20 dní mi mešká menzes a mám hnedý výtok. Som tehotná?
Zdravím vás😊 snáď mi poradíte 😔
Potrebovala by som poradiť. Viem že je tu veľa takýchto diskusií ale v aktuálnej situácii mi to nepomáha.
Menštruácia mi meškala 20 dní, robila som si 2 testy po týždni a na oboch boli 2 čiarky, bola som aj u gynekológa ale nevedel mi ešte nič povedať. Mám prísť za 2 týždne. No už asi týždeň mám hnedý výtok také špinenie. A dnes som mala trošku viac do krvy.
Pros
@lila332 na začiatkku nemusíš mať bolesti pri mimomaternicovom, až keď by bolo väčšie napr. vo vajcovode... no práve pri mimomat. to špinenie raz je raz nie.
podľa mňa aj keď tam ešte nič nevidel mal ti dať nejaký progesteron (duphaston, progestanelle, utrogestan...) aspoň do času, kým sa buď nepotvrdí či nevyvráti.
nech ti dobre dopadne.
Je divné, že gynekológ nič nevidel a kázal prísť až za 2 týždne. Mňa kontroloval o týždeň. Dal mi aj na krvácanie Progesteron a ascorutin. A presne ako píše @bora1, bolesti som mala až neskôr. Krvácanie veru neveští nič dobré. To ťa nechcem strašiť ale ja by som utekala na pohotovosť. Radšej nech sa uistíš, že si v poriadku ako sa strachovať. Držím palce nech je všetko v poriadku ✊
@lila332 a kedy si bola u gynekológa? Lebo keď toľko mešká ms, musel by vidieť už niečo. Minimálne či sa v maternici niečo deje.
skoč na tú pohotovosť, nech ťa vyšetria a zoberú krv. držím ti palce.
@magdalena807 keď som prišla do gynekológa povedal že je tam niečo ale že buď sa to bude zväčšovať a bude s toho bábo alebo to proste bude menštruácia.
Ale napríklad čítala som že to môže byť aj podráždenie. Pretože robil mi aj preventívnu prehliadku a že aj to môže spôsobovať špinenie
@lila332 prosim ta, ty sa nenechaj odbit a pytaj si progesteron. Ja som mala v prvom tehu toto iste, najprv len spinenie, potom mierne krvacanie. Su to prejavy nedostatocnej hladiny progesteronu v tele, ak ti ho nenasadia, tak potratis. Mozno nie dnes, ale do 12tt (kedy vyrobu progesteronu prebera placenta) ano. To mas este daleko. Normalne trvaj na progesterone a hotovo. Uvidis ze ti vsetko prejde a budes fit 🙂 Drzim palce.
Dnes som išla na pohotovosť... Nezobrali ma 🙈 môj gynekológ nepracuje pretože je sviatok. Neviem ako ďalej. Už nevydržím ani deň čakať. Všetci mi vravia že sa nemusim báť že niektoré to tak majú v prvom trimestri ale už len ten zlý pocit ma ničí.
@ayanamirei v poriadku neberiem to ako urážku. Už ma napadlo aj to že pôjdem do lekárne si kúpiť test či mi ukáže znovu 2 čiarky alebo už len 1. A zajtra už budem volat svojmu lekarovi aby ma zobral čím skôr. Aby som sa aspoň utvrdila že stále tam niečo je. 🙈 Možno sa trochu upokojim
@ayanamirei povedali mi, že môže to byť aj bežné že ešte môžem počkať pokiaľ to nieje sprevádzané bolesťami. 🙈
@lila332 a ešte stále mas nejaké Špinenie alebo krvácanie?
@magdalena807 ono je to také prerušované akože každý deň mám ale nie stále. Občas pôjdem na wc a je to bez špinenia a občas zo špinením
@lila332 :( ja dúfam, že to bude v poriadku.. Ja som vždy pri prvom Špinení utekala k doktorovi. Ten Progesteron mi pomohol a hneď to prestalo. Utekaj tam zajtra. Musí ťa zobrať ak si tehotná a máš takýto problém
@magdalena807 bohužiaľ berie len na objednavky 😔 čiže ja tam musím prv zavolať a snáď ma aspoň v stredu vezme aj to je lepšie ako niekedy o týždeň lebo už by som ten stres nezvládla 😔
@ayanamirei teraz samotné to je v tomto období hrozne 😔 lekárom voláš sú tam ale nedvihaju ti prídeš tam a nič nerobia 🙈. A stále len výhovorky že nebol čas. 😔
Žienky a ešte mi poraďte mám si ísť dnes kúpiť aspoň ten test? Upokojí má to aspoň trochu ? 🙈 Lebo už sama neviem čo mám robiť. 😔
@lila332 kúp si ho ak máš nutkanie.. Ale neviem či ťa to upokojí.. Lebo čiarka môže byť ale neprezradí ti ako to vyzerá v tvojom vnútri :( ja ti nechcem písať svoje skúsenosti a strašiť ťa lebo každá sme iná. To čo sa stalo mne, nemusí byť vôbec tvoj prípad. Ja by som každej jednej žene priala krásne a zdravé tehotenstvo. Je hrozné stále čítať čo si veľa žien musí prejsť. Ja stále dúfam, že napíšeš, že si bola u lekára a je všetko v poriadku. 🙏🍀
Tak bola som si kúpiť test ktorý si môžem spraviť aj behom dňa a boli tam stále 2 čiarky čo ma trošku upokojilo že viem že ešte tam stále je. A zajtra hneď ráno volám či ma vezme už hneď zajtra alebo aspoň stredu ❤️ a dám vám vedieť. Ďakujem naozaj všetkým ❤️❤️
@lila332 super... Aspon si sa upokojila.. Daj vedieť. Budem myslieť na teba aby to dobre dopadlo u doktora 🙏
@magdalena807 ďakujem ❤️ hneď vám dám vedieť čo a ako ❤️
@lila332 do nemocnice treba ísť s tým že si tehotná a krvácas a špinis ak sa spýtaju odkiaľ vieš že si trhu,treba povedať že z krvi , treba občas zaklamat,aby ťa neodbili,že to nemusíš byť aj keď máš pozitívne testy🤷ak chcú bolesti treba povedať že máš bolesti podbruška,ak ťa odmieta vyšetriť tak povedz či si vezmú na tričko ak to bude mimomaternicové tehu atď,treba na nich ísť tvrdo ináč ťa nevezmú, aj keď to možno je aj potrebné 😟
Ahojte tak bola som dnes pri gynekologovi a dal mi duphaston, ascorutin a ešte nejaké kvapky ktoré mám brať dokým špinenie neprejde. Ďalší týždeň nás čaká kontrola.
@lila332 veľmi si ma potešila. Lieky máš dobré, tak už bude len dobre ❤️🍀
@veronika342 ❤️❤️.. verím v to že áno.

@lila332 pri čerstvej krvi by som nečakala ani minútu... casto je to zaciatok potratu. Utekaj na pohotovosť, dajú ti infuzku a lieky na zastavenie krvácania...