icon

Beriem HAK, bolia ma kríže a mám zápchu

21. okt 2023

ahoj.berem HAK pravidelne 6mesiacov
posledny tyzden ma strasne bolia kryze je mi na vracanie a mam zapchu co som nemavala
bolest kryzov som davala ze som prechladla

ja len dufam ze zle vidim a ze tam nic nie je a ak tak je to len kanalik

Beriem HAK, bolia ma kríže a mám zápchu
zuza265
21. okt 2023

Tie priznaky mas dlho a priznaky prichadzaju s narastom hcg. To by bola ciarka ako hrom🤗

autor
21. okt 2023

@zuza265 od utorka

denuss
21. okt 2023

nic tam nie je alebo max kanalik😊

autor
21. okt 2023

@denuss dakujem

maranta_leuconeura
21. okt 2023

Normalny priznaky PMS a na teste nic nie je

autor
21. okt 2023

@maranta_leuconeura ms mam dostat o 2tyzdne 😉

tehotna40
21. okt 2023

Naštuduj si niečo o cykle, ženskom tele, kedy začínajú tehotenské príznaky, kedy prebieha ovulácia a uhniezdenie vajicka. Ze 2 týždne do ms , niektoré to už naozaj preháňate.

zuza265
21. okt 2023

Ak mas ms dostat o 2 tyzdne, tak mas prave ovulaciu. Ak by bolo tehotenstvo z minuleho mesiaca, tak ciarky by boli uplne silne

zuza265
21. okt 2023

Plus teda pri HA ovulacia nie je - ak mas tabletky

autor
21. okt 2023

@zuza265
@tehotna40 ja viem ako prebieha ovulacia tehotenstvo vsetko ale zvykne sa stat aj pre tabletkach ze sa podari .a jasom sa velmi divne citila

zuzanockamt
21. okt 2023

@zuza265 O akej ovulácii to píšeš? Počas užívania HAK sa predsa nedá riadiť týmito zaužívanými pravidlami. K ovulácii príde po chybe v užívaní a to môže byť kedykoľvek.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
julia2002
Odpoveď bola odstránená
evitka83
21. okt 2023

Podla mna to mate prave z HAK. Principom je zvysena hladina estrogenu ako v tehotenstve. Preto je minimalne riziko otehotnenia pocas HAK, telo si mysli, ze uz je tehotne. Lenze estrogen spomaluje peristaltiku criev, preto mavaju tehulky zapchu. A zaroven su klby a vazy laxnejsie, aby sa lahsie roztahovala panva a telo sa prisposobovalo tehotenstvu a porodu. To iste sa moze diat aj pocas HAK. Mne osobne tiez sposobovala HAK ucinky ako v tehu. Jedine pozitivum bolo, ze mi narastli 🐐🐐 o 2 cisla 🤣 ale musela som to vysadit a dlhodobo potom som este riesila rozne prusery z vedlajsich ucinkov, ked mi to rozhodilo hormononalny profil. Porozpravala by som sa s gynekologickou. Pokial ste nezanedbali pravidelnost uzivania, alebo ste s tym nebrali atb, tehotna nebudete urcite

zuzanockamt
21. okt 2023

@evitka83 nie estrogén, ale progesterón a ten neovplyvní tehotenský test

autor
21. okt 2023

@evitka83 dakujem

tehotna40
21. okt 2023

Ano aj mojej mame sa stalo , ale testovať 2 týždne pred ms???

zuza265
21. okt 2023

@zuzanockamt skus si precitat vsetko co som napisala🫠 napriklad moj predosly komentar., kde pisem, ze ovulacia pri tabletkovej antikoncepcii nie je - a nasledne s tym suvisi co pises. Co som nevylucila, len nespomenula… Ale dakujem za sprdnutie. Btw aj ja som otehotnela pocas brania tabletiek, kt som brala na 100% spravne, bez choroby atd. Nemusis sa ma ustipacne pytat🙂

evitka83
21. okt 2023

@zuzanockamt ok. Dakujem za opravu, sekla som sa v nazve. Ale princip to nemeni

zuzanockamt
21. okt 2023

@evitka83 Ale výsledok tehotenského testu to neovplyvní. Ten na progesterón nereaguje.

luciah187
21. okt 2023

Krize a nic tam nevidim.

evitka83
22. okt 2023

@zuzanockamt ja vidim negativny test, reagujem na ostatne symptomy z vlastnej skusenosti a po vysvetleni odbornikom