Slobodná matka a muži
Neviem či len ja mám taký pocit ale zdá sa mi ako keby ostatní nami slobodnými matkami opovrhovali. Neraz som aj čítala zaujímavé názory a mužské pohľady na slobodne matky. Dosť ma to zarazilo a normálne už ani nemám chuť spoznať nového muža. Asi ostanem navždy sama, ja neviem to naozaj už nemáme šancu nájsť si niekoho normálneho aj keď mame dieťa/deti? Vidia nás ako žmýkačky peňazí, zlatokopky ktoré sa chcú prisat na chlapa aj s cudzím dieťaťom, úbohé chuderky… som sama už tri roky a rada by som si už niekoho našla, ale naozaj ma toto ponižovanie odrádza. A vidím že ani ostatní nemajú záujem keď zistia že mám dieťa. Slobodne mamičky, vnímate to rovnako ? Alebo ? Kľudne napíšte váš názor.
Potom hľadáš v zlých vodách a aspoň sa hneď ukáže dotyčný , aký je .
z okolia veru nemam ten dojem
ja som slobodna mamicka....prve tri roky som vobec chlapov nevnimala, na 100% som sa venovala dcerke, uzivala som si nase spolocne chvile, fakt 24 hodin denne...vracia sa mi to...dcerka je velmi sikovna, uzasna, poslusna, rozumna, respektuje ma, mame uzasny vztah....po troch rokoch bez chlapa, ked lili isla do skolky, som zrazu prichadzala na to, ze mi nieco chyba. A otvorila som oci aj okolo seba..napadnikov bolo viac, a nik neriesil ze som slobodna mamicka....a potom prisiel on....uz sme spolu cez dva roky a je to uzasny chlap...takze si nemyslim, ze slobodnu maminu chlapi odsudzuju...aspon ja nie som ten pripad....treba byt sebavedoma a uzivat si zivot 🍀
Uvedom si jednu vec....ak má žena dieťa,tak od chlapa sa zvyčajne zo strany tej zeny očakáva,že bude mať 100% zodpovednosť za cudzie dieťa,no na druhej strane musí muž rátať s nulovým rešpektom zo strany dieťaťa,keďže dieťa svojho otca ma. Z tohto pohľadu sa chlapovi neoplatí investovať do vzťahu,kde je už cudzie dieťa.
@zoro9836 nerozumiem, v čom mám zmeniť prístup ? Nemyslím si že mám vysoké nároky, skôr take bezne ako každá iná žena
@7miriam77 to je mile, držím palce bodaj by to bol ten pravý 🥰
@anita6666 no ja viem, aj to chápem…
@zoro9836 a tak jasne že nie vždy je to tak… len ja som asi nemala šťastie zatiaľ 😏
Ja mam kolegu rozvedeneho s 1 dietatom a tiez ked ma aj rande a vyjde s tymto, ze ma uz dieta, tak to vacsinou aj konci...ale teda boli to zatial len zeny bezdetne
Mne sa páči ako sa tu slobodné mamičky ľutujú. Koľkokrát som tu čítala pohľad z druhej strany-slobodná bezdetná si našla otecka s jedným dieťaťom. Všetky ženy ho tu hneď zhejtovali, či si mladý muž myslí, že sa mu bude niekto starať o cudzie decko a prečo si tá žena vôbec začína s chlapom čo má záväzky...Prečo si nenájde slobodného bezdetného ze sa bude mysiet prisposobovat a plno iných kecov. Ale keď je to opačne a žena má dieťa, tak každý čaká že sa dotyčnej budú muži klaňať a vnucovat. Na Mk je zase dvojity meter. Treba si položiť otázku :Ak by si mala na výber medzi dvomi schopnými, inteligentnými a fešnými chlapmi a jeden z nich by mal dieťa, ktorého by si si vybrala? Odpoveď je úplne jasná. Apropo niekoľko žien ti tu dalo odpoveď, že si partnera našli aj s dieťaťom, takže až také zlé to nebude ale musí človek mať čo ponúknuť druhej strane.
Velmi zalezi, čo kto očakáva od toho druhého a celkovo od vzťahu, lebo je rozdiel byť vo vzťahu a iné hrať sa už na "takmer" rodinu. Na to treba myslim velmi zrelého muža, ktorému reálne ide o kvalitný vzťah, manželstvo, rodinu, nie iba "akoze vztah", kde si kazdy vsetko vydeluje, vsetko má prerátané a v podstate sa ludia navzajom iba vyuzivaju - chyba tam reálna láska.
Ja si myslim, ze je uplne v poriadku, ak clovek nechce ist do vztahu s niekym, kto ma dieta. Proste nie kazdy je na to stavany a moze to byt celkom fajn chlap / zena, len chce stavat "na zelenom" a je uprimny v tom lepsom pripade.
Smutne su vsak tie posmesky voči takýmto zenám, no zial dnes také bežné - mám 2 deti od dvoch priatelov, no nie je to lakava predstava pre dalsieho muza.
@zmrzlinka2021 mozno ta povzbudim,ale mam kamosku co ma 2 deti od 2 partnerov a nasla si teraz slobodneho bezdetneho muza uspesneho v praci a s novym domom🙂 Niekedy motyka vystreli alebo stretnes niekoho kto proste neriesi take veci..
@iv007 pravdaze su aj vynimky, svet nie je cierno biely. Ale na druhej strane "uspech v praci a novy dom" nic nehovori o charaktere cloveka. Otazne je, ako sa k nej bude spravat, ci si ju vezme k sebe, ci bude jeho manzelkou... a to az casom sa ukaze, ako to mysli s nou vazne.
@zmrzlinka2021 uz u neho byva aj s detmi a on vsetko financuje.Je to taky dobrak ITckar,poznam ho osobne a mozem povedat ze baba mala obrovske stastie ze takeho muza do tretice stretla🙂 Drzim palce,tiez som single..viem ze doba je tazka na vztahy preto sa na ne neupinam ale snazim sa byt stastna aj sama so sebou.
Vieš koľko mám v okolí takých čo boli slobodne mamičky a našli si partnerov? Suseda podo mnou mala svoju dcéru našla si super chlapa tiež s 1 dcérou. Zobrali sa a roky sú spolu. Ďalšia , kamarátka z ihriska. Mala svoje 2 deti , rozviedla sa za 2 mesiace sa zaľúbila do chlapa od nás z dediny , požiadal ju do roka o ruku už majú aj spoločné dieťa. Ďalší príklad , v bytovke od nás , mamička s 2 deťmi , rozviedla sa a našla si 25 ročného (o cirka 10 rokov mladší od nej), jeho rodičia proti tomu dlho bojovali ale aj tak si ich chránil a sú spolu dodnes deň šťastný už 3 roky. Takže nie, nieje to žiadna "rarita" ani zákon to čo tu vravíš ty , že slobodná matka je odpísaná. Ak ťa tí muži nechcú tak je to tebou alebo tvojim výberom ničím iným. A úprimne ak sa takto ľutuješ iba pred každým tak sa ani nečudujem. Treba zmeniť nastavenie samej seba, byť sebevedomá, pracovať na sebe aby si mala čo ponúknuť a hľadať správne typy ktoré to ocenia. Veľa šťastia
Ďakujeme 😘. Aj ty ho nájdeš 🍀
@iv007 to mas velmi pekny postoj - tiez si myslim, ze zaklad je najst spokojnost a stastie vo svojom vnutri
@stanulienkat neľutujem sa, človek tu už nemôže nič napísať ? Niesom žiadna zufalka len som sa pýtala či to tak majú aj ostatne slobodne matky a dostala som odpovede. A neviem prečo ideš na mňa tak útočne. Ja by som nemala problém ani s chlapom ktorý ma dieťa, ide mi skôr o iné veci o povahu, charakter, názory, postoje k rôznym témam. Ja by som prijala vlastne keby to bol aj slobodný otecko aspoň by moja dcérka mala kamosku alebo kamosa 🙂
A nie nepotrebujem aby sa mi všetci klaňali a vnucovali ak si to takto pochopila tak to ma mrzí… a vlastne nemrzi, je mi to jedno ako to chápeš 🙂
@zmrzlinka2021 áno presne ako vravíš na to treba psychicky zrelého muža… a preto ma celkom aj zarazil komentár vyššie aby som nemala vysoké nároky, no podľa mna tu musia byt vysoké nároky alebo teda normálne reálne nároky (nemyslím teraz materiálne, aj keď podľa mna aj to je dôležité aby to bol samostatný človek ktorý sa dokáže sám uživiť a nieje to mamin cecok)
@diusqa761 neľutujem sa pred nikým, ani tu, len som napísala normálnu diskusiu ako x dalších ľudí čo tu prisieva.. ci?
Asi máš pravdu, môže to byť mnou…
Slobodne matky sú hrdinky.
@slovakboy 🤦♀️
Vôbec som nepísala útočne a nebolo všetko smerované len na teba. Písala som dosť všeobecne, na základe príspevkov, ktoré tu dennodenne sú.
Byť sama 3 roky sa Ti môže zdať ako dlhá doba, no niekedy ani to stačiť nemusí.
A to, že sa Ti doposiaľ nepodarilo nájsť chlapa, neznamená, že to tak bude na furt.
Holt, vhodný a vyrovnaný partner sa hľadá ťažko aj bezdetním a s deťmi je to ešte horšie.
No ani to neplatí u každého. Niekto má šťastia viac, iný menej. Niekto si partnera nenájde za celý život.... ale obviňovať nikoho za to netreba.
Skôr buď rada za o, že tí muži cúvli, aspoň si si ušetrila kopu starostí a problémov.
Žena s dieťaťom / deťmi, ak už stojí o vzťah s mužom, by si mala x-krát rozmyslieť, s akým mužom do toho vzťahu pôjde a to platí aj o tom mužovi z jeho strany...
Na oboch stranách to chce naozaj vyzretosť, zmysel pre realitu, rodinu a kopu ďalších vecí ... a ani to veľakrát nestačí a nevydrží to.
@brembo nejdeme na rande ??? 🤣🤣🤣

@domak2 to je pravda 😅😅