Odišiel po pôrode
Ahojte mamičky. Neviem kde začať. Mám dvojmesačné bábätko a partner sa odsťahoval. Keď som bola v 6 mesiaci tehotenstva tak mi oznámil, že už ma neľúbi a nie sme kompatibilní. Po 6 rokoch vzťahu. Snažila som sa mu to vyhovoriť, prosiť ho, aspoň kvôli dieťaťu. Nie. Tvrdý a zadubený odišiel. Je tu nejaká maminka v podobnej situáciu? Mne sa zrútil celý svet, každý deň len plačem. Neviem čo mám robiť. Byt máme na polovičku, ale nemám tu svoju rodinu. Cítim sa tak osamelá …
Ja by som riesila iny byt a tento sa preda/ vyplati Ta z neho. A najdes byt blizsie k rodine. Mas dobry vek, dvere mas vsade otvorene. Urcite riesit vyhradnu starostlivost o dieta. A ked mas dobry vztah s jeho rodinou, tak riesit teda veci aj s nimi, byt to moj syn, tak sa postaram o to, aby mal nulove dedicstvo. Podla mna stratil nejaku zodpovednost, lebo cestovat a vsetko je pekne, ale dieta je vazna zodpovednost. Na druhu stranu mat chlapa na liekoch skrz nieco, mozno o dva roky bude na invalidnom a cista socka, tak to mas lepsie mat iba dieta na krku. To vyrastie a nebude musiet trpiet v niecom, kde by sa vsetko tocilo okolo choreho rodica. Lebo led bude on napr bez prijmu,tak by ste nemohli aj tak nikde, ledva drzali ten byt. Za mna lepsie takto.
@ninuska36 pozitívny na tom je fakt, že nie si kompatibilná s debilom. Toto urobí len totálny chrapúň. Normálny, zodpovedný chlap sa takto nezachová. Chápem, že ťa to muselo neskutočne zraniť. Ale musíš sa posunúť ďalej. Už kvôli bábätku. Vyriešiť s ním financie, podporu dieťaťa, a žiť reálny život. Časom to prebolí. Naozaj len tomu daj čas.
@ninuska36 viem, že je to ťažke. Sustreď sa na pozitívne veci. Na synčeka, že je zdravý, z máš kde bývať.
Držím Ti palce.
Chlapi prídu a odídu. Len my a deti ostávame.
Tak mi je strašne ľúto čo ťa v živote stretlo. Ale musíš ísť dopredu kvôli dieťatku. Poplac si to pomáha,ale nie pred dieťatkom, ono to cíti, že nie si v pohode. Všetko prebolí a budeš silnejšia. Tí dnešní mladí chlapi sú tak zbabeli.
Tiež som malá kamošku,ktorú chlap opustil v tehotenstve,vrátila sa tehotná k rodičom,tí jej pomohli vo všetkom a po čase si našla v práci toho pravého a sním má ďalšie dieťa už ako jeho manželka.Držím ti palce,čas všetky rany zahojí
Tragédia co sa deje..co žena to sama a chlap preč, lebo emocne centrum nikde. Hruza co sa deje. Určite ako civilizácia už vymreme. Co sa deje je choré!!!!
@ninuska36 Ninka, ty máš všetko a on nič. Kto je teda poľutovaniahodný?
Ešte mi napadla aj taká možnosť, či on neodišiel kvôli chorobe, aby nezaťažoval teba a dieťa. Či?
@moonlight1210 Toto kritizovanie…. akoby ste ho poznali, to je neskutočné. Posledný rok som nepočúvala nič iné, len aká som neschopná, pomalá a za všetko môžem. Asi je to lepšie teraz ako neskôr, ale mrzí ma to lebo vždy som si priala harmonickú rodinu, a pre dieťa vzor. Dieťa chcel, mňa už nie. Ďakujem za podporu moc! My ženy všetko musíme zvládnuť
@ninuska36 Asi by si mala byt rada, ze ho uz nemas na krku. Co by to bol za vzor pre dieta? Ako by asi vnimalo, ze mama je pre otca neschopna chudera a v najhorsom pripade by tomu uverilo? Nie si sama, mas dietatko, mas pre koho žiť. Cim skor podaj na sud ziadost o vyzivne na dieta aj na seba a viac ho ani vidiet nemusis. A ver mi, zivot na jednej strane vezme a na druhej vrati. Ver si, ja cely zivot tvrdim, ze zena dokaze viac ako clovek, hlavne ak je matka. Hlavu hore, bude lepsie.
Spomína sa to tu iba z jednej strany, ale nie je to také jednoduché.
Áno, je to strašné keď žena zostane na dieťa sama, ale keď vzťah nefunguje, je ešte horšie keď zostanú spolu.
Opustil som ženu po 10 rokoch vzťahu keď malo dieťa 1,5 roka. Bolo to zlé pre všetkých zúčastnených, ale bolo to najlepšie čo som mohol v tej situácii urobiť.
Hádali sme sa na dennej báze pred dieťaťom, bolo to peklo. Zvažoval som či ju mám opustiť a porušiť tak vlastný záväzok postarať sa o dieťa, ktoré som splodil alebo si zobrať život aby som sa zbavil utrpenia, lenže tým taktiež porušiť záväzok.
Čo by bolo úplne najlepšie by bolo rozísť sa s ňou o roky skôr a nemať s ňou dieťa, len to som bol ešte mladý a neskúsený. Taktiež ona sa so mnou mohla rozísť.
Obaja sme mohli urobiť veci lepšie. A zároveň nemohli, pretože sme nevedeli čo vieme teraz.
Chcel som tým povedať, že niekedy sa ľudia s dobrými úmyslami dostanú do situácie, v ktorej nie je možnosť dobre sa rozhodnúť, len zle alebo horšie.
Po rokoch od rozchodu sme obaja radi, že som od nej odišiel, celý čas ju podporujem a podieľam sa na výchove dieťaťa.
Mamičkám v tejto situácii by som odporučil rozísť sa civilizovane a snažiť sa udržiavať neutrálne vzťahy s otcom, pretože deti to všetko cítia a negativita na ne zle vplýva a potrebujú v živote oboch rodičov.
Pokiaľ je otec debil.a nemá záujem sa starať o dieťa, samozrejme to nepôjde, v takom prípade treba nájsť niekoho kto otca zastúpi, pretože dieťa potrebuje oba vzory v živote.
Áno, je to strašné keď žena zostane na dieťa sama, ale keď vzťah nefunguje, je ešte horšie keď zostanú spolu.
Opustil som ženu po 10 rokoch vzťahu keď malo dieťa 1,5 roka. Bolo to zlé pre všetkých zúčastnených, ale bolo to najlepšie čo som mohol v tej situácii urobiť.
Hádali sme sa na dennej báze pred dieťaťom, bolo to peklo. Zvažoval som či ju mám opustiť a porušiť tak vlastný záväzok postarať sa o dieťa, ktoré som splodil alebo si zobrať život aby som sa zbavil utrpenia, lenže tým taktiež porušiť záväzok.
Čo by bolo úplne najlepšie by bolo rozísť sa s ňou o roky skôr a nemať s ňou dieťa, len to som bol ešte mladý a neskúsený. Taktiež ona sa so mnou mohla rozísť.
Obaja sme mohli urobiť veci lepšie. A zároveň nemohli, pretože sme nevedeli čo vieme teraz.
Chcel som tým povedať, že niekedy sa ľudia s dobrými úmyslami dostanú do situácie, v ktorej nie je možnosť dobre sa rozhodnúť, len zle alebo horšie.
Po rokoch od rozchodu sme obaja radi, že som od nej odišiel, celý čas ju podporujem a podieľam sa na výchove dieťaťa.
Mamičkám v tejto situácii by som odporučil rozísť sa civilizovane a snažiť sa udržiavať neutrálne vzťahy s otcom, pretože deti to všetko cítia a negativita na ne zle vplýva a potrebujú v živote oboch rodičov.
Pokiaľ je otec debil.a nemá záujem sa starať o dieťa, samozrejme to nepôjde, v takom prípade treba nájsť niekoho kto otca zastúpi, pretože dieťa potrebuje oba vzory v živote.
@sifo Zaujímavý pohľad chlapa. Áno niektoré rozhodnutia sú horšie, ale žena vždy ťahá za kratší koniec. Moje dieťa milujem nadovšetko ale keby som vedela čo ma teraz čaká, tak si život zariadim úplne inak. Chlap sa vždy môže zbaliť a odísť. Žena nie. Ste teraz obidvaja šťastní? Nehádate sa už?
Zrada boli, hlavne takato. Pories si financie, pories vsetko okolo toho, pomahaju ti rodicia a svokrovci? Nevynechavaj ich zo zodpovednosti starych rodicov, len preto, ze sa ich syn takto zachoval. A hlavne ho nepros. Je to debil, normalny clovek toto proste tehotnej zene neurobi. Boh vie aku mal a ma bokovku uz rozbehnutu.. Zariadis si zivot sama, nie je nic, co by si nezvladla. Bude to tazsie, ale ten malicky clovek v tvojom naruci za to stoji.
@anjelicek26 Rodičia sú ti vždy pre mňa. Len samozrejme ťažko sa mi bude odchádzať 300 km s tak malým dieťaťom. Bude to masaker.
@ninuska36 Ninka, ty máš všetko a on nič. Kto je teda poľutovaniahodný?
Ešte mi napadla aj taká možnosť, či on neodišiel kvôli chorobe, aby nezaťažoval teba a dieťa. Či?
@andrea2667 Tá choroba je tak zákerná že sa mu vrátila. Boreliózu neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi. Byť unavený nonstop- ešte pri bábätku to nechceš
Tragédia co sa deje..co žena to sama a chlap preč, lebo emocne centrum nikde. Hruza co sa deje. Určite ako civilizácia už vymreme. Co sa deje je choré!!!!
@okseen Je to choré. Asi len ja som taký snílek. Vždy som hovorila že keď sa budú snažiť dvaja zachrániť vzťah, všetko dobre dopadne. U nás som len ja bola iniciátor
Tiež som malá kamošku,ktorú chlap opustil v tehotenstve,vrátila sa tehotná k rodičom,tí jej pomohli vo všetkom a po čase si našla v práci toho pravého a sním má ďalšie dieťa už ako jeho manželka.Držím ti palce,čas všetky rany zahojí
@panickadada Ďakujem. Ja viem že časom to prebolí, nikdy som nebola dlho sama, ale pri tomto partnerovi som si povedala že posledná šanca. Jeho rodinu milujem a oni ma zbožňujú 😔. Držte mi palce
@ninuska36 nie si snílek. Vzťah sa dá zachrániť ak sa chce. Keď ťa mal rád môže sa to vrátiť ale na to treba ísť opatrne.
@sifo tu napísal svoj príbeh a veľmi ma prekvapil. Ale nesúdim ho asi to ozaj niekedy nejde. No k ten tvoj sa inak správa normálne, skús to nejako prekonať a dovol mu komunikovať s tebou aj s dietatom ako keby všetko bolo ok len vy ste nežili spolu. Nehadat sa a nevyžadovať od neho a nevyčítať mu. To by nepomohlo aj keď máš samozrejme ty pravdu a on je blbec. Nevieš čo myslel tým slovom nekompatibilní? Čo mu vadí čo pred tým ti nepovedal? Niečo ti nepovedal a ty si nemohla zareagovať. Skús to z neho nejako dostať.
@sifo Zaujímavý pohľad chlapa. Áno niektoré rozhodnutia sú horšie, ale žena vždy ťahá za kratší koniec. Moje dieťa milujem nadovšetko ale keby som vedela čo ma teraz čaká, tak si život zariadim úplne inak. Chlap sa vždy môže zbaliť a odísť. Žena nie. Ste teraz obidvaja šťastní? Nehádate sa už?
@ninuska36 Nehádame sa, ale nepovedal by som, že sme šťastní, skôr vyrovnaní so situáciou.
Nesúhlasím s tvrdením, že žena ťahá za kratší koniec. Pri rozvode žena začala tvrdiť, že fyzicky dieťaťu ubližujem a že by som nemal mať umožnené sa s ním stretávať. Trvalo mi dva roky a stálo ma tisíce eur dokázať, že dieťaťu fyzicky neubližujem a že mám k nemu zdravý vzťah.
Stačilo jej jedno nepotvrdené tvrdenie a súd sa na mňa dva roky pozeral akoby to bola pravda.
Odsťahovala sa na druhú stranu Slovenska a ja teraz musím spraviť 1200km každy raz keď chcem syna vidieť, pretože ona sa odmieta podieľať na umožňovaní dieťaťu vidieť otca.
Žena neťahá za kratší koniec.
@ninuska36 Nehádame sa, ale nepovedal by som, že sme šťastní, skôr vyrovnaní so situáciou.
Nesúhlasím s tvrdením, že žena ťahá za kratší koniec. Pri rozvode žena začala tvrdiť, že fyzicky dieťaťu ubližujem a že by som nemal mať umožnené sa s ním stretávať. Trvalo mi dva roky a stálo ma tisíce eur dokázať, že dieťaťu fyzicky neubližujem a že mám k nemu zdravý vzťah.
Stačilo jej jedno nepotvrdené tvrdenie a súd sa na mňa dva roky pozeral akoby to bola pravda.
Odsťahovala sa na druhú stranu Slovenska a ja teraz musím spraviť 1200km každy raz keď chcem syna vidieť, pretože ona sa odmieta podieľať na umožňovaní dieťaťu vidieť otca.
Žena neťahá za kratší koniec.
@sifo Tak to ma mrzí že to takto dopadlo. Ja som to skôr myslela finančne že je to horšie. Skončí mi materská a môžem sa pásť. Ja by som nedokázala brániť dieťaťu stretávať sa s otcom. Veď je to jeho krv. Mám ale obavy či naozaj bude chodiť tak často ako tvrdí. Máte to naozaj náročné a nedá sa to úplne porovnať. Veľa síl prajem 🫶
@ninuska36 nie si snílek. Vzťah sa dá zachrániť ak sa chce. Keď ťa mal rád môže sa to vrátiť ale na to treba ísť opatrne.
@sifo tu napísal svoj príbeh a veľmi ma prekvapil. Ale nesúdim ho asi to ozaj niekedy nejde. No k ten tvoj sa inak správa normálne, skús to nejako prekonať a dovol mu komunikovať s tebou aj s dietatom ako keby všetko bolo ok len vy ste nežili spolu. Nehadat sa a nevyžadovať od neho a nevyčítať mu. To by nepomohlo aj keď máš samozrejme ty pravdu a on je blbec. Nevieš čo myslel tým slovom nekompatibilní? Čo mu vadí čo pred tým ti nepovedal? Niečo ti nepovedal a ty si nemohla zareagovať. Skús to z neho nejako dostať.
@slovakboy Povedal mi také hlúposti že až som sa chytala za hlavu. Vyslovene na mne hľadal chyby posledný polrok. Zaujímavé že toľké roky som bola v pohode a zrazu bum. Láska nikde
@ninuska36 neviem co ti na to napísať... ries si vyzivne na seba a dieta, taktiež mas narok na úhradu nákladov pred pôrodom. To môžeš žiadať do 2 rokov dietata. Nespoliehaj sa na keci ze bude platiť. pomoc od rodiny mas? Chod k nim, nech ti pomáhajú, pripadne aj "svokrovci" al maku záujem o vnúča. Co sa tyka bytu, chce to rozhovor ako ďalej. Asi ho ďalej nebudeš schopná platit.
Držím palce✊🍀
@sifo pekný pohľad, ale žena to ma vždy oveľa, oveľa ťažšie ako muž. Ty si odídeš, pošleš raz mesačne peniaze, 2x si ho vezmeš na víkend. A tým to pre teba konci. A netvrd ze nie. Ci chceš tu pisat, ze sa o neho staráš, keď je chorý, berieš si OCRky?
@slovakboy Že mám na niektoré veci iný názor ako on, že nie som typ na hory. Posledný polrok sme boli nonstop doma spolu kvôli jeho chorobe. Išla som mu na nervy asi . Asi je málo variť , starať sa, upratovať….
@ninuska36 ja som cyklista a musím neustále chodiť vonku, moja manželka už asi ani nevie bicyklovať naposledy sedela na bicykli ešte ako dieťa. Vonku chodí len do mesta a do nákupných centier. Ja do lesa. Názor na politiku a svetonazor mame podobný. Na nervy si mu mohla ísť kvôli chorobe, mal trápenie a vtedy by ňu vadil každý. To sa môže zmeniť. Hádali ste sa? Vyčítal ti niečo?
@ninuska36 ja som cyklista a musím neustále chodiť vonku, moja manželka už asi ani nevie bicyklovať naposledy sedela na bicykli ešte ako dieťa. Vonku chodí len do mesta a do nákupných centier. Ja do lesa. Názor na politiku a svetonazor mame podobný. Na nervy si mu mohla ísť kvôli chorobe, mal trápenie a vtedy by ňu vadil každý. To sa môže zmeniť. Hádali ste sa? Vyčítal ti niečo?
@slovakboy On tiež rad bicykluje, ja nie, ale vždy som sa rada prispôsobila keď niečo chcel. Hádali sme sa už často, ale to neboli hádky kvôli vážnym veciam. Išlo o to, že on ma už nelubil a kritizoval ma za všetko. Príklad: položila som kuchynskú utierku inak ako si on predstavoval- skritizoval ma. Alebo išli sme do obchodu s malým, zabudla som zbaliť plienky- dostala som naložené že ako som si to mohla dovoliť . Alebo niečo hľadal v byte - ja za to môžem. Človek ktorý ma niekoho rád toto naozaj nerobí. Stále som len plakala a plačem
@slovakboy On tiež rad bicykluje, ja nie, ale vždy som sa rada prispôsobila keď niečo chcel. Hádali sme sa už často, ale to neboli hádky kvôli vážnym veciam. Išlo o to, že on ma už nelubil a kritizoval ma za všetko. Príklad: položila som kuchynskú utierku inak ako si on predstavoval- skritizoval ma. Alebo išli sme do obchodu s malým, zabudla som zbaliť plienky- dostala som naložené že ako som si to mohla dovoliť . Alebo niečo hľadal v byte - ja za to môžem. Človek ktorý ma niekoho rád toto naozaj nerobí. Stále som len plakala a plačem
@ninuska36 uff tak toto je blbec. To by mohol byt neskôr ešte horší. Nespokojný so sebou a prenáša to na svojich najbližších. To tu aj na koniku často podobné typy opisujú. To je náročné ale kľúčový problém má on so sebou. Nie je spokojný so svetom nie je v pohode. Nervák. Keď taký pred tým nebol tak sa takým stal teraz. Nedá sa nútiť. Len byť trpezlivá a neoplácať mu to. Svoje pocity však opisuj. Cítim sa hrozne je mi smutno. Ale nie že je mi smutno z teba. To je jasné že z neho. Opisuj svoje pocity bez menovania jeho ako ich pôvodcu.
@ninuska36 uff tak toto je blbec. To by mohol byt neskôr ešte horší. Nespokojný so sebou a prenáša to na svojich najbližších. To tu aj na koniku často podobné typy opisujú. To je náročné ale kľúčový problém má on so sebou. Nie je spokojný so svetom nie je v pohode. Nervák. Keď taký pred tým nebol tak sa takým stal teraz. Nedá sa nútiť. Len byť trpezlivá a neoplácať mu to. Svoje pocity však opisuj. Cítim sa hrozne je mi smutno. Ale nie že je mi smutno z teba. To je jasné že z neho. Opisuj svoje pocity bez menovania jeho ako ich pôvodcu.
@slovakboy Ja to viem. Vidím že sám má so sebou problém a prenáša to na mňa všetko. Je to ale neuveriteľne ťažké, keď žena po pôrode, čo má hormóny úplne na hojdačke, potrebuje podporu a nedočká sa jej. Ešte stále mám zdravotné poporodné komplikácie a človek, ktorý mi bol najlepším priateľom, láskou, všetkým, sa na mňa vykašle 😔
@andrea2667 Tá choroba je tak zákerná že sa mu vrátila. Boreliózu neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi. Byť unavený nonstop- ešte pri bábätku to nechceš
@ninuska36 Čiže je možné, že odišiel aby nebol na príťaž?
@ninuska36 Tak toto je iná káva. Doporučujem pozrieť na YouTube videá od výbornej psychologičky Antónie Morgan. Hneď ti zasvietia červené vlajky.
@ninuska36 Čiže je možné, že odišiel aby nebol na príťaž?
@andrea2667 Nie povedal že ma už nemiluje a nevie mi dať to čo chcem.

@moonlight1210 Toto kritizovanie…. akoby ste ho poznali, to je neskutočné. Posledný rok som nepočúvala nič iné, len aká som neschopná, pomalá a za všetko môžem. Asi je to lepšie teraz ako neskôr, ale mrzí ma to lebo vždy som si priala harmonickú rodinu, a pre dieťa vzor. Dieťa chcel, mňa už nie. Ďakujem za podporu moc! My ženy všetko musíme zvládnuť
@ninuska36 ja som odisla az po 3 rokoch.. znicene sebavedomie a uz na mna zautocil pred malou.. kritizovanim to len zacina.. uboziak chlap, bud rada 🍀🥳 ries prosim teraz len dnesok v zmysle este mas hormony rpzhadzane tak sa to utrasie