Aká je maternica na začiatku tehotenstva?

moni45
3. okt 2014

mala som pocit ze maternica ma byt na zaciatku tehotenstva stvrdnuta, ale nasla som takuto vetu: "Už pohmatom vie zistiť, že maternica je mäkšia a hlavne zväčšená"
totiz ked ma doktor prehmatal, povedal ze je uplne makka, s tym,ze to je akoze v poriadku, ale moze to znamenat tehotenstvo?respektive,spoznal by v 10.tyzdni tymto vysetrenim mozne tehotenstvo,keby sa na to nezameriaval?(iba preventivka)

angelikaaa123
3. okt 2014

Bola som u dr. V 8tt... hned na zaciatku vysetrenia mi iba hmatom povedal.. "gratulujem".... potom spravil vaginalny ultrazvuk.. takze si myslim ak by si bola tehotna uz by to zistil tiez hmatom a spravil vysetrenia aby ti to aj potvrdil

bonaqa2013
3. okt 2014

mám dospelého syna a v tých časoch keď som bola tehu, tak sa sono používalo málo. lekár vedel že je žena tehu najma podľa zvačšenej maternice. ale vtedy žienky chodili k lekárovi po vynechaní 2-3 menzesov. nie ako teraz dotrepú sa tam už v 4 týždni tehu a lekár tam toho ešte veľa nevidí.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre