to na nezaplatenie.
Ja bývam na vyvýšenom prizemí a za mňa je to mega pohodlné. Koľko vecí sme nasťahovali a vysťahovali cez okná a balkon. Nemusíme sa obmedzovať a trieskame pri hre často do podlahy. Ak niečo zabudnem doma alebo idem po balíček pred dom, trvá mi to doslova pár sekúnd sa otočiť. Energie sú u nás pomerovo rozratane, takže sa mi inak ráta spotreba za teplo, plus neplatim za výťah a svietenie na chodbách. A už som aj z balkóna skákala, keď som si kľúče zabudla v aute a manžel ma ráno zamkol. Na vetraky vetram celú noc, alebo aj keď nie som doma, nebojím sa... Nevidím v tom rozdiel oproti domu, tiež máme predzahradku. Takže mne osobne to veľmi vyhovuje, nepoviem, že som vyslovene hľadala byt na prízemí, ale brala som to ako výhodu už pri kúpe.
Bývam na prízemí a nikto mi neklope na okná 😂 a ani žiadny ozrani o 2:30 v noci sa nekonajú... Možno bude stačiť keď nebudeš bývať v gete ako tuto komentujúci
Bývala som roky na vyvýšenom prízemí, nič z toho, čo tu niektorí spomínajú (ktorí na prízemí očividne nežili) sa nedialo 🙂. Aj sa dal byt pekne vykúriť, lebo sme mali fukanú izoláciu v pivnici na strope. Za mňa to malo kopec výhod, nevýhody len to, že nám tam nešiel výťah a teda keď som mala kočík musela som ho tých 8 schodov zniesť. Teraz bývam na 1.poschodí a hluk počas dňa tu je ďaleko väčší, lebo je v bytovke kopec malých detí. 🙂
Mnohé píšete o vyvýšenom prízemí, ale existujú byty úplne na prízemí, zarovno s chodníkom, a to je teda rozdiel. Sama som bývala na vyvýšenom prízemí, čiže som sa tam cítila normálne, nič z popísaného sa tam nedialo. Teraz bývam na prvom, ale podo mnou sú normálne prízemné byty. A veru, tam by som bývať nechcela (bola som.taký byt pozrieť v neďalekej bytovke). Susedom vidno priamo dnu, ak by sa tomu chceli vyhnúť, musia mať zatiahnuté žalúzie. Okná by som v lete v noci nemala otvorené, bála by som sa, že mi tam niekto vojde... Zima od spodu, keďže je to prízemný byt, pivnica pod bytom nie je (je vedľa, zarovno s bytom). Hlavne z bezpečnostného hľadiska ma to úplne odradilo, plus nie je tam balkón.
A čo sa týka domu, tak dom, ktorý by nebol oplotený a okno priamo z ulice, by som tiež nechcela.
Bývala som na vyvýšenom, neviem,ako by mi niekto dočiahol klopať, hluk od vchodových dverí bol a bol tmavý, od spodu chladný a nemal pekný výhľad.Teraz máme byt na piatom a viac sa mi tu páči.Čo sa tÿka starostí pri sťahovaní a výmene gauča,postelí,nábytku, ideál by bolo druhé,max tretie, to je fakt.
Obrovský rozdiel prízemie a vyvýšené prízemie (resp. prvé poschodie). Odhliadnuc od všetkých komentárov vyššie, takýto byt má vždy pri predaji nižšiu hodnotu a je ťažšie predajný.
Nechcela by som, necitila by som sa tam bezpecne.
@anonym_autor My byvame v dome, ktory ma okna pristupne z ulice. Takisto mnoho susedov na ulici to tak ma. Nikto tu klopat nechodi.
Lenže domy su zväčša na dedine, kde je koncentrácia podnapitych ľudí večer na ulici podstatne nižšia ako v byte v meste. Keď som doma na dedine tak absolútne neriešim že spím na prízemí, máme vyšší plot, a žiadni opilci okolo domov neprechádzaju. Na druhej strane máme prenajatý byt v BA, kde sme na 1 poschodi. Aj keď nebývame v zlej štvrti, stáva sa že cez leto ide z dola hluk a zablúdi tu nejaká hlučná skupinka. Vzhľadom na to, že susedom pod nami na prízemí doslova vidieť cez okná dnu, necítila by som sa bezpečne. Nehovoriac o Tom, že prízemné byty sú oveľa temnejšie, to by mi vadilo asi najviac.
sme na vyvesenom prizemi, ziaden problem, pocas vykurovacieho obdobia je to suverenne najteplejsi byt, kedze pod nami je zateplena pivnica, mame vypnute radiatory. nikto nikdy nevyklopkava, zvuky su aj na vyssom poschodi-mame aj tam byt, tak vieme, je to panelak. akurat mame na balkone take mreze,ale v inych vchodoch nemaju. jedina vec, u ktorej vidim rozdiel oproti bytu na vyssom poschodi je,ze ked skonci vykurovacia, dlhsie trva ten byt ohriat, ekdze tam tak nepreniknu slnecne luce, tym, ze je nizko. na tom hore je rozdiel aj 4 stupne. toto je jedina negativna vec. ale zas v horucavach je priztemny byt ovela dlhsie vychladeny, ako tie hore.
Byvame uplne na prízemí ,mame rolety na predných oknách a aj keď sme nemalo nik nepozeral ,z druhej strany terasa mala zahradka,cez leto normálne spávam pri otvorenom okne
Švagrovci bývajú na vyvýšenom prízemí a sú spokojní.. nikdy nespomínali, žeby mali chladny byt, pod nimi sú pivnice, či hluk. Balkón maju, nechali ho zaskliť.
Podľa mňa oveľa veľmi záleží od lokality a okolia bytového domu ako takého..
A ja, s mojou tak trochu fóbiou z požiaru v činžiaku, by som vyššie ako 1.poschodie nešla.
Lenže domy su zväčša na dedine, kde je koncentrácia podnapitych ľudí večer na ulici podstatne nižšia ako v byte v meste. Keď som doma na dedine tak absolútne neriešim že spím na prízemí, máme vyšší plot, a žiadni opilci okolo domov neprechádzaju. Na druhej strane máme prenajatý byt v BA, kde sme na 1 poschodi. Aj keď nebývame v zlej štvrti, stáva sa že cez leto ide z dola hluk a zablúdi tu nejaká hlučná skupinka. Vzhľadom na to, že susedom pod nami na prízemí doslova vidieť cez okná dnu, necítila by som sa bezpečne. Nehovoriac o Tom, že prízemné byty sú oveľa temnejšie, to by mi vadilo asi najviac.
@anonym_8662ca V mestach mimo centra je ta koncentracia opitych ludi po nociach tiez prakticky nulova... ono celkovo... ludia piju omnoho menej, diskotek je coraz menej, barov tiez, tato kultura uplne upada, mladych to tak neberie..
@anonym_autor 25 rokov bývam na vyvýšenom prízemí a už nikdy by som nešla vyššie, nikto nám do okien nevidí, balkón je vyššie. Byt je extrémne teplý, máme zateplené pivnice, priamo pod našimi bytmi vedú rúry, detská je pod susiarnou, ktorá je tiež " naša" , takže vôbec nesusim prádlo v byte. Na výťah si zvykneš, ani hluk nie je vôbec taký, ako tu popisujú mnohé, ktoré nemajú ani páru,aké to je bývať v takomto byte. O špine ani nevravím, keďže sa u nás prízemie upratuje aj 2 krát do týždňa. Okná máme normálne na vetracky, byt máme slnečný, východ, západ.
Vôbec sa toho neboj.
Kuriér mi balíky hádže na balkón, to je pre mňa obrovské plus.
Nikdy. Jedine ak by nebol výťah a ja bola v stave, že nevládzem ani pár schodov,nechodiaca. Príbuzná má taký byt. Od podlahy chlad, keďže pivnice sa nevykurujú. Všetci okolo teba musia prejsť, čiže stále buchot, najviac špiny. Ona nemá ani balkón. Ak je, je to výhoda ale zase nebezpečne nízko, ako aj okná. Ten pocit, že mi chodia rovno pod oknami. Stále zatiahnuté žalúzie ak sa svieti. A ešte aj tmavý, chladný byt. Ja by som sa aj bála. A nechcela by som rovnako ani vrchný byt.
Svokrovci bývajú na vyvýšenom prízemí vo veľkom 3-izbovom byte. Pod nimi sú pivnice. Majú 2 balkóny, nevidieť im cez okná do miestností. Byt je dosť svetlý. Výťah počuť, no nie je to nič hrozné. V zime kúria minimálne. V lete majú v byte príjemne. Viem si predstaviť, že by som v ich byte vedela v pohode fungovať. Vyvýšené prízemie za mňa fajn.

Nieeee. Kolegyňa kúpila a rýchlo potom predala. Chladný, nikto pod tebou tá nevykuruje, hlučný, prašný a najmä nebezpečný