icon

Ako zistím, či ide o momaternicove alebo normálne tehotenstvo?

totrvalo
21. aug 2015

Dobry den, som na začiatku tehotenstva, 5den mi vymeskala menstruacia, testy pozitivne. Bola som dnes u lekara, spravil sono ale nic nevidel, tak v pondelok mam ist donemocnice na sono. Ako zistim ci mam mimomaternicove alebo normalne tehotenstvo? Ziadne priznaky nemam

Strana
z2
marculik
24. aug 2015

@totrvalo stava sa to,je mi to luto aj ja som to mala je to biochemicke tehu,proste sa dalej nevyvijalo ☹

babyangel
24. aug 2015

@lulecko2311 no ja uz jedno dietatko mam a to som donosila v pohode aj ked niekedy okolo 6. mesiaca som bola v nemocnici kvoli hroziacemu potratu ale potom bolo vsetko ok. A druhe bolo mmt :/ o dalsie sa nepokusam vobec ale ked sa budem tak aj lekari mi radili ze mam ist za mojim gynekologom a nechat sa sledovat ak by nahodou bolo znovu mmt tak aby sa to zistilo co najskor a nemuseli mi odobrat aj druhy vajickovod. V kazdom pripade drzim prsteky nech sa vam dalsie babo podari a vsetko prebehne bez problemov 🙂 Posielam aj srdiecko 🙂

babyangel
24. aug 2015

@marculik no mne primar vecer vravel ze ma musia rezat ze sa uz neda laparoskopicky ze uz taky stav je ale rano ma pozrel druhy lekar a ten povedal ze netreba nic rezat ze bude laparoskopia. Tak som rada ze len tak to skoncilo aj ked nemam vajickovod ale stale mam sancu mat este babo aj ked mensiu ale je tam 🙂

marculik
24. aug 2015

@babyangel aj mne chceli laparoskopicky no museli rezat a tiez vybrat jeden vajcovod a jeden mam no tiez nepriechodny tak nic,na prirodu sa uz nespolieham

lulecko2311
24. aug 2015

@babyangel dakujem za ❤ a povzbudenie
Ano aj ja Si mam hned volat lekarovi a objednat ultrazvuk hned ako otehu aby zistili ako to je... Riziko je velke, no co mame robit, Len verit ze vsetko Bude ok. Nemame ziadne dieta, o to je to tazsie 😞
Idem 31.8. Svojmu gyn Na svk tak uvidime co on povie NA papiere a ako to je vnutri...
Gyn co ma operoval v Anglicku mi napisal do papierov ze nasiel mini kusok endometriozy no povedal ze to bolo Len troska a ze to je Nic.
Pockame Este jednu mrchu a ideme NA to 😄
Dneska som Si 1x mojkala svoje tyzdnove krstniatko tak som cela bez seba 💕

lulecko2311
24. aug 2015

@totrvalo a ta krv ako? Ake Si mala hcg? Urobila Si viac testov? Tmavli Ti CI bledli?
ASI bolo biochemicke.
Mrzi ma to, no ber to z pozitivnej stranku, neprisla Si o vajickovod a stale mas 100% sancu otehu prirodzene.
Drzim palce ❤

totrvalo
autor
25. aug 2015

Spravila som si viac testov, vysli pozitívne, len ciarka sa mi zdala byt bledsia. A vcera ked som si spravila test, nebola tam ziadna ciarka a chvíľu nato som dostala. Zacala som strasne plakat, sklamana, a hned do nemocnice. Cakaju na nejaky jeden vysledok, tak ja dufam ze ma dnes pustia domov. Hcg som mala 11,mi povedali. Dufam, ze sa to podari otehotnieť prirodzenou cestou

kvitku
28. aug 2015

@totrvalo ahoj podelim sa s tebou o svoju skusenost s mmt. 16.3 prvy den tetusky. po skonceni sme si nedavali pozor vsak chceme babetko tak naplno 🙂 potom do toho prisli stresy stahovanie a ine veci okolo kde som si neuvedomila ze som nedostala... bol zaciatok maja a ja som zacala rozmyslat kedy som mala naposledy... hned pozerala kalendar... spominala a patrala v hlave kedze april ostal bez zaznamu ze ja som ozaj tetusku nemala. chytro lekaren test a cakanie na vysledok.... ukazali sa dve nadherne ciarky triasla som sa a plakala od radosti. - to bol stred tyzdna v sobotu krvacanie slabe... v nedelu ked som uz videla cerstvu krv panika obliect prichystat a do nemocky na pohotovost to nie je dobre.... lekar na pohotovosti mäsiar ked mi robil vysetrenie tak bez toho aby si dal vôbec gel a nezabudol skonstatovat ze KONECNE sme sa do vas dostali pozeral patral a vravi mi ze nie som tehotna lebo nic nevidi... tak som mu povedala ze asi testy zlyhali pretoze aj dnes rano som si robila a bol pozitivny... tak kazal sestricke vziat krv, hodina cakania.... potom s vysledkami kde HCG 1290 takze tehotna juchuu som isla znova za nim. pichol mi injekciu, dal duphaston a v pondelok sa hlaste po dalsie lieky u svojho gyn. v pondelok som pekne podla pokynov isla dr. ma vysetruje a podla jej vyrazu som vedela ze daco nie je ok. pytam sa co sa deje a ona mi vravi ze nechape ako pan dr. na pohotovosti nepatral kde je to tehotenstvo ako to ze ho nevidel, ale ze mi musi povedat ze je to mmt a musim okamzite do nemocnice. plač samozrejme, stres... vybavila mi nemocnicu a ja som pekne nastupila a na druhy den mi mmt poriesili, chvalabohu bez odstranenia vajickovodu..v papieroch v prepustacej info o krvacani do brusnej dutiny... " uzasny dr. " 😠 😠 😠 na pohotovosti. Lekar ktory ma operoval ked som sa ho opytala preco sa to stalo, a ci mam nejaky problem ci tam nieco bolo povedal mi ze nic nevideli, ani cysty ani zrasty ani ine anomalie ktore toto mohli sposobit... tak dalsia otazka bola kedy skusat pockajte 2-3 menstruacie a skusajte.... tak skusame zatial sa nedarilo tak uvidime ak to nepojde tak zacneme riesit umele op.
tak drzim palceky aby to nebolo mmt... ale ked zacnes krvacat a zacnes mat sialene bolesti pozor urcite rychlo k lekarovi... ja som chvalabohu bolesti nemala a nebolo to o 5 - 12 kedy som isla... radsej 10x zbytocne ako neskoro....

Strana
z2