icon

18 mm vajíčko pred ovuláciou. Som tehotná?

kazuz
27. jún 2013

Dobrý deň chcem sa spýtať či je veľká pravdepodobnosť , že som tehotná? Na 10- 11 deň cyklu som mala nechránený pohlavný styk pričom k ejakuácii vo vnútri na 100% nedošlo. Navyše som na 13 deň bola na gynekológii , kde mi lekár našiel 18mm vajíčko a povedal, že som tesne pred ovuláciou. Som z toho nervózna

mimka11111
•
27. jún 2013

chrániť sa treba pred pohlavným stykom, existujú aj "kvapôčky lásky", to len na margo toho, že k ejakulácii vo vnútri 100% nedošlo 😉

bodka13
•
27. jún 2013

toto je citát z jedného článku :
"Spermie v ženskom tele
Ak dôjde k ejakulácii a spermie skončia v ženskom tele, sú schopné prežiť pomerne dlhý čas. Udáva sa rozpätie niekoľkých dní, konkrétne asi 3-5. V niektorých prípadoch môžu spermie vydržať vitálne aj po dobu siedmich dní, teda jeden celý týždeň.
Spermie mimo ženského tela
Napriek tomu, že spermie sa v ženskom tele dokážu udržať živé niekoľko dní, na vzduchu to tak nie je. Ak dôjde k ejakulácii mimo ženského tela, spermie v priebehu pár hodín odumierajú. Na vzduchu totiž ejakulát hustne a spermie strácajú pohyblivosť, pričom postupne odumierajú.
Oplodnenie
Aby došlo k oplodneniu, nestačí len to, že spermie žijú. Na to, aby ste dosiahli tehotenstvo, je treba splniť viac podmienok. Jednak sa spermie musia dostať dnu vo vhodnom čase (teda v čase ovulácie) alebo prežiť do času ovulácie, aby sa mohli stretnúť s vajíčkom. Potom tiež záleží na kvalite spermií a ich celkovom počte. Veľa prípadov neplodnosti alebo zníženej plodnosti je zapríčinených práve nedostatočným počtom spermií alebo ich horšou pohyblivosťou či inými deformitami. "

...takže musíš už len vydržať a potom otestovať 😉

sabina1975
•
27. jún 2013

Myslim ze kazda dospela zena minimalne vzdelana musi vediet xe sk ma styk 10-11 DC a na 13DC nema dozrety folikul je naozaj velmi mala sanca otehotniet urob si test a uvidis a mimochodom uz vcera ti baby radili tak naco dnes zase ta ista otazka ?!?

martinkatinka
•
27. jún 2013

Ak nechceš byť tehotná, nesexuj.... potom sa tu zakladá 100 nových tém....a že riziko???Čo by som ja dala za to, aby som mala aspoň to riziko otehotnenia!