Aka je šanca byť tehotná?
Ahojte...
chcela by som sa opytat aka je sanca na otehotnenie ked mam plodne dni s priatelom sme mali sex v nedelu naplno uzila som hned v pondelok tabletku escapelle, a vcera mi urobil to iste a ja uz nemam ziadnu moznost to nejako zastavit...
Citim sa ako pubertiacka, priatel by dieta chcel ale ja este nie, nakolko o tyzden nastupujem do novej prace :/
Prosim neodsudzujte ma...
Dakujem za kazdy koment
@asdfka porozprávaj sa s ním, že nechceš ešte teraz dieťa, ale až neskôr.. alebo prečo radšej neberieš antikoncepciu?
Úprimne, toho kretena kopni do riti. Alebo s nim nespi. Alebo jedz tie tabletky ako tic tac 🤦♀️ omg
@janulienka1103 on to vie, vysvetlila som mu to, no zrejme neskoro...
A vysvetlila si mu, prečo ešte nechceš dieťa? Rozprávali ste sa o tom? Ako dlho ste spolu? Ci potom, ak by, ste mali dieťa, mali by ste zabezpecene financie, bývanie a podobne? Chápe on, že potom by bol zivitel hlavne on? Lebo jedna vec je dieťa urobiť a druha úplne iná starať sa o neho. Podľa mna toto si treba vyjasniť, potom samozrejme vek vas oboch, či trebárs neskôr nebude problém otehotniet. Ono je toho veľa, inak ako normálnym rozhovorom to nedáš. Lebo zase brat tabletky poza jeho chrbát, a vlastne mu tak klamať... To tiež mi nepríde ako vzťah, kde by mala vládnuť najmä dôvera.
Prečo neberieš nejakú antikoncepciu alebo nedávať ochranu keď dieťa nechceš? A to ze ti je zle môže byť aj z tabletky je to grcka
@asdfka ano, to bude tabletkou urcite. po otehotneni by si nemala priznaky na druhy treti den. v takom case este nie je vajicko ani uhniezdene, maternica este nereaguje, hormony este nie su vysoke .... tvoj stav je sposobeny tabletkou. ja som ju vzala dva krat v zivote a teda mavalo to mnou strasne - aj cyklus mi posunulo, takze aby si nepanikarila, ak ms nedostanes, ze si urcite tehotna, tbl posuva cyklus bezne. je to strasky koktail hormonov...
neviem vsak zhodnotit, ake uinky moze mat ten druhy nechraneny styk. mozno je to este prekryte stale tabletkou ... test si urcite pre istotu urob. a teda jasny a strucny dialog s partnerom, lebo on do seba hormony nepcha, to ty si rozdrbavas cyklus a zahhnusujes telo ... mal by preto respektovat tvoje rozhodnutie.
ja som tu tabletku brala raz a strasne ma rozhodila. Bolesti brucha, krizov, divne pocity ako keby som si dala nejake drogy. Trvalo to 5-6 dni a potom prisla velmi silna menstruacia.
@asdfka pozri, ked si ju v pondelok vzala, tak v utorok (podla mna) v ovulacii urcite nebudes. ta tabletka sa ma vziat tusim do 72 hodin od styku a zabrabuje uhniezdeniu uz oplodneneho vajicka. nie som studovany doktor, ale laicky sa mi zda, ze by to malo byt OK. ale teda ano, aj motyka moze vystrelit, mohla si ju vziat neskoro, alebo ja neviem - mas supersilnu maternicu a superplodne vajka, tak potom to uz len prijmes tak, ako to skonci .... ale zatial nemaluj certana stenu, a ber si z toho ponaucenie ty, aj tvoj chlap. ako sorry, po nehode by som asi hned druhy den nesuchala 🙂 tbl po je riadny zahul, vyvola ti stavy ako stonasobok PMS .... tak to zohladnuj pri tom, ako sa citis aktualne.
podla mna tomu tiez ta uzita tabletka zbaranila ak by kedze sa moze vziat do 3 dni, takze to ti vychadza, len treba s tym opatrne, je tam toho v nej tolko, ze to ani nechces vediet
Baby prosim Vas citila by som uhniezdovanie?
Mna strasne boli to brucho a navyse citim sa tak divne a polku dna mi je na zvracanie.

ta tabletka je strasne svinstvo, podla mna neotehotnies den na to ako si si ju zobrala. Ale nezaruci ti to nikto, musis len pockat. Mala by si hodit vaznu rec s priatelom lebo toto sa nerobi. Dieta by mali chciet obaja kym na nom zacnu pracovat a nie ze on sa rozhodne.