icon

Odišiel po pôrode

ninuska36
2. máj 2025

Ahojte mamičky. Neviem kde začať. Mám dvojmesačné bábätko a partner sa odsťahoval. Keď som bola v 6 mesiaci tehotenstva tak mi oznámil, že už ma neľúbi a nie sme kompatibilní. Po 6 rokoch vzťahu. Snažila som sa mu to vyhovoriť, prosiť ho, aspoň kvôli dieťaťu. Nie. Tvrdý a zadubený odišiel. Je tu nejaká maminka v podobnej situáciu? Mne sa zrútil celý svet, každý deň len plačem. Neviem čo mám robiť. Byt máme na polovičku, ale nemám tu svoju rodinu. Cítim sa tak osamelá …

Strana
z3
kiki68
2. máj 2025

@ninuska36 No kaslat na neho, to ani chlap neni, po 6 rokoch dovi dopo? Nech Ti neni luto, dieta nepotrebuje uplakanu maminku, to zistis casom, ze budes rada, ze si sa toho blbca zbavila. Tam neni za cim plakat, ved taky partner je zradca. Nespali ste spolu nahodne po diskoteke. Mne sa stalo cosi podobne po 7 rokoch vztahu, len tam nebolo to dieta, ja som viac krat potratila a jedneho dna mi napisal, ze uz ma nechce. Dodnes som mu za to vdacna. Chcel niekto iny. Moj svagor ma tiez mamicku s dietatom. Ja vzdy hovorim, lepsie takto, ako doma prezivat peklo a trapit seba a aj dieta

cyntii
2. máj 2025

@ninuska36 ahoj ja som teraz tak s 9 mesacnym babetkom viem co citis je to strasne 🙏🏼 vela sil ti prajem drzme sa 🥰

kiki68
2. máj 2025

Baby si vezmite, ze moja sesterka je s total idiotom a nastastie aspon cukla od svadby, ma do min 12 rokov dietata zniceny osobny zivot, ten maly vidi hadky, nervozitu, lepsie ked mate pokoj… je to hrozne, ale je to tak

anjelicek26
2. máj 2025

Zrada boli, hlavne takato. Pories si financie, pories vsetko okolo toho, pomahaju ti rodicia a svokrovci? Nevynechavaj ich zo zodpovednosti starych rodicov, len preto, ze sa ich syn takto zachoval. A hlavne ho nepros. Je to debil, normalny clovek toto proste tehotnej zene neurobi. Boh vie aku mal a ma bokovku uz rozbehnutu.. Zariadis si zivot sama, nie je nic, co by si nezvladla. Bude to tazsie, ale ten malicky clovek v tvojom naruci za to stoji.

pribinak
2. máj 2025

No nič, ja by som ho už nechcela.

Ale riešila by som výživné pre dieťa a výživné aj pre seba
Keď už nemá otcovu pozornosť lásku a starostlivosť tak nech má aspoň peniaze ktoré učite budeš potrebovať

Toto nebol rozchod len tak. Niečo sa muselo udiať

ninuska36
autor
2. máj 2025
@pribinak

No nič, ja by som ho už nechcela.

Ale riešila by som výživné pre dieťa a výživné aj pre seba
Keď už nemá otcovu pozornosť lásku a starostlivosť tak nech má aspoň peniaze ktoré učite budeš potrebovať

Toto nebol rozchod len tak. Niečo sa muselo udiať

@pribinak Myslela som že náš vzťah nič neprekoná. Precestovali sme skoro celý svet, ľúbili sme sa veľmi, ale toto čo urobil je otras. Jeho rodina aj moja rodina je zničená. Mala som dosť ťažký porod a jemu nič nedošlo. Uvažovala som nad tým, či nemá milenku, vraj nie. Ktovie. Povedal mi, že postupne ma prestal ľúbiť. Zhoršila to jeho choroba dlhodobá, ale to tu nejdem rozpisovať. Ako ochorel, začal brat lieky, tak náš vzťah úplne upadol. Máme tak nádherné dieťa…. ja neviem čo so sebou aktuálne

koniarova
2. máj 2025

Určite by som nenariekala doma do vankúša. Zbavila si sa debila. Buď rada, že takto skoro. Lebo problém by sa objavil skôr, či neskôr. Musíš sa zariadiť sama. A vytrieskala by som z neho všetko, na čo mám ja a dieťa nárok.

moonlight1210
2. máj 2025

@ninuska36 zvladnes to, urcite. Aj ked sa to zda najprv neprekonatelne.

A hoci to teraz nevnimas, a asi ani nikdy nastastie nebudes, mas pokoj od frustrovaneho chlapa, co by s tebou vlastne nechcel byt, len by ti to nepovedal a prejavil by sa cez kritizovanie vsetkoho. Takze by ti robil zo zivota peklo, vybijal si frustraciu na tebe, nic by nebolo dobre, bola by si neschopna matka, otrasna partnerka, ponizil by tvoj vzhlad, tvoje materstvo, celu tvoju osobnost, a nakoniec po nekonecnych hadkach, tvojich preplakanych dnoch a znicenom sebavedomi by konecne odisiel.
Potrebujes to? Nepotrebujes. A ani to nezazijes, lebo je prec.
Takze to sice neocenis, ale mas usetreny kopec bolesti a cast si uz vyhrala.

A ak je za tym jeho choroba, tak teoreticky, velmi teoreticky, ak sa da on niekedy dokopy, sa mozete k sebe vratit. Nie je hned vsetkemu definitivny koniec tymto dnom.

Kludne si poplac. Ale bud si vedoma, ze postupne bude lepsie. Aj ked sa to dnes nezda.

anjelicek26
2. máj 2025

Boh vie, co porobili aj lieky... kazdopadne pozeraj teraz na seba, babatko, mas rodinu, co stoji pri tebe, vytesnaj ho zo svojho srdca, ignoruj tu temu, bud proste teraz len mamou, hrdou mamou pre svoje babatko.

betulinka1
2. máj 2025

@ninuska36 zvladnes to 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 ostala som sama tehotna. Je tomu 11 rokov. Cize nepíšem to len tak do vetra. Moja rada je ak mozes, chod k rodicom aspon na prve dva roky. Byt do prenajmu alebo ho predajte. Zverenie dietata, vyzivne. Ak nechces ist k rodicom, dohodni sa s nim aby aspon dve hodiny denne prisiel kočíkovať. To, ze nechce zit v rodine je v poriadku. Ale nech ti pomaha. Prebolí vsetko aj zrada. Potom sa das do poriadku a najdes si normalneho partnera. Ja som mala noveho partnera, ked malo moje dieta 3 roky. Uz je to moj muz. A mysli na to, ze niekedy mame pocit, ze sa nam stali najhorsie veci na svete a az cas nam ukaze, ze to bolo to najlepsie co sa nam mohlo stat 😉. 🍀🍀🍀

ninuska36
autor
2. máj 2025
@moonlight1210

@ninuska36 zvladnes to, urcite. Aj ked sa to zda najprv neprekonatelne.

A hoci to teraz nevnimas, a asi ani nikdy nastastie nebudes, mas pokoj od frustrovaneho chlapa, co by s tebou vlastne nechcel byt, len by ti to nepovedal a prejavil by sa cez kritizovanie vsetkoho. Takze by ti robil zo zivota peklo, vybijal si frustraciu na tebe, nic by nebolo dobre, bola by si neschopna matka, otrasna partnerka, ponizil by tvoj vzhlad, tvoje materstvo, celu tvoju osobnost, a nakoniec po nekonecnych hadkach, tvojich preplakanych dnoch a znicenom sebavedomi by konecne odisiel.
Potrebujes to? Nepotrebujes. A ani to nezazijes, lebo je prec.
Takze to sice neocenis, ale mas usetreny kopec bolesti a cast si uz vyhrala.

A ak je za tym jeho choroba, tak teoreticky, velmi teoreticky, ak sa da on niekedy dokopy, sa mozete k sebe vratit. Nie je hned vsetkemu definitivny koniec tymto dnom.

Kludne si poplac. Ale bud si vedoma, ze postupne bude lepsie. Aj ked sa to dnes nezda.

@moonlight1210 Toto kritizovanie…. akoby ste ho poznali, to je neskutočné. Posledný rok som nepočúvala nič iné, len aká som neschopná, pomalá a za všetko môžem. Asi je to lepšie teraz ako neskôr, ale mrzí ma to lebo vždy som si priala harmonickú rodinu, a pre dieťa vzor. Dieťa chcel, mňa už nie. Ďakujem za podporu moc! My ženy všetko musíme zvládnuť

0silvia0
2. máj 2025

@ninuska36 vyriesit majetky a ist kazdy svojou cestou. Ked uz ta nelubi, drzat ho nasilu pri tebe a dietati by nebolo vhodne, to by nebol dobry vztah. Mozno ta niekde caka o nejaky cas ten pravy muz s tym pravym charakterom. Teraz tento zivotny usek musis potiahnut sama a verim, ze to das, neboj sa poziadat o pomoc.

ninuska36
autor
2. máj 2025
@betulinka1

@ninuska36 zvladnes to 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 ostala som sama tehotna. Je tomu 11 rokov. Cize nepíšem to len tak do vetra. Moja rada je ak mozes, chod k rodicom aspon na prve dva roky. Byt do prenajmu alebo ho predajte. Zverenie dietata, vyzivne. Ak nechces ist k rodicom, dohodni sa s nim aby aspon dve hodiny denne prisiel kočíkovať. To, ze nechce zit v rodine je v poriadku. Ale nech ti pomaha. Prebolí vsetko aj zrada. Potom sa das do poriadku a najdes si normalneho partnera. Ja som mala noveho partnera, ked malo moje dieta 3 roky. Uz je to moj muz. A mysli na to, ze niekedy mame pocit, ze sa nam stali najhorsie veci na svete a az cas nam ukaze, ze to bolo to najlepsie co sa nam mohlo stat 😉. 🍀🍀🍀

@betulinka1 Ďakujem! O dieťa sa chce starať aj prispievať. Strašne som zvedavá. Nikdy som si nemyslela, že s milovanou osobou sa stretnem niekedy na súde. Neviem chodiť v týchto veciach.

ninuska36
autor
2. máj 2025
@0silvia0

@ninuska36 vyriesit majetky a ist kazdy svojou cestou. Ked uz ta nelubi, drzat ho nasilu pri tebe a dietati by nebolo vhodne, to by nebol dobry vztah. Mozno ta niekde caka o nejaky cas ten pravy muz s tym pravym charakterom. Teraz tento zivotny usek musis potiahnut sama a verim, ze to das, neboj sa poziadat o pomoc.

@0silvia0 To je presne to, čo ma ťaží. Buď pôjdem k rodičom, alebo do nájmu do nejakého mini bytu. Mám už 32, ale ešte nič neni stratené. Ďakujem za podporu moc! ☺️

taktotedanie
2. máj 2025

@ninuska36 nech ta vyplati z bytu, ty si podaj navrh na sud- dieta zverene do tvojej osobnej starostlivosti, stanov vyzivne na dieta+mas do 2 rokov doetata aj vyzivne aj teba, zbal si veci, zober peniaze co budes mat z bytu a chod blizsie k rodine, zacni tam odznova
Plac a smutok ta prejde, casom a bude lepsie

taktotedanie
2. máj 2025
@ninuska36

@betulinka1 Ďakujem! O dieťa sa chce starať aj prispievať. Strašne som zvedavá. Nikdy som si nemyslela, že s milovanou osobou sa stretnem niekedy na súde. Neviem chodiť v týchto veciach.

@ninuska36 a tieto reci ze sa chce starat atd, prazdne reci.. nenahovaraj si, zi v realite

pribinak
2. máj 2025
@ninuska36

@pribinak Myslela som že náš vzťah nič neprekoná. Precestovali sme skoro celý svet, ľúbili sme sa veľmi, ale toto čo urobil je otras. Jeho rodina aj moja rodina je zničená. Mala som dosť ťažký porod a jemu nič nedošlo. Uvažovala som nad tým, či nemá milenku, vraj nie. Ktovie. Povedal mi, že postupne ma prestal ľúbiť. Zhoršila to jeho choroba dlhodobá, ale to tu nejdem rozpisovať. Ako ochorel, začal brat lieky, tak náš vzťah úplne upadol. Máme tak nádherné dieťa…. ja neviem čo so sebou aktuálne

@ninuska36 toto bude klišé ale čas všetko vylieči ….aj tie najhlbšie rany a tu najväčšiu zradu
Sustred sa už len na sebe a dieťa a časom príde k vám niekto kto ti vyplní prázdne miesto

koniarova
2. máj 2025
@taktotedanie

@ninuska36 a tieto reci ze sa chce starat atd, prazdne reci.. nenahovaraj si, zi v realite

@taktotedanie áno. To sú len také blá, blá. Reči do vetra.

marryliese
2. máj 2025

@ninuska36 prosiť aby ostal kvôli bábätku je hlúposť, ak to nefunguje, dieťa nič nezmení. Bolo by to len horšie. Je to ťažké ale zariaď si život bez neho. Sústreď sa na bábätko. Veľa síl prajem

taktotedanie
2. máj 2025
@koniarova

@taktotedanie áno. To sú len také blá, blá. Reči do vetra.

@koniarova samozrejme , ze su.. ja to vidim v okoli, pokial dokazal v tak utlom veku dieta opustit jednoducho k tomu vztah nema a nebude mat ani k tomu dietatu, zbytocne..dojde raz za uhorsky rok pohra sa 2-3hodky a dovidenia, tak ina starostlivost nebude lebo nevie co s tym dietatom ma robit a v podstate to doeta nepozna, takze jedina starost bude, ze posle peniaze a aj to nech je autorka rada, pretoze su take zienky mamky, co nedostavaju nic alebo sa sudia o 20€ zvysenie- chore proste fakt

lauruska_sumienka
2. máj 2025

kamaratka tiez ostala sama po porode. nastastie sla na upsvar kde jej velmi pomohli, taktiez si nasla psychologa, ktory jej tiez velmi pomahal sa s tym vsetkym vyrovnat. neboj sa obratit na osoby ktore ti mozu pomoct, velmi ti to pomoze s touto situaciou

katuskamala1
2. máj 2025

Stava sa to. Zial ano a casto. Kamaratka dostala kopacky po vyse 10r vztahu a aktivneho snazenia sa o babo kvoli inej, vyrazne starsej zene, o 2t na to zistila ze je tehotna. Trpela ale ze neskutocne,bola hotova troska a dlho sa zviechala, teraz je po rokoch stastna, no zial tehotenstvo (a aj po nom) je zena plna hormonov,tazsie racionalne uvazuje a ukludnuje sa. Tym ta chcem podporit a pochopit ta.
Dalsiu kamosku tiez v tehotenstve (oni boli manzelia a mali uz 1 dieta) tiez nechal manzel pre inu a vyrazne starsiu ale ona bola hrdejsia, silnejsia, a taka sebestacna ale zas mala ho v rukach,lebo mu riadila firemne nejake veci takze im i nadalej slusne (nesmierne slusne) financne "prispieval" - nove auto v hodnote bytu a pod... Takze to je ine,ked mas financnu istotu...

Prajem vela sil a i jemu vela zdravia nech sa dokaze venovat dietatu.

luccija
2. máj 2025

@ninuska36 akú má dlhoročnú chorobu a lieky?
Držím ti palce veľa mužov je srabov milióny žien vychovávajú deti samé na svete.Nesmies hľadať chybu v sebe bolo to jeho rozhodnutie nemôžeš vedieť čo mu ide hlavou.Nelieco sa na niečo so psychikou?

miskakyska
2. máj 2025

.. tým chlapom kvapká na karbyt??...to nejaké in v poslednej dobe čo tu čítam, že opúšťajú ženy ešte pred pôrodom,alebo hneď po pôrode... čo majú byť najviac nápomocní,tak sa zdekujú ... že im není kktno zo seba, keď pozrú do zrkadla ..
Autorka držím palce... určite neplač, nezaslúži si aby si oplakávala...daj sa dokopy kvôli bábätku, ktoré potrebuje spokojnú mamu ...áno ľahko sa mi to hovorí,viem.... dcéra má tiež pomaly 2 mesačné bábätko mám pocit, že jej manžel trpí poporodnou depresiou miesto nej.... prepáčte,ja by to bila😃😃zlá,zlá svokra ...😆

7komorova
2. máj 2025

@ninuska36 ahoj nestalo sa mi, ak sa da chod ku rodicom. Ja byvam s ocinom a partnerom a 2 mesacnym babatkom. Partner chodi na vysoku a na brigady doma je malo, teraz zacina biznis tak este menej. Moj ocino je zachrana, ked sa nudim idem za nim, ked mi treba pomoct taktiez. Chodime ku svokrovcom oni tiez su napomocny, byt by som predala a isla ku rodicom. Ak mas taku moznost.

alickapusinka
2. máj 2025

Ja len že hlupy debil.Toto normálny dospely chlap neurobi. Asi sa zľakol zodpovednosti ale ked je nezodpovedný deti si nerobim predsa. Asi by musel ubrať s pohodlia a princa Bajaju by nikto neobskakoval kedže kojenec ťa potrebuje. Keby že nahoda a nechcel deti dobre ešte pochopim ale nie po 6 rokoch vzťahu.Asi mu preplo v bedni.Nie nie si na vine nedavaj sebe za vinu na vine je ON.Odisť od zdraveho dieťať je obyčana spodina ani by som sa neobzrela.Ak máš daleko rodinu prisťahuj sa bližšie byt sa da predať kupiš niečo menšie pre teba a bábätko a vysrať sa mu na hlavu.Neskôr si najdeš niekoho kto ťa bude mať rád aj tvoje dieťa.Toto je obyčajny srab.

sulejmanka
2. máj 2025

Ukázal sa ako debil. A za debilmi sa neplače. Máš dieťatko, venuj energiu a čas jemu, ono si to zaslúži viac ako nejaký baklažán.
A teraz ku praktickej stránke.
Chod na kuratelu. Rieš zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti a výživné.

zuzanna33
2. máj 2025

Život sa začína po narodení dieťaťa vtedy sa ukážu dospelé osoby ako sa správajú v spoločnom živote. Pri výchove, fungovaní a podobne. Ak nieje človek dostatočne vyzretý ani dieťa ho nezmení. Vzťah dieťa nezachráni. Treba sa venovať hlavne dieťaťu a ak nemá záujem žiť len odznovu nájsť zmysel života. Teraz to vyzerá byť ťažké veľmi bolí sklamanie od milovanej osoby ale všetko zlé sa každému v živote vráti 🍀

betulinka1
2. máj 2025
@ninuska36

@ninuska36 to je skvele, ze sa chce starat. Uprimne si zober, ze by ti za 3,4, 10 rokov povedal, ze aj tak som s tebou iba kvoli dietatu. Zabite roky zivota. Takto vies, ze teda tento chlap nie je pre teba a ides dalej. Pomoc treba prijat a ist v živote dalej bez neho ako partnera. Je to takze teraz, lebo hormony, je to cerstve …. Ale to prejde

sova7
2. máj 2025
@ninuska36

@moonlight1210 Toto kritizovanie…. akoby ste ho poznali, to je neskutočné. Posledný rok som nepočúvala nič iné, len aká som neschopná, pomalá a za všetko môžem. Asi je to lepšie teraz ako neskôr, ale mrzí ma to lebo vždy som si priala harmonickú rodinu, a pre dieťa vzor. Dieťa chcel, mňa už nie. Ďakujem za podporu moc! My ženy všetko musíme zvládnuť

@ninuska36 toto je chlap s ktorým by si dieťatu nevytvorila spokojnu rodinu. Už rok sa k tebe nespraval pekne ak ma psychické problémy mohol byť taký lebo sa to u neho zhoršovalo. Plus lieky to má co robiť sám so sebou sotva by zvládol ešte dieťa. Keď ho aj chcel zrejme zistil že reálne vychovu nezvláda. Určite ti bude lepšie bez neho. Pri jeho problémoch by si robila akurát hromozvod chodila okolo neho opatrne a pomaly by to nacalo aj teba a neostala by ti energia pre dieťa. Nič lepšie sa nemohlo stať ako to že odišiel. Harmonická rodina môžeš byť ty a dieťa. Úplne to stačí. Alebo ti chýba ti jeho rypanie ublizovanie a zle správanie? Verím že nie

Strana
z3