icon

Čo znamená prázdny gestačný vak v 7. týždni tehotenstva?

11. feb 2025

Ahojte, chcem sa opýtať , bola som dnes na kontrolné sono, som v 7 týždni, doktor videl prázdny gestacny vak a povedal niečo že nevidí ani zltkovy vak. Čo je to zltkovy vak ? Ďakujem vopred za odpoved.

ssimusska
11. feb 2025

To si sa nemohla rovno spýtať jeho?
Ale od Ai : U človeka je žĺtkový vak dočasná embryonálna štruktúra, ktorá zabezpečuje tvorbu prvých krviniek a zárodočných buniek. Hoci neobsahuje žĺtok, zohráva kľúčovú úlohu v ranom vývoji, kým funkciu výživy neprevezme placenta.

autor
11. feb 2025

@ssimusska v strese som sa teda nepýtala snáď nič … len som chcela vedieť či zohráva rolu v tom aby sa tak plod ešte ukázal aj ten žltkový vak 🙂 ďakujem teda za odpoved

kiki68
11. feb 2025

No dobre to nie je, asi anembryola, lebo ten vak vyzivuje vznik toho plodu a pomaha rastu. Predpokladam ze o par dni to pozriete znova a uvidi sa

floki1994
11. feb 2025

Hod do google a nacitaj si o tom..tipujem ze ta objednal o par dni na dalsie sono...zltkovy vak je dolezity lebo bez toho nebude ani plod ;)

dominika113
11. feb 2025

Ahoj, ja som na tom tak isto a zajtra idem na kontrolu, tak uvidíme. Povedala mi, že ak sa neobjaví pôjdem ešte inde sono.🙂

pet888
11. feb 2025

A vies aky bol velky gestacny vacok?Lebo este mohla byt posunuta ovulacia,tym padom by si nebola 7tt a je ok,ze vidno len ten.

krasneleto
11. feb 2025

ak je prazdy gestacny vak,a nie je pritomnosti zltkoveho vaku su len dve moznosti... bud bola ovulacia posunuta a na naslednej kontrole bude aj bodka vo vaku aj vytvoreny zltkovy... alebo sa jedna o anembryomolu, co znamena, ze sice otehotnela, co ukazal aj pozitivny test... ale plod nevznikol- pisem co najviac laicky...

maartiinaa11
11. feb 2025

Ahoj, ja som to takto presne mala. Nebol vo vačku ani žĺtkovy ani plod.. o týždeň mi dal kontrolu, či náhodou nastane nejaka zmena, ale bohuziaľ nič..musela som ísť na čistenie. Verím, že u teba to bude inak drz sa 🫂

autor
11. feb 2025

@krasneleto dobre chápem už a teda ak sa stále plod neobjaví aký je postup ? Nemám o tom ani sajnu 🙂 tak sa radšej dopredu poinformujem

autor
11. feb 2025

@dominika113 prosím ťa a mas tehotenské nevoľnosti ?

dominika113
11. feb 2025

Ja som týždeň mala iba nechuť do jedla, ale to už prešlo skôr mam bolesť na pravej strane v podbrušku, keď sa hybem, ale urobím nejaký prudký pohyb a vždy to prejde, keď si ľahnem.

autor
11. feb 2025

@dominika113 no ja mám nevoľnosti počas takmer celého dňa, strašne stiahnutý žalúdok nechuť k jedlu a neviem možno že to už úraduje skôr psychika .. v každom prípade ti držím palce na ďalšom sone 🙂

kiki68
11. feb 2025

Mozes mat nevolnosti, Ono to rastie a produkuje vela HCG, ale chyba babatko, cize rastie vacok bez plodu.

autor
11. feb 2025

@kiki68 vážne ? Tak to som nerušila 🙂 tak potom je to okej nejak to zvládnem cele , ďakujem 🙂

mirola
11. feb 2025

ja som mala to iste a teraz mi ten prazdny gestacny vak beha po byte.. treba vydrzat...

laskonka_lasky
11. feb 2025

Zle ti byt môže aj príznaky môžeš mať nato by som sa nespoliehala,mysli pozitívne😍 ja som mala takisto prázdny gestačný a moje dieťa má už rok a pol..
Ale prešla som si aj druhou možnosťou,žial..musela som podstúpit čistenie/kyretáž.

krasneleto
11. feb 2025

ja by som nepredbiehala... ale ak by bola verzia, ze tehotenstvo neprosperujem, tak kyretaz,,,,

autor
12. feb 2025

@dominika113 ahoj ako si dopadla

dominika113
12. feb 2025

Ahoj, plod nevidela a idem v piatok inde na sono, ale myslím si, že ho tam tiež neuvidia. 😞

autor
13. feb 2025

@dominika113 tak to ma teda mrzí

sulejmanka
13. feb 2025

Ja som to mala do 11. týždňa. A prázdny váčok ma už skoro tri roky.

dominika113
13. feb 2025

A ty kedy ideš na sono?

dominika113
13. feb 2025

@sulejmanka to si asi mala posunutu ovuláciu, lebo ja ju mam vždy presne.

autor
13. feb 2025

@dominika113 ja idem v utorok, som zvedavá lebo príznaky mám snáď všetky tak uvidíme ako to dopadne

sulejmanka
13. feb 2025

@dominika113 to netuším lebo ja som mala podľa lekárov už nemala šancu otehotnieť 😂

dominika113
14. feb 2025

Tak mňa nakoniec čaká v pondelok kyret😢 potom daj vedieť ako si dopadla v utorok 😊

autor
14. feb 2025

@dominika113 oj moja to ma mrzí, ja to cítim rovnako nejak tak vnútorne tak neviem teda som zvedavá , určite dám vedieť . Drž sa v pondelok 🥰

autor
25. feb 2025

Tak aj mňa čaká kyret :( gestacny vak je prazdny už to mám teda potvrdené na 100% …