icon

Dá sa zistiť tehotenstvo po týždni?

anonymka87
8. máj 2013

ahojte mam otazocku berim anitnu Karhlu na 8 den som mala s.. vecer som si dala tabletku stalo sa to pred tyzdnom mozem byt tehotna? mam si urobit test alebo radsej zajst rovno v lekarke? da sa to zistit ked to bolo pred tyzdnom v letaku pisu ze by som mala byt chranena, dakujem za kazdu odpoved

anonymka87
autor
8. máj 2013

prosím odpovie mi niekto som ako na ihlách

ladytt
8. máj 2013

No po týždni bohužiaľ asi ešte nie. Doktor by ešte nič nevidel ani test by asi tú zmenu nezachytil. "Uhniezdenie vajíčka v sliznici maternice môže trvať opäť niekoľko dní (v priemere do 7 až 14). Len za okolností, že oplodnené vajíčko sa poriadne uchytí v pripravenej sliznici maternice, začne do tela produkovať hormón hCG. Až keď je jeho hladina dostatočne vysoká, ho môže zachytiť tehotenský test. Na celý proces je teda potrebný čas - minimálne týždeň až dva!" Zo skúsenosti to býva skôr neskôr. Ale tak pri anti by som sa až tak nebála.

3radulienka3
9. máj 2013

nechapem celkom preco sa bojis ze by si mohla byt tehotna, ved beries anikoncepciu a nato predsa sluzi.. ze brani otehotneniu, ked si ju nezabudla zobrat tak nemas byt preco tehotna 🙂