icon

Chlap je hamižný na peniaze

sophie25
1. okt 2017

Ahojte žienky... V prvom rade chcem poprosiť o normálne odpovede, kto ma chápe, kto o tom niečo vie alebo to má podobné a tak... Kde začať?... Mám priateľa 5 rokov, z toho 1,5 roka spoločné dieťa, som ešte na materskej, mamičky ma musia chápať, že vyžiť z tej almužny je len veľmi ťažko... Snažím sa roztriediť si peniažky na každý týždeň , aby sme z toho vyžili do ďalšieho mesiaca :( Problém je v tom, že za tie peniaze sa snažím kúpiť svojmu dieťaťu všetko, čo potrebuje, od plienok, mliečka kaše, oblečenie atď.... Ale môj priateľ je veľmi hamižný na peniaze, majetnícky alebo ako to mám ešte opísať... Veď dieťa rastie ako z vody, keď je mu niečo malé treba mu dokúpiť, ide zima treba toho viac... Ďalej, o domácnosť a o nás všetkých troch sa starám iba ja, to sú potraviny a oblečenie pre dieťa, ale len kým sa neminú peniaze ... Keď už miniem, pýtam od priateľa, dá mi aj kartu, ja nakúpim čo treba hlavne maličkému, nikdy si nič nekúpim mimo toho, napr. pre seba, nikdy! A keď príde domov, hneď beží na internet banking a pozerá kde som koľko minula a začne aj skončí to hádkou, že som mu vybielila účet ... Mňa to neskutočne uráža a ubíja.. :( Ideme do obchodu, tak ku koncu mesiaca, keď ja som už žial čistá, nakúpime a on si od pokladne odíde a nechá platiť mňa... Aj keď vie že peniaze už nemám, veď chodim na nákupy vždy sama, či už pre malého alebo potraviny... A ešte má tú drzosť vyčítať mi, prečo nie je čo jesť, prečo nie je mlieko pre malého, prečo nie je opraté atď.... No keď ja to nemám z čoho kúpiť? Ďalšia vec, je naviazaný strašne na svojmu mamu, vždy len tam chce ísť a tam byť, tam jesť, veď mamka navarí operie nakúpi.... A mne je to až blbé, keď všetko za nás platí jeho mama... no nemyslíte, že je to trápne? Jeho mama to podľa mňa vidí, isto aj vie akého ma syna, ako si ho vychovala, ideme na nákup aj spolu, a ona mi sama od seba nakúpi mäso, hocičo.. ale peniaze nevezme... Inak nie, s peniazmi problém nemá aspoň on, práveže ich nie je kam dávať, ale on nedá ani vlastnému decku, ledva mu kúpi jogurt...
Netuším čo s tým robiť... Ja som chorá, mám vážnu chorobu, ktorú keď nebudem riešiť čím skôr, tak tým bude horšie... Za 2000€ mám všetko z krku, žiaľ poisťovňa to nepreplatí a normálne som ho už poprosila, lebo viem, že môže mi dať tých 2000€ zo dňa na deň, tak nie, on mi ich nemôže dať lebo z čoho bude on žiť potom... Poraďte mi prosím :(

nyusika
2. okt 2017

@sophie25
nic...iba pozicat peniaze bezurocne 😀

sophie25
autor
2. okt 2017

@nyusika pisala som ze som ochotna aj s urokami splatit... Nie som krava... Niekto kto je pri peniazoch a pozica 1000€ ktore sa mu za dva roky vratia, za tie dva roky nemoze pocitit ze mu to chyba... Naozaj je v poriadku teraz sa smiat.... Na chorobe druheho... Neviem ako by sa ti takto zilo, ako mne... Ved karma je svina, chod sa smiat niekde inde....

liv1
2. okt 2017

Baby viete byt poriadne poriadne hnusne 😔

liv1
2. okt 2017

Aby ste vy nahodou niekedy nepotrebovali peniaze na liecbu ci doliecenie, alebo niekto blizky 😒

nyusika
2. okt 2017

@sophie25

chod do kelu s tymito odzubmi !

dostala si x rad, ako riesit tvopju situaciu (aj tak si myslim, ze si iba vymyslas)
ale aj tak sa tu najde x dalsich naiviek, co ti toz eru aj s navijakom.

nyusika
2. okt 2017

@liv1
hnusne ??

lebo si dovolime pochybovat o tom, ze je to pravdive ?
clovej nemusi mat doktorat, aby po par prispevkoch pochopil, ze si nejaka truba robi srandu - v tom lepsom pripade

pokial by to aj pravda bola, rieseni boo niekolko, jedine, co ale autorka chce, su PENIAZE...ona nechce radu, ako von z blbej situacie.

v tom horsom sa snazi niektoru z vas okradnut

liv1
2. okt 2017

@nyusika uff to su ale silne slova na to ze si ju v zivote nevidela a hned ju sudis. Priatel si do nej "kopne", tak preco aj ty nie. Tak ked jej neveris, preco nedas pokoj a furt tu rypes. Chod si potom po inych temach. Ach ta karma..

sophie25
autor
2. okt 2017

@nyusika Nechaj si to pre seba, a daj si voperovat chrbtovu kost lebo ti zrejme chyba.... Neviem ako by si sa tvarila keby islo o teba alebo tvoje dieta 😵

sophie25
autor
2. okt 2017

@nyusika Ja som sa dost jasne vyjadrila ze nechcem a neprijmem ziadne peniaze len tak, nenavratne.... Skusila som stastie ze mozno niekto niekoho pozna kto da aj so zmluvou! Nic viac... Ziadne verejne zbierky nepotrebujem... Je mi ta luto....

nyusika
2. okt 2017

@liv1
ani ty si ju nevidela a na zaklade anonymnych reakcii odsudzujes ine...tak v com si lepsia, ako ja ?

nyusika
2. okt 2017

@sophie25
preco stale riesis pozicanie penazi, je jedno od koho ??
ty si mas dat do poriadku vztah s partnerom predsa, on ma prijem, podla vsetkeho, slusny

sophie25
autor
2. okt 2017

@nyusika clovek ktory by mi vedel pozicat by dostal vsetky moje udaje, videl mi ma, videl by moj stav, moje papiere od diagnoz az po liecby, az po sumy.... Tak naozaj neviem preco do mna rypete.... Nie som ziadna zlodejka! Aj vypis z registra trestov vam mozem dat!!! Tak sa nehrajte na velku pani ! Urcite by som pri malom dieťati riskovala basu, ano... Aj vy potrebujeme liecit asi....

uglybetty1234
2. okt 2017

Ahoj, suhlasim scasti s nyusika. Rad si dostala viac ako dost a ocividne k nicomu. Nemyslim si ze klames, ale nejaka pozicka tvoj problem neriesi a ani nevyriesi.
V prvom rade si sadne s chlapom a porozpravajte sa. Neexistuje aby manicka na rodicaku toto vsetko platila a ked jej dojdu peniaze, tak ti povoli akoze max 20€ na nakup!?? Strasny chrapun a sebec!
Podla vysledku rozhovoru ako aj nasledneho spravania by som konala. Sice si nemyslim ze pan velkomozny pochopi a nieco zmeni :(
Dalsi krok, dat ho na sud - urcenie vyzivneho a rozhovor s jeho matkou.
Dalsi krok odchod.
Si matka jeho dietata a on ta nepodpori v liecbe a radsej setri do pancuchy na auto a dietatu ma problem kupit jedlo!? U mna by sice uz skoncil, ale kazda sme ina. Takze v tvojom pripade by som sla na to v tych krokoch.

luzzia
2. okt 2017

@sophie25 tak uvazret taku oficialnu zmluvu s partnerom.. kedze len tak dat nechce, tak mu normalne povedat, ze splatis, tak, ako chces splacat tu cudziemu.. alebo poprosit niekoho z okolia.. vzdy jednoduchsie, ako s niekym uplne cudzim..

sophie25
autor
2. okt 2017

@nyusika vzťah s partnerom je uz na bode mrazu, o to vyzivne idem ziadat, ale 100€ plus k rodicaku mi aj tak nepomoze k dolieceniu... Aj keby som velmi chcela tak sa mesiac tolko nenasporim co potrebujem...

liv1
2. okt 2017

@nyusika lenze ja tu nikomu nenadavam ako ty v tom je zasadny rozdiel. Ak byva v Devine v BA, mam to od nej kusok. Ak zistim co hovori ze je pravda, ospravedlnis sa??

sophie25
autor
2. okt 2017

Dobre vdaka za rady! .... Myslim ze je na case stopnut tuto temu....

nyusika
2. okt 2017

@sophie25 este raz a pomalicky - riesenie tvojho rpoblemu nie je pozicka od cudzich ludi
ale rozhovor s partnerom.

prave tym ze donekonecna tocis iba o pozicani a oblbujes typickym odrbavacskymi fintami (mam dieta, do basu nechcem ist a podobne) nas utvrduzjes v tom, ze si podvodnicka

liv1
2. okt 2017

@sophie25 ci to mal niekto iny v udajoch napisane. Kde byvas?

nyusika
2. okt 2017

@liv1
nie, pretoze sa nebudem mat preco ospravedlnit 🙂
nikoho som neurazila, prave naopak, poradila som jej, ako riseit situaciu.

to len ty a ona stale tocite o pozicke !!

sophie25
autor
2. okt 2017

@nyusika
skoda ze si toto myslis ale ty si rypala do mna ze chcem len pozicat peniaze! Nie nechcem! To som ti len vysvetlila ako by to bolo keby niekto pozical.... Tak co ma tu ides odcudzovat?? Toto by som si ja v zivote nedovolila o niekom koho nepoznam a neviem cim si presiel alebo prechadza

alenah31
Autor odpoveď zmazal
nyusika
2. okt 2017

@alenah31
toto je pomoc 🙂

sophie25
autor
2. okt 2017

@alenah31 Nakoľko na dcéru platí iba 80€ mesacne, viac by neodklepli ani mne... Mojho otčima sesternica je pravnicka, co sa tyka toho, z pravnej strany pomoc mam...

sasa1310
2. okt 2017

@liv1 to sa len robíš, alebo si fakt taká naivná?

mamutka
2. okt 2017

@sophie25 to ako vazne si chces poziciavat peniaze, aby si za rodicak nadalej obsluhovala toho tvojho ploditela? Ved ked zaraba, a ocividne dost, tak je povinny sa starat o svoje dieta a tym aj o domacnost a teba. Ak si to s nim nevies vybavit, tak si ani nepoziciavaj, lebo nikdy nevratis, nebudes mat vôbec z coho, lebo o dieta, seba, domacnost aj vsetko sa budes starat len zo svojho prijmu, tak ako doteraz. A na vracanie pozicaneho ti nikdy nezvysi.
Nechapem preco od takéhoto vola nejdes ku svojej matke. Ak je pravda to, ze ma rovnako male dieta ako ty, bude vam spolu lahsie a nebudes musiet zivit dementa. Zaroven mi z toho vychadza, ze si pekne mlada, ked ma mamina este male dieta, takze ste si to zariadili ozaj zle, sama nemat nic, len debila po svojom boku a hned mat dieta.
Najhorsie je, ze ste vraj dieta planovali... a ako? to ste sa ani nepozastavili nad tym, ze dieta potrebuje jest a plienky a strechu nad hlavou, ze ako to ufinancujete? To nevadilo, ze rodicak to neutiahne a mládenec si bude zarabat len sam na seba?

Toto je extrem, zit s takym primitivom ubohym, to u matky ti snad bude lepsie, nie? Tak to ries a nic si nepoziciavaj, lebo ten dement si zas len bude brucho mastit, ze sak si sa vynasla, vsetko je poplatene a chlapcek zaraba na seba.... Najvyssi cas naucit ho, ze ma to dieta zivit on. Ze vsetko co dieta dostane nemoze byt financovane cudzími ludmi, ktori sa jeho matke skladaju na rodicak, ale sopliak ploditel mina prachy kto vie kde a kto vie s kym...
Fakt vzdy zasem, s kym vsetkym si zeny dokazu narobit deti.
A ked pan zivnostnik prestane byt uzasny a ukaze sa, ze ma aj dlhy a nezaraba tolko ako sa tvari, tak si pozicaj aj na jeho dlhy... podla tejto logiky.
Vyser sa uz nanho konecne

sasa1310
2. okt 2017

@sophie25
ale veď si požičaj od tvojho priateľa zo zmluvou aj s úrokom. Ten má peňazí dosť ako píšeš?
Ti nie je hanba pýtať od cudzích, keď vieš, že tvoj priateľ má dosť?
Akože fakt mám dosť. Keby si bola slobodná matka tak nepoviem, ale máš doma chlapa, čo ti (ako si sama písala) zarobí a peňazí má dosť.

sasa1310
2. okt 2017

@sophie25 zrazu máš v rodine aj právničku 😀
Jasný dôkaz, že prestreluješ dievča

alenah31
Autor odpoveď zmazal
sophie25
autor
2. okt 2017

@mamutka ak by sa dalo tak uz som davno u mami.... To mi verte :(