Aká je podľa vás šanca na tehotenstvo?
Ahojte zienky. Viem blbá otázka a že musím iba počkať ale nedá mi to. 5 rokov som mala mirenu už som mala opäť aj menštruáciu ktorá trvala normálne 5 dni. Dnes sa nám akosi zosuchol kondon. Podľa kalendára mám mat plodne dni o 2 dni a merala som si aj teplotu ktorá bola 36,6-36,7. Aká je podľa vás šanca na tehotenstvo?
@elizabet173 jj mirenu mi vybrali 13.2.
ahoj, po takom dlhom case, co si mala vlozenu mirenu, cyklus nemusi byt presny, navyse zistit termin ovulacie bez dlhodobeho sledovania alebo bez vysledkov krvi alebo bez sona je velmi tazke. samotnym kalendarom sa nikdy neriad a zbytok uz je o stasti. jednorazova teplota este nic neznamena, musela by si mat cely graf teplot z celeho cyklu, najlepsie viacerych. teplotu si musis merat tesne po zobudeni bez toho, aby si sa "prebrala" ci hybala vzdy v rovnakom case po riadnom spanku
z dvoch teplôt sa naozaj nedá určiť, či bola ovulácia... je treba sledovať celý čas
@janetinka27 ďakujem. Viem že tu banálnu teplotu treba merať pravidelne a aj to že cyklus ešte nemusí byt nastavený správne po takej dlhej dobe. No však uvidíme. Neostáva mi nič iné len čakať 🙂.
@sajmonka_1216 to viem. A viem aj to že na 100% mám tesne pred ovu podľa hlienu. To poznám už z predchádzajúcich tehotenstiev. Len teraz je otázne že koľko dni pred ovu som 😂. Keď sme chceli babo tak sme sa riadili podľa kalendára a vždy to vyšlo na prvý sup.
no to si mala rovno povedat, ze mas plodny hlien 😀 tak to uz je ina vec 😀
@janetinka27 ak má pamäť neklame tak je taký 😂😂😂
tak uz len cakat :D
Ja len že kalendárom sa neriaď, ten do tvojho tela nevidí. Zistiť blížiacu či prebehnutu ovuláciu môžeš sledovaním znakov - najmä teplota, hlien, krcok maternice. Ale - jedna sama teplota nenapovie nič. Teplota - jej vzrast - potvrdzuje veľmi presne prebehnutu ovuláciu. Musí sa merat v cca rovnakom čase, ako prvá vec po zobudení ešte v posteli, v ústach alebo pošve, na 2 desatinne miesta. 3 po sebe idúce teploty, ktoré sú každá vyššia ako 6 predchádzajúcich (čiže dokopy 9 dní je relevantných pre potvrdenie) a aspoň jedna vyššia o aspoň 0,2°C, potvrdzujú ovuláciu. Znie to komplikovane, ale v princípe nič zložité - máš teplomer pri posteli, ráno hneď strčiš do úst a zapíšeš.
Plus - spermie prežijú do 5 dní v žene. Vajíčko mimochodom je schopné oplodnenia len 12-24 hodín v jednom cykle.
Ahojte potrebujem poradiť merala som si bazalnu teplotu a teplota bola 36,9C môžete mi povedať ci ide o tehotenstvo alebo ovuláciu? Lebo som s toho jeleň 🙈 3 dní mešká MS... Ďakujem
@atack ahoj a predtym si si meravala bazalnu teplotu? ake mas grafy? je u teba tato hodnota poovulacna?
@janetinka27 popravde dnes prvý krát som si merala🙈 preto sa čudujem ze prečo taka vysoká hodnota🙈
@atack a kedy si si merala? merala si si rano hned po prebudeni bez toho, aby si sa nejak hybala?
@atack inak ono je to len hodnota, bez grafu to nic neznamena 🙂
Dobre ráno akurát som si merala bazalnu teplotu a mám 36.8C vôbec tomu nerozumiem 🙈 ovuláciu som mala pravdepodobne nejak na začiatku zistila som to len podľa výtoku...no teraz mám znova biely priesvitný no nie je naťahovaci 🙈 Blbá som z toho ozaj 🙈
@janetinka27
@atack ahoj, ovulaciu na zaciatku si myslela - na zaciatku tyzdna? alebo kedy?
teploty treba merat dlhsi cas, test si neskusala? ak ti meska 3 dni, uz by mohol ukazat.
ja si sledujem hlien, ale drzim sa creighton modelu, mala som na to lektorku a sledovali sme mnozstvo cyklov, nez som sa naucila si to sledovat sama.
skus ten test a uvidis. ake mavas cykly?
@janetinka27 od 5teho celý týždeň....a teraz mám zase taký priesvitný a nie je naťahovaci no ja neviem...skúšala som test 20teho test bol negatívny...19teho som mala mať ms....a teraz je to 4 deň čo mešká... cykly mám 28dnove no teraz to vychádza nejak 32 🙈 ja už neviem no🙈
@janetinka27 včera som mala takýto výtok 🙈
@atack tazko povedat. moze to byt aj anovulacny cyklus, folikularna cysta.
@janetinka27 no vlastne mala som takýto výtok a potom zase priesvitný naťahovaci a dnes mám priesvitný ale není naťahovaci fakt som z toho debil 🙈😁
@atack ja som taky mavala, ked mi nepraskol folikul a mala som tym padom vela estradiolu a malo progesteronu. ak ti bude meskat 10-14 dni, tak ti dr mozno pichne vyvolavacku.
@janetinka27 teraz som bola na wc a mám mliečny výtok je to v poriadku? Môže to byť aj náznak tehotenstva? Veľmi sa snažíme o bábätko...a ja už strácam nádej 🙈
@atack to ti predsa nikto neodpovie 🙂 radsej sa velmi nesleduj, skus vydrzat, aj ked je to tazke a ked bude ms meskat, chod k dr a on posudi podla sona, ci treba vyvolavacku, ci je sliznica vysoka, ci vyzera, ze sa spusti krvacanie alebo ci je to tehotenstvo
@atack pepino test?
@veronikaszabova áno
@veronikaszabova mala som 2...20teho som si robila ukázal negatívny... Urobila som si ho dnes a dnes toto... 🙈