Duch na teste
ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem
Baby je normálne aby mi stále tie testy takto silno duchovali minulý cyklus aj dr.max takže asi tak
@chuchu86 však to ale nikdy to nevyjde stále dostanem som 8 dpo toť sa mi stáva pekná čiarka a dostanem čo už😥 http://www.fertilityfriend.com/home/kudusko
Ale ja nerozumiem tomu už fakt, v lekárni mi povedali, že ked na teste sa objaví aj slabá druhá čiarka, už aj to znamená že ste tehotná.
Ale tomu nerozumiem, že prečo sa strácajú tie čiarky, aj ja som mala a potom už nie.
Potom tam už neni ten hormon či je , či kde je ? Stratí sa ??? 😠
no... ovutest nesluzi na ten ucel... ano citala som o tom vselico.... zbytocne vyhodene peniaze ak to pouzivas na nieco ine ako je to urcene
@barborka93
@kudusko moja držím moc palce aby sa už konečne zadarilo.
@chuchu86 k tvojej otazke preco ciarka zmizne-ked ti vide duch znamena to,ze telo ma v sebe hcg hormon cize vajicko sa oplodnilo a aj uhniezdilo kedze az potom sa zacne hcg hormon tvorit ale neudrzi sa tym padom sa hcg prestane tvorit duch zmizne a pride ms,prave preto sa ma testovat az ked ms meska
@butterfly333 dakujem Silvi ale vues dobre kolko jrat som mala taketo testy v nasej skupine a nic z toho ☹
@ikonica nie používam to len na zistenie kedy bude ovu 😃 a raz som ho použila ráno keď som nemala už tehu test
@kudusko ja viem moja aj ja preto tieto už nekupujem. No aj tak ti držím moooc palčeky.
@esperanzita ak je v skutocnosti ruzova, tak je to tam...Pretoze ja vidim velkeho ducha...Potichucky gratulujem, no skus este jeden testik, a menej rozmazany a hned z ranneho 😉

Babi našla som niečo zaujímavé ohľadom ovulácie - možno už niektoré z Vás to vedia, ja len pre info, ked chcete prečítate, ked nie tak nie.
Čo vôbec znamená „ovulácia“?
Ovulácia je názov pre obdobie, kedy sa v tele ženy uvoľní zrelé vajíčko z vaječníka, prechádza do vajcovodu a je k dispozícii pre oplodnenie. Výstelka maternice, teda sliznica zbujnie, aby bola pripravená na uhniezdenie oplodneného vajíčka.
Ak sa vajíčko neoplodní, sliznica maternice sa od stien uvoľní a spolu s vajíčkom je vypudená krvou von z tela ženy. Tento proces krvácania sa už však nazýva menštruácia.
Ovulácia a základné fakty o nej.
•Vajíčko žije zhruba len 12-24 hodín po tom, čo opustí vaječník
•Pri každej ovulácii by sa podľa správnosti malo uvoľniť len jedno vajíčko
•Ovulácia môže byť ovplyvnená stresom, chorobou alebo narušením akejkoľvek rutiny ženy (napr. cestovanie)
•Niektoré ženy môžu mať počas ovulácie mierne špinenie (slabé krvácanie)
•Uhniezdenie oplodneného vajíčka prebieha obvykle v období 6-12 dní po ovulácii
•Každá žena sa rodí s miliónmi nezrelých vajíčok, ktoré vo vaječníkoch čakajú na tú „svoju“ ovuláciu
•Menštruácia môže prísť aj v prípade, že ste nemali ovuláciu
•Ovulácia môže prísť aj v prípade, že ste nemali menštruáciu
•Niektoré ženy môžu počas ovulácie pociťovať bolesti v blízkosti vaječníkov
•Ak vajíčko nie je oplodnené, rozpadne sa a absorbuje sa do sliznice maternice
Sledovanie ovulácie.
Ženský mesačný cyklus sa meria od prvého dňa menštruačného cyklu až do ďalšieho prvého dňa nasledujúcej menštruácie. Jeden cyklus ženy zvyčajne trvá v priemere od 28 do 32 dní, ale niektoré ženy môžu mať cykly oveľa kratšie alebo naopak, dlhšie.
Presný deň ovulácie sa dá vypočítať rôzne: počnúc dňom poslednej menštruácie alebo pomocou výpočtu 12-16 dní od budúceho termínu nasledujúcej menštruácie. Väčšine žien sa ovulácia pohybuje niekde medzi 11. dňom – 21. dňom ich cyklu, vypočítaná od prvého dňa menštruácie. To je to obdobie, ktoré sa definuje ako “najplodnejšie obdobie ženy” z celého menštruačného cyklu, pretože sexuálny styk počas tejto doby zvyšuje pravdepodobnosť otehotnenia. Ovulácia však môže nastať aj v iných dňoch cyklu, a môže byť každý mesiac v úplne iný deň. Je preto dôležité sledovať svoj vlastný cyklus. Existuje množstvo spôsobov, ako zistíte, kedy máte ovuláciu práve vy.
Ovulačný cyklus je rozdelený do dvoch čast.
Prvá časť ovulačného cyklu sa nazýva folikulárna fáza. Táto fáza sa začína v prvý deň poslednej menštruácie a pokračuje až do ovulácie. Táto prvá polovica cyklu sa môže značne líšiť u každej ženy a môže trvať od 7 dní až do 40 dní.
Druhá časť cyklu sa nazýva luteálna fáza a vypočítava sa odo dňa ovulácie až do príchodu najbližšej menštruácie. Luteálna fáza má presnejšiu časovú os a obvykle trvá len 12-16 dní odo dňa ovulácie. To v konečnom dôsledku znamená, že deň ovulácie bude určovať, ako dlhý je váš cyklus. Tiež to znamená, že vonkajšie faktory, ako je stres, choroby a narušenie normálneho bežného života môže zmeniť obvyklé obdobie ovulácie, ktoré potom vedie aj k zmene času príchodu menštruácie. Takže zastaralé pravidlo, že stres môže ovplyvniť menštruáciu je pravda len čiastočne. Stres ovplyvňuje ovuláciu, ktorá v konečnom dôsledku určuje, kedy príde vaša menštruácia, ale stres v čase poovulačného obdobia, nezmení príchod menštruácie.
Ak sa rozhodnete, že už nastal čas, keď chcete otehotnieť, existuje viacero spôsobov, ako odpozorovať na vlastnom tele, kedy príde ovulácia.
Jedným spôsobom ako zistiť kedy dôjde k ovulácii je štúdium zmeny skladby hlienu krčka maternice a pomocou bazálnej teploty. Hlien na krčku maternice za zmení z „mokrého“ na takzvaný „bielkový“ tesne pred príchodom ovulácie. Teplomer na meranie bazálnej teploty nám tiež vie potvrdiť tento stav, vzrastom bazálnej teploty nad 37ºC.
Ďalším spôsobom, ako sledovať ovuláciu je použitie súprav na zistenie ovulácie alebo plodnosti. Tie je možné zakúpiť v lekárni alebo aj na internete, sú voľne predajné. Sledovanie ovulácie môže pomôcť žene získať lepšiu predstavu o tom, kedy môže alebo naopak nemôže dôjsť k otehotneniu počas mesačného cyklu. Ak už u Vás prebehla ovulácia, netrápte sa ako zvýšiť šancu byť tehotná. Ďalším krokom je už len sledovanie príznakov prípadného začínajúceho tehotenstva.
Odporúčanie: Vytlačte si na začiatok Vašich meraní menštruačný kalendár, ktorý môžete používať aj na značenie vašich zistení z pozorovania ovulácie.
Od menštruácie do ovulácie (informácie, o ktorých možno neviete).
Keď sa váš menštruačný cyklus začne, vaša hladina estrogénov je veľmi nízka. Váš hypotalamus (ktorý má na starosti udržiavanie určitej hladiny hormónov) vyšle správu do hypofýzy, ktorá ju potom pošle do folikulov. Vo viacerých folikuloch sa budú snažiť dozrieť vajíčka. Jeden z nich sa však bude vyvíjať až do dominantného folikulu, ktorý uvoľní zrelé vajíčko a ostatné sa rozpadnú. Vzhľadom k tomu, že folikuly zrejú, je vyslaný ďalší hormón, estrogén. Vysoká hladina estrogénov povie hypotalamu a hypofýze, že vajíčka sú zrelé.
Potom sa uvoľní Luteinizačný hormón (LH). LH spôsobuje, že vajíčko sa do 24 až 36 hodín dostane cez vaječníkové steny a začne svoju cestu dole vajcovodom, pripravené na oplodnenie. Folikul, z ktorého bolo vypustené vajíčko, sa nazýva corpus luteum, a ten bude uvoľňovať progesterón, ktorý pomáha zosilniť a pripraviť sliznicu maternice na implantáciu oplodneného vajíčka. Corpus luteum bude produkovať progesterón asi 12-16 dní (podľa luteálnej fázy menštruačného cyklu.) Ak je vajíčko oplodnené, bude corpus luteum naďalej produkovať progesterón pre rozvoj tehotenstva, až pokiaľ túto úlohu neprevezme placenta. Príznaky tehotenstva preto môžete začať hľadať nie skôr, ako týždeň po oplodnení. Ak k oplodneniu nedôjde, vajíčko sa po 24 hodinách rozpustí.
V tomto okamihu sa zníži vaša hladina hormónov a výstelka maternice sa začne odlupovať a spolu s krvou odchádza z tela von, cca o 12-16 dní od ovulácie. To je menštruácia a nás privádza späť k 1. dňu menštruačného cyklu. Cesta potom začína znova.
Odporúčame vám používať na jej zmeranie rôzne spôsoby či ich kombinácie, čo by vám mohlo zmaximalizovať vaše šance a potvrdiť skutočný čas ovulácie.