Čiarky na tehotenskom teste po missed abort - čo to znamená?
Je pravda, ze po odmureti plodu slabnú čiarky na testoch?
@smejko234 Moj doktor mi totizto povedal ze mi nevie odpovedat lebo to nikdy neskusal 🤷🏼♀️
trochu nerozumiem.
ak ide o MA a teda tehu bolo potvrdene a ciarka bola najskor silna, tak po odumreti moze slabnut, ale asi aj nemusi. zavisi aj od stupna tehu. ak su hodnoty hcg nizke, klesnu velmi rychlo a teda ciarka moze byt slaba. no ak su vlmei vysoke, klesanie je ovela pomalsie.
@majamat mame podozrenie na MA kontrolu az o dva tyzdne tak som chcela vediet ci viem podla testov zistit skor ako na kontrole ci naozaj je po vsetkom
nemáš náhodou fotky testov? možno si mala len viac zriedený moč alebo niečo a preto je svetlejší.. držím palce nech to dobre dopadne 🙏
a v ktorom si tt?
@katariiinkaa práveže mne vobec neslabnu, vsetky su totozne tmave ani naznak slabsej, a to dokonca testujem vzdy až po práci cca 17hod.
@majamat Podla MS 7+ aj nejake dni povedala ze velkostou je plod na 6 a bez akcie zatial
Nemusíš to zistiť podľa testov, lebo vak môže rásť, ale embryo v ňom nie. No a ten vak bude stále vytvárať "falošne" tehotenstvo, čiže aj príznaky kľudne môžeš mať stále.
Zbytočne sa budeš stresovať, nič nijako neovplyvnís. O dva týždne budeš vedieť naisto, na com si.
Podľa čoho je podozrenia na MA? Nebije ešte srdiečko, alebo je pomaly vývoj?
Lebo kľudne si mohla mat neskôr ovuláciu a srdiečko ešte nabehne.
A prečo si vlastne myslíš že si prechádzaš MA?
@katariiinkaa a testovala som priebezne odkedy som sa dozvedela ze som tehu, jeden MA sme už mali, tak pre nejaký ten pocit pokoja som sa cca každý treti deň testla. A dnes mi povedali toto 😒
a preco si myslis, ze ide o MA?
Vykašli sa na testovanie, to je len stres a toto je teraz najhoršie, co môžeš mať. Nič nemôžeš v tomto štádiu urobiť, len počkať. Ako píšem vyššie, mohlo ísť o neskoršiu ovuláciu.
kto, dr? co mu...?
ak si v 7tt, ale babo vyzera o 1t mensie, to neznamena predsa hned MA. to moze byt neskorou ovulaciou.
v 6tt este akcia srdiecka byt nemusi.
Myslím že ťa len zbytočne vystrašil.. ak nemáš presne odsledovanú ovuláciu tak mohla prebehnúť neskôr a srdiečko sa ešte ukáže.. Ak by si bol istý že ide o MA tak by ťa hádam nenechal len tak 2 týždne doma čakať na ďalšiu kontrolu. Dôveruj fazuľke že to zvládne 🙏 verím že srdiečko sa ešte ukáže
Podozrenie na MA je kvoli menšiemu plodu ako by mal byt podľa výpočtu týždňa podľa MS, a nebola akcia srdiečka. Avšak ja mám ovulaciu vždy až nejaký 18-19 deň, nie 14, a cyklus priemerne 31 dni. Aj som mu to hovorila, ale tvaril sa že to je aj tak veľký rozdiel lebo plod zodpovedá 6+1. Ďakujem, budem verit že sa budeme tešiť z dobrých sprav 🍀
Tiez neviem preco si myslis ze to musi byt MA, ten cca 6tt je na hranici toho ze srdiecko vobec byt vidiet nemusi, aj plod sa moze zdat mensi. Jedna sa tam totiz o rozdiel iba par dni, co je vidiet a co nie.
Takze nestresuj, netestuj, ak si ok, len vydrz do kontroly. Sama seba budes stresovat tymto stylom.
tak to kludne moze byt posunutou ovulkou.
vd kludne mozes byt realne o tyzden menej tehu, ako ina zienka. a to je ten rozdiel.
dokonca v tehu byvaju takto odchylky uplne bezne. dr nemusi vzdy namerat babo tak,a by sedelo na presny tt.
urcite nic nie je stratene. mysli pozitivne.
Je to je ale pako, pozri podobne diskusie. Srdiečko začo niektorým byt až 8 tt tak sa netráp zatiaľ. Drzim ti palce nech je bábätko zdrave a všetko je v poriadku. Skus aj ineho dr.
Dakujem vam naozaj. Ano rozmyslam nad zmenou pretoze ma tam vzdy len zneistia a zdeptaju. Pred dvomi tyzdnami som tam bola kvoli spineniu kde ma vysmial ze to moze mat suvis s uhniezdovanim nasiel len prazdy GS a poslal ma domov s tym ze mi medzi dverami rozpravala jeho sestricka ako prebieha kyret a ze sa nemusim toho bat 😖
bože to muselo byť hrozné.. katastrofálny prístup..
@katariiinkaa áno naozaj je, potom sa clovek len stresuje lebo mu povedia taketo spravy, dokonca na tuto situaciu teraz mi povedal ze tomu dava 30% ze to dobre dopadne ☹
nestresuj, kľud, poviem ti moju skúsenosť s mojmi synátorom, ovuláciu som mavala až na 24 deň čo robilo rozdiel 10 dní plus oplodnenie proste, celé tehotenstvo aj ked som im rozpravala že ja viem kedy som otehotnela, po špinení úplne na začiatku sledovali v nemocnici či to nieje mimomaternicové každý druhý den kontrolovali krv sledovali ma týžden nakoniec zhodnotili že mám počkať na samovoľný potrat a hlásiť sa u mojej gynekologičky. to bolo vo štvrtok, moja ma objednala na pondelok a tam už krásne videlo aj vak aj srdiečko, a to bolo 8+1, ale samozrejme hned riešili menzes, že zaostáva 2 týždne,vkuse soná, vyšetrenia, nerastie zaostáva 2 týždne dokonca aj termín pôrodu som mala podľa menzesu, každý riešil prenášanie ale nikto si nedal vysvetliť neskorú ovulku. držím palce neboj dobre to dopadne. a určite by som riešila iného lekára mňa veľmi povzbudovali či v nemocnici či moja lekárka že všetko dobre dopadne.
Ja by som išla na pohotovost s tým že si nie si istá nech ta pozrú a nech ti drobca odmerajú, ak by aj akcia srdiecka nebola, malo by byt väčšie a aspoň budeš kludnejsia že je vserko ako ma byt 🙂
@slawka2208 Áno, aj ja presne viem, kedy prišlo k počatiu, resp kedy bol oplodňovací sex keďže partner bol potom odcestovaný, čiže to bolo minimálne na 16.ty deň cyklu. Máte krásny príbeh, dúfam že aj ten náš bude mat podobný koniec, ďakujem ❤️
@spanielka44 dnes to nemá význam, musím počkať aspoň par dni, i keď s našou pohotovosťou nemám pekne spomienky z predošlého nevydareného tehu 😏
Asi ta sklamem ja som mala 2 týždne po Ma stále silné čiarky až kým som sa sama nevycistila😓
@ivusa1516 :( a spustilo sa ti to samé po dvoch týždňoch?
Dva týždne dozadu si mala prázdny gestačný? A teraz o 2 týždne to tiež nezodpovedá veľkosti?
@domka222 2 týždne dozadu prázdny gestacny, minuly týždeň gestacny so zltkovym vakom (vtedy bez plodu), dnes už aj plod ale bez akcie. S tým že povedali že plod nezodpovedá týždňu podľa MS. Ale mám neskôr ovulaciu - 18d a 31d cyklus.

Najlepsie ist za doktorom a ten ti hned povie ako to je a nemusis sa ty tym trápiť 🙂