icon

Životná úroveň slobodnej mamičky: Ako zvládnuť náklady?

28. máj 2024

Baby ja som uz uplne nestastna z penazi. Som slobodna mamicka, muz odisiel v podstate hned po narodeni dietata. Prezivali sme obracala som kazdu korunku :(. Teraz uz pracujrm, mam dobru pracu-milujem ju ale platovo je to nic moc. Pracu nezmenim lebo mam home office co pri tom ze som na dieta sama velka vyhoda. Mam aj karierny rast avsak platovo je to maly rozdiel. Odkedy som nastupila po rodicaku do prace tesila som sa ze budem zarabat a nie len pocitat haliere. Ale opat som sa dostala na taku uroven. Zdvihnu mi plat v praci ale naklady na zivot su 2x vyssie:( . Zdvihli skolku, energie, potraviny. Som z toho nestastna.tiez to mate tak?

Strana
z2
autor
28. máj 2024

@ms_green socialne siete vobec nema ale dobry napad s tymi inzeratmi, mozem napriklad preukazat aj ze na zivnost v nemecku by zarobil s tym co teraz robi 5000 eur? Alebo len na slovensku? Ono velmi nemam chut sa dalsie roky natahovat (mozno ked nastupi dcera uz do skoly podam) lebo mam aj take informacie ze mu pribudne dalsia vyzivovacia povinnost. Ucet ma len podnikatelsky osobny je stale v minuse-on to ma perfektne vymyslene vsetko v hotovosti.

vyrovnanaosoba
28. máj 2024

Ak mu pribudne ďalšia vyzivovacia povinnosť, myslíš dieťa? To nie je dôvod, aby tebe, vlastne dieťaťu nemusel dat viac. Keď nemá na jedno, nemá robiť ďalšie deti, resp ma zvýšiť životnú úroveň. Toť odkaz od môjho advokáta, aj sudkyne

autor
28. máj 2024

@vyrovnanaosoba ano dalsie dieta, ja predpokladam ze bude pokus o znizenie vyzivneho takze vtedy uz ozaj zabojujem

vyrovnanaosoba
28. máj 2024

A ako ich chce uživiť? On je ženatý?

autor
28. máj 2024

@vyrovnanaosoba pokial viem nieje zenaty a ako ich uzivi tot nie moja starost. Skor by som riesila svoju situaciu, ako pisem vyzit vyzijeme niekedy sa mi podari odlozit ale rada by som dcere dopriala viac

vyrovnanaosoba
28. máj 2024

Kľudne napíš ss, nechce tu rozpisovať o našich súdoch. Ale určite to nie je tak, ako píšeš. Ja mam praveze opačnú skúsenosť co sa týka výživného.

autor
28. máj 2024
zuzana76
28. máj 2024

prepac, asi neporadim, obdivujem, ako to zvladaju slobodne matky, toto su taki pakovia chlapi, co si priznaju naschval nizsi prijem, aby nemuseli platit na vlastne dieta, mozno skus este vyucovat online madarsky jazyk, ak by si stihala

autor
28. máj 2024

@zuzana76 vies mna tiez chyta smiech cez slzy lebo ked som chystala vybavicku (ja som platila vsetko tak som mala prehlad o cenach) tak som povedala kamoske ze fuu nechcela by som byt sama na dieta pri takych platbach a ostala som sama-asi som mala spomenut milion eur. Sama inzerat som nepodavala ale ozvala som sa na konkretny inzerat kde hladali doucovatelku madarciny urcila som si cenu 5eur/hodina-bolo to asi 4 roky dozadu, tak si vybrali niekoho kto ich doucil za 3 eura-a je to cele zle lebo ten za 3 eura sice vie po madarsky ale vyslovnost a gramatika 0 bodov dokonca take narecie ze madarsky madar im neporozumie ale ich volba.

lenkakravcova
28. máj 2024

Vždy je to tak, že najprv rastu náklady až potom dva tri mesiace až pol roka sa to odrazí na platoch.
A striedavu starostlivosť si nechcela navrhnúť? (By si spočítal možno o koľko drahšie by ho to vyšlo)

autor
28. máj 2024

@lenkakravcova striedavu v ziadnom pripade, on sa nevie postarat ani za 1 den co ma urcene sudom. Nestoji mi zdravie dietata za tie peniaze. A ano presne to mi vadi plat sa zvysi o 30 eur ale naklady na zivot o 50 eur

lenkakravcova
28. máj 2024

Podľa mňa si to mohla navrhnúť. Na 99% by do toho nešiel alebo Max na týžden a potom by ti poslal kľudne aj 200€ 😀

kristiii
28. máj 2024

Ako si písala, teraz je také blbé obdobie, smeti, dane, nedoplatky..mne ešte poistka za byt prišla, synovi platím dovolenku ... každý bežný človek, ktorého poznám, je aktuálne vyžmýkaný z peňazí 🤷. Ale bude lepšie, neboj. Máš super výhodu, že máš prácu na homeofice, keď si zratas, že nič neprevozíš, nemusíš riešiť OCRky a pod., nie je to taký zlý plat. Ak máš 900+100+DB a prídavky, zostane ti po zaplatení bývania a škôlky cca 800. To mi príde celkom fajn pre teba a škôlkarku. Jasné, mohlo by to byť lepšie, ale dá sa s tým pracovať, len teraz sú fakt tie blbé nárazové platby.

autor
28. máj 2024

@kristiii v plate 900 mam uz aj db :( cize prijem dokopy mam 1060. Teraz mam slubene mierne zvysenie ale kym to pride tak ano dovtedy musim zaplatit nedoplatok dan atd. Dopredu sa bojim ako este potraviny pojdu hore

medda_beda
28. máj 2024

@ms_green Existujú práce kde sa chodí oveľa skôr a odchádza neskôr než je škôlka.Nájsť stabilnú prácu tiež netrvá 2 týždne.
Čo je na tomto nepochopiteľné?
Zažila som 2 kolegov ktorí museli riešiť situáciu kto pôjde po deti pretože žiadna škôlka sa neotvára tak skoro a nezátvárala sa tak neskoro.
Možno preto jej ten home office vyhovuje.

@ms_green Ver alebo nie kto má kontakty a vie si všetko zariadiť tak nevysúdiš viac.
Zažila som to a trvalo roky kým sa výživné zvýšilo aj to sa môže otec dieťaťa neustále domáhať o jeho zníženie a ty len beháš po súdoch a dokladáš papieriky a dôkazy.
A otecko si zatiaľ chodí po dovolenkách, reštikách atď.
A nie súdy si nezisťujú úplne všetko a predstav si nie, dieťa reálne nedostane to načo má nárok pretože aj väčšia suma peňazí sa dá zakryť tak aby vlastníkom bol niekto iný.
Nezažiješ, neuveríš.

medda_beda
28. máj 2024

Autorka koľko ti cca ostáva po zaplatení všetkých výdavkov?

medda_beda
28. máj 2024

@vyrovnanaosoba Ja mám zase rovnakú ako autorka.

autor
28. máj 2024

@medda_beda ja mam zalozeny sporiaci ucet kde odkladam nepravidelne-musim riesit bytovu situaciu takze pomaly odkladam. Niekedy je to 100 niekedy sa mi podari 50 ale teraz napriklad prislo vyuctovanie a ked zaplatim nedoplatok som v minuse 100 eur a do vyplaty este daleko. Ok toto vyriesim neakymi splatkami. Mne vadi to ze nemozem dopriat dcere nieco viac

medda_beda
28. máj 2024

Je to len obdobie.Dcéra vyrastie.Budeš si môcť vyberať prácu aj s iným pracovným časom a ver mi, že to pochopí.
Každú jednu normálnu matku to mrzí ak sa ocitne v takejto situácií, ale ver mi, že niektoré sú na tom omnoho horšie a o vlastnom bývaní môžu len snívať.

Zase deti nepotrebujú k životu milión sprostostí.To je len ten dnešný trend kupovať najnovšie modely telefónov, herných konzol, najdrahšie hračky ktoré potom stoja na polici, rodičia na to makajú od rána do večera, ale deťom sa nikto nevenuje.

Takže hlavu hore, bude lepšie.Človek ktorý nezarába 1500/2000 je po zaplatení daní tak isto v miernej prdeli aj bez detí aj keď sú dvaja.
Zvládaš to ešte veľmi dobre.

autor
28. máj 2024

@medda_beda dakujem krasne 🙂 tak toto ozaj dobre padlo mozno som potrebovala presne tieto slova 🙂

jumama
28. máj 2024

Ak by si si vedela nejaky cas vyhradit na online ucenie jazykov, to si skor pozri platformu preply.com - tam si ta mozu najst ziaci z celeho sveta. Vela mamin to vyuziva na hladanie lektorov pre ich deti na anglinu, verim, ze aj madarcina moze byt zaujimava pre mnoho ludi.

jumama
28. máj 2024

A este som ti chcela poradit, sleduj si tuto stranku, pripadne im posli zivotopis len tak. Mhla by si mozno aj na dialku robit veci pre nich, ak im vysvetlis svoju situaciu a napriklad das referencie od terajsieho zamestnavatela... https://www.expandeco.com/sk/kariera/ Je to firma, ktora sa venuje prekladom eshopov a ich expandovaniu do zahranicia - casto teda potrebuju niekoho na preklad textov na web, alebo niekoho na zakaznicku podporu - aj teraz je tam taka ponuka na zakaznicku podporu, s tym, ze obcas treba do Nitry prist. Ja si vzdy myslim, ze za opytanie nic nedas a mozno by si si vedela aspon nejaky ciastocny uvazok pribrat a poziadat, ci je mozna 100% praca z domu. Aj ked mat dve prace a na dietatko byt sama vie asi byt riadne narocne...

betulinka1
28. máj 2024

Preklady madarsky jazyk z pečiatkou?

autor
28. máj 2024

@jumama dakujem pekne za radu 🙂 pozriem sa nato, praveze ja cas mam na dalsiu pracu-teraz to mam tak ak stiham skor mam volno, nemam striktne dane 8 hodin. Dokonca aj po veceroch/vikendoch virm pracovat. Aj som si nasla take prace no raz za cas nitra/zilina/bratislava co si velmi zatial neviem predstavit kedze nemam nikoho aby som dcerku nechala doma.

autor
28. máj 2024

@betulinka1 bez :/ ale uvazujem ze si urobim

betulinka1
28. máj 2024

Tak si urob. To je vyborna vec lebo tlmočníkov na Hu jazyk je hrozne malo + maju velke čakacie doby lebo vela prace. Ale Kazdopadne si daj zivotopis s Hu jazykom na profesiu a LinkedIn, kludne si dat na bazos inzerat, ze robis preklady bez peciatky, dorucis a preložíš co budu potrebovat.

Strana
z2