Chorá a slabo pozitívny test
Ahojte. Od vcera ma zacalo boliet hrdlo (mandle uz nemam), lebo uz som 2.tyzden s chorymi deckami doma. Uz ani skoro hovorit nemozem, aj uzliny bolia,idem dnes k lekarke. Ale mala som tusaka,ze je mozne,ze som tehu,kedze sme mali tento mesiac nehodu (praskol kondom). Ale podla hlienu a dna cyklu som bola v tom,ze uz musim mat tak 2 dni po ovulke. Takze tabletku po som neriesila 🤷♀️. Urobila som dnes 26DC test pre istotu, kedze mi da asi antibiotika. A olala tusenie bolo zrejme spravne..aj ked na teste je veeelmi slaba ciarka,ale ja ju vidim. Prikladam test,ci sa mi to nezda?

@majamat no ja by som radsej antibiotika nemala. Tiez to mam 1 mac.2 x rocne,ked decka ochoreju, prenesu to na mna, akurat ja vzdy schytam hrdlo a uzliny. Lenze vacsinou ma totakto zacne boliet po 2-3 dnoch. Teraz po 24 hod. a je to brutal, ani rozpravat,hltat takmer nemozem,uzliny mam zvacsene,takze uvidim co povie..ale vacsinou mi takyto stav uz bez ATB neprejde. Ano pastilky mam prirodne a vobec ani na min.nezaberaju a paralen som si zatial nedavala,kedze nemam teolotu.
Ja by som povedala, ze ATB si este nedavaj, skus si vypytat apamycon do nosa, ked uz, mne toto zabera, tiez to chytam od deti. Mne to vzdy posteka z nosa do hrdla a z toho ma to pali, boli. Ono je to virusove v zaciatku tak ci tak. Mne sa vidi, ze ta ciarka tam je proste. Ale keby Ti doktorka dala ATB, tak penicilinove mozes. Tie som brala v druhom tehotenstve na zaciatku, ked som este nevedela, ze som tehotna. A vsetko ok. Alebo pockaj aspon 2 dni a otestuj sa este raz.
nech ti urobi crp. je jedno, co ta boli, ak jeto virova infekcia, ATB nezaberaju a su zbytocne, zbytocne si pestujeme rezistenciu.
Nech lekarka uvazi ci ATB su potrebne,lebo tehu si. Ak povie ze ano urcite ich zacni brat. Pre plod su lepsie atb ako telo s infekciou....a okrem toho... Do takeho 12tt.sa k dietatu nic nedostane aj keby si pila ci fajcila pretoze embryo vyzivuje zltlovy vak... Az neskor tuto ulohu prebera placenta a pupocna snura cize ty... Takze fakt nerozumiem preco by si nemala brat ATB 😱
@majamat vies co, toto je niekedy zavadzajuce. Deti napriklad maju do tyzdna po viroze, ja stale skoncim s Antibiotikami, aspon lokalnymi. Mne nie ze by sa po 3-4 dnoch polepsilo, ale prave naopak, zacnem kaslat, strasne drazdivo, ze sa idem zadusit, nespim viac noci, totalne upchate dutiny. CRP v poriadku, vytery vacsinou negativne. A napriek tomu, potrebujem do nosa aspon ATB, aby som tak po 3-4 tyzdnoch bola konecne skoro zdrava 🙄.
Ono tie bakterie su asi hlbsie niekde a telo si nevie s tym virusom poradit same, nakoniec tak oslabi imunitu, ze sa premnozia tie bakterie. Inak si to neviem vysvetlit. Moja doktorka ma uz pozna, ze ja nikdy nechcem ATB, nakoniec pridem za nou po tyzdni-dvoch, cela chrchlava, ukaslana, ze teda treba a z fleku uz predpise 🤔.
@nevenka no ono to nie ze by si telo nevedelo poradit s virusom., je to skor tak, ez telo bojuje,a le kazda infekcia oslabuje imunitny system a preto prepukne bakterialna infekcia, po prepuknuti infekcie CRP stupa, ale hodnoty, na zaklade ktorych sa vyluci bakterialna infekcia sa dosahuju na 3 den. no uz skor vidno nejake zvysenie. CRP je mozne potom zopakovat a skontrolovat, ci ma postup.
u teba to moze byt aj virova infekcia, nasledne na 3 den prepukne baketrialna, ci uz je nieco v tvojom tele, alebo to chytis, to je jedno,a le asz na 6 den by teoreticky mohlo byt CRP vyssie.
druha moznost je, ze ak sa u teba takto riesi infekcia, tvoj imunitny system sa nevyvinul tak,a by to zvladol.
tretia moznost je, ze tvoj imunitny system moze mat nejake odchylky, ze jeho praca neprebieha standardne.
je fakt, ze su aj bakterialne infekcie, ktore nezdvihnu vysoko CRP, ale to treba odlisovat. dr je na to, aby na zaklade urcitych znakov na toto prisiel a nie hned nasadzovat ATB. ved na Slovensku sa uzivaju ATB ovela viac, ako v inych krajinach. preco? lebo sa uzivaju casto zbytocne. a doplatime na to vsetci, ked ATB zaberat nebudu. ano, zatial vzdy vedeli vymysliet nieco nove, ale raz moznosti dojdu. nepoznam vsetky ATB,a le mnohe maju zaklad prakticky v tych ucinnych latkach, ktore sa pouzivali uz velmi davno. cize to ani zadna novinka nei je, len su inak vylepsene a preto ucinnejsie. no raz nebude co vylepsovat. toto tvrdia realne odobornici, to nei je vyslovene moj nazor.
Podľa mňa máš test pozitívny, mala som pri malom tento test ešte slabší. Na hrdlo mi v tehotenstve pomáha striekať propolis do hrdla. Za dva dni bolo hrdlo ok, u nás to bol teda covid.
@majamat
@nina004
@nevenka
@zuzsat v podstate mate v niecom kazda pravdu..tiez,si myslim,ze na vsetko netreba ATB a hlavne nie casto. A myslim si ze covid nemam, lebo som mala tento rok a mal ine priznaky,aj ked clovek nikdy nevie. Ale co viem,ze tak 1x z 3 ochoreni deti to schytam aj ja, bud len sople,alebo rovno toto hrdlo. A je to fakt ze brutal aj teraz. Napoaledy som to mala pred necelymi 3 rokmi,tiez presne takto na zacitku tehu, ale to som.mala uz kolajnice,lebo mi meskala 10 dni ms alebo kolko. Mne skor slo uistit sa,ze nie som uplne slepa a ze tam vidite //, aby som mohla dr. mozne tehu oznamit a podla toho sa s nou dohodnut na liecbe. Naposledy mi dala ATB, kt.sa mozu v tehu,ze vraj lepsie ako jedna z vas pise pre dieta,ako bojovat 2 tyzdne s infekciou🤷♀️. Tak uvidim co dnes. Dakujem Vam za nazory 😉.
Na 29dc.som.sla ku gyn. Na krv lebo som potrebovala pomenit lieky v pripade tehu...hcg bolo 73.20 a mohla som smelo vybavovat zmenu liekov.
Myslíš si.ze nemáš covid.test robený? Lebo na tvojom mieste by som vážne chcela vedieť či mám covid na začiatku tehotenstva alebo nie .
Ja mam problem s imunitou, to ja viem, bezne pri nachladnuti, ked daco deti donesu zo skolky, skoly, musim nasadit Isoprinosine, inak to fakt nedam a som schopna kaslat 2 mesiace. Ale toto sa zacalo diat vtedy, ked deti nastupili do skoljy. Muz tiez nikdy nebyval chory a akonahle su chore deti, tak aj on. Mna toto zabija.
Momentalne som tehotna a uz treti tyzden mam sople a huhnem, covid nemam, mala som na jar a v auguste po 3 mesiacoch znova a ten som paradoxne zvladla za 2 tyzdne. A toto, obycajny sopel, hlienov sa neviem zbavit.
@autorka mne sa proste javi ako pozitivny, ja osobne by som pockala dake 2 dni a spravila test, zatial sa skus liecit tak symptomaticky. Dobry je Stopkasel taky sprej, ten mi robil dobre, ale ja som si na rady gynekologa dala aj Jox, Stepsils, spreje - vacsinu som vyplula, nech to ucinkuje lokalne. Jox ma vyhodu, ze zabija virusy aj bakterie a nevytvaraju si na jod rezistenciu. Len ho v tehotenstve neodporucaju, ale zase nedavas si toho vela a este nie je vytvorena placenta, cez ktoru by to slo k dietatu. Mne povedal gynekolog, ze lokalne veci su fakt v poriadku, ze vzdy lepsie takto, ako to nechat rozvinut a potom skoncit na celkovych ATB.
No v pripade covidu by som musela na PCR, lebo mne ani ked som bola pozitivna neukazal antigen., rovnako celej naseh rodine, antigeny neg.a ked bola pozitivita,tak len PCR.
Bola som uz u lekarky, pytala sa ma na antigen., ja ze negativ. a ani nezmienila,ze by som mala ist na PCR. Povedala som,ze som zrejme uplne na zaciatkh tehu, ze este ani ms nevynechala. Tak aj ked mi predpisala ATB Zinnat, co sa moze aj v tehu, mam s nimi pockat 2 dni. Davat si paralen od bolesti a kloktat slanu vodu,repik, pripadne si kuput dajaky sprej na hrdlo. Ak sa mi stav nezlepsi do 2 dni,mam nasadit ATB na 5 dni. Takze uz som si hned dala paralen, kloktam a uvidime. Lebo aj miernu zimnicu mam, ale to som mala aj v predoslych tehu, asi je to jeden z priznakov u mna tiez, ze som tehotna 🙂. Akurat teraz sa to zhorsilo o to hrdllo a uzliny,kedze mam doma uz 2 tyzdne deti na striedacku chore a imunita to uz nedala zrejme. Test skusim este zajtra rano,co mam doma a pripadne kupim potom asi digi clear blue.
Nasad si vitamíny C,D na posilnenie imunity môžeš ich brat aj v tehotenstve. Dobre ti tu napísali, lepšie ATB ako infekcia, teplota je tiež veľmi ohrozujúca pre plod! Na teplotu v tehotenstve pozor, radšej dať paralen ako teplotovat. Sprej do hrdla stopkasel je výborný mnohokrát lepší než Jox (tiež som ho používala pred tehu no teraz stále dojčím tak neužívam- nemôže sa kvôli jódu a je jedno či lokálne či celkovo jód prechádza do krvi následne cez placentu do krv plodu spôsobuje poruchy štítnej žľazy následne ochorenia rôzne syndromy) držím palce 🙂
Ja ju tam vidím
Gratulujem
@luluska1234 ano uz som zacala uzivat, lebo paralen na bolest zaberal, ale len chvilu a ten zase nie je na infekciu, ze by mi to vyliecil. A nie je asi ani dobre krmit sa aj tym paralenom stale. Cim skor vyberiem ATB, tym skor sa tentokrat toho zbavim a snad uz bude dobre. 🙂 Nezlepsilo sa to ani o trosku, neda sa mi takto fungovat. A teplotu nastatie som nemala, naopak skor zimnicu a teplotu pod 36 😃. Vitaminy C a D beriem uz dlhsie ja pravidelne jesen a zimu.
@sono2 dakujem..robila som test aj dnes a uz bola viditelnejsia testov. ciarocka. Tak snad to dobre dopadne 🙂.
Jasne
Držím palce

no tehu este nie je iste.
a co sa tyka ATB, mozes sa im vyhnut, ATB sa uzivaju prilis casto aj na infekcie, na ktore ich netreba minule som si dokonca vypocula statistiku a urobila som si z toho aj screen. 85-95% infekcii je virusovej etiologie. toto mal pripravene Dr. Jesenak. je vpravom hornom rohu.
ja byvam chora sem tam, 1x rocne ma boli hrdlo a ATB som na infekciu dychacich ciest v sezone mala naposledy pred 2,5r ( no to sa mi tiahlo niekolko tyzdnov ) a predtym snad 15-20r som ATB neuzivala. a vzdy to preslo s vitaminmi, pripadne Paralenom a tbl na hrdlo ( tie asi teraz nemozes, mozno len nejake prirodne )