Duch na teste
ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem
@lilianna1xs Áno dávam si pozor, mo fajn sa necítim 🙄 mám krce a aj spinenie ale to také spinenie že len dva tri možno 4 krat do dňa na toaletnom papieri..
mna na Slovensku ani nemali nastrihnut, malý má malú hlavičku, a proste rodiť po leizacky s nohami hore..ved to je ako do kopca vytláčat dieťa..ved to je hrozne..Na slovensku si naplanujes pôrod a ajtak to nespravia tak ako si si naplánovala 😃 nemôžeš ani meniť polohu, nastrihuju už proste každú jednu bez toho že by ti to povedali..Tu V Uk aspoň môžem naplánovať pôrod a každý to poctivo dodržuje.V akejkoľvek polohe môžeš rodiť aj vo vode čo je úplne super, ženy si to nevedia vynachváliť..zase na slovensku by som koľko platila za taký pôrod ?? Tu to mám free Ja sa tu na pôrod velmi teším..oni deti veľmi chránia zase nemôžem povedať len nechápem prečo do 16 týždňa tehotenstva s tou ženou nič nerobia aby to babo zachránili keď to potrebuje 🤔😒
@patkaamirko ja tiez nie!...jedine pozitivum, co som tam mala bola laktacna sestricka, ona chodila ochotne po izbach a ucila prvorodicky, ako spravne prisat babätko a ucila nas kojit a mala neskutocnu trpezlivost...Zoparkrat mna ucila, no dodnes den viem kedykolvek aj ja akejkolvek mamicke dat dieta na prsnik, aby bolo spravne prisate a krasne papkalo...Vdaka nej som prveho kojila 3 roky a to som ho ja odstavila, keby nie, kojil by sa aj dlhsie...No a druheho teraz kojim stale a este dlho budem...A stale za to vdacim jej, ze ma nazaciatku naucila spravne prisavat babätko, to je zaklad dlhodobeho kojenia!...Inak ziadne pozitivum na SK nebolo - po SC dieta daju matke az po 48h., ze aby "si oddychla", no na prilozenie som si ho bola vziat sama od seba, ale az 24h.od SC a trapila som sa s tym 5 dni, kym sa mi rozbehlo mliecko...Pri druhom (taktiez SC ale v DE) mi dali maleho hned po zasiti na hrud na bonding a na prve prilozenie, a takto lezal na mne len v plienke vyse 2 hodiny!...Potom ho obliekli, dali do jeho malej postielky a oboch nas odviezli na nasu izbu...V noci sice bol u hebamme (porodnych babic) na ich strazenie, no hned ako zaplakal mi ho niesli na prsnik...Na SK ho automaticky pchali BEBOU odzaciatku, az kym som nesla domov - za 5 dni...No pretoze mi ho na prisatie nepriniesli, mliecko nemalo signal rozbehnut sa a tak to cele trvalo takto dlho na nervy , az som plakala veru...Bradavky dokusane, mliecka nikde, malicky plakal od hladu, tak som aj ja uz potom ziadala, nech ho nakrmia hladoska malickeho - chudiatko moje! 😢...A mliecko pri druhom drobcovi sa mi spustilo po 48 hodinach...No neporovnatelny pristup na SK a v DE 😒
@patkaamirko No neviem ako je to na Sk pôrodniciach už dlho nežijem na Sk.Ale keď som rodila pred 12rokmi ,tak mi veľmi pomohli ako prvej rodičke boli všetci mili.Ale chcem dodať syn keď je chorý má Astmu tak pravdu povediac sadnem do autá a idem na Sk pretože tu sú lekári tiež veľký magori dajú mu lieky vitamín C a paracenramol to je ako paralenka.ked ho mali operovať tak rok mi tvrdil že to nemusím nič to neni na Slovensku povedali okamžite musí byt operácia,pýtala som aby napísali diagnózu a že chceli ho hneď operovať nakoniec som to dala pretlmočiť a až tak ho konečne operovali .Proste tu jed je dieťa choré tak sa na opýtali aké lieky majú mu dať ,))))(mna sa pýtajú hororrrr snimi.
@patkaamirko aj ja som hrozne tuzila po porode do vody, no mala som predcasny odtok plodovej vody a vtedy sa uz do vody rodit neda, pretoze je velke riziko infekcie - aspon tak mi bolo povedane...☹...No tak som ze aspon porodim normalne prirodzene, ale v polohe gravitacie - ci uz v klaku, ci v podrepe...Nakoniec sa krcok nechcel otvorit na potrebnu velkost a ja som bola uplne vycerpana a tak som poziadala hned o SC a do necelej hodky bol drobcek z bruska vonku a do 5 minut u tatinka na bonding, kym ma zasili 😉
@luta13 presne tak..somnou bol muž pri pôrode, tak som si mohla aj trošku na bol ľahnúť, a skúsili by mi voľačo povedať 😃😃 malého mi nepriniesli, len na sekundu sestrička ho mala v rukách a dala mi ho na prsník ktorý mi najskôr vyfackala aby sa mi scvrkla bradavka 😂😂😂 malý celý zababuseny nič som z neho nemala, tak muž jej povedal že by som sa chcela odfotit ešte na pôrodnom stole s malým..tak prekrucala očami a teda má odfotil a hneď ho zobrala preč.Po šíri ktoré neskutočne bolelo má ani neodviezli na izbu, vraj musím ísť pešo aby som to rozchodila 😝 q malého mi priniesli asi za 3 hodiny a odvtedy dom s ním bola celý čas.Prisat má nikto neucil,nemala som mlieko 3 dní.Malý sa ani nevedel prisat, musela som poslať muža kúpiť klobuciky, chudák malý Veľmi ťažko mu to išlo a straaasne malo mliecka mu vyšlo a aj to sa musel natahat ako kôň 😢 jedine co tam bola dobrá bola jedna sestrička, ktorá videla na mne že som už naozaj veľmi vyčerpaná a ubolena, tak sa mi ponukla že mi zoberie malého ale že hneď ráno o 6 tej mi ho donesie aby na vizite bol somnou 🙂
@luta13 Môj mal tiež malého pokiaľ má sili.. 🙂
@lilianna1xs to je naozaj strašne.. U nás tiež len paracetamol 😖 a to na vsetko..Na kontrakcie, na cysty, a tak...
@patkaamirko No tiez si to mala veru tazke, ach jaj, tie niektore nemocnice stary rezim z cias komunizmu, ci co!!! No aspon ze ta sestricka Ti trosku ulahcila a si si oddychla v noci 🙂
@luta13 vtom máte pravdu je tu inakšie prístup to je jasnaska ako doma na Sk ale na našich lekárkou sa nechytajú oni bez strojou by nedokázali nič.U bas je to zle že všade treba peniaze ale čo už takto je na Slovensku.Ale môjho syna len vedeli dať dokopy na Sku zdravotné nám veľmi pomohli.Lieky antibiotikum tu mu nedali vôbec taký silný Astmatik keď prechladena musí mat antibiotikum poriadne preliecit tu mu vôbec nedali tým pások každý druhý týždeň bol chorý .Moj syn má 12 rokov 78kil takze ozaj chlapčisko poriadne a jemu lieky detské vôbec nezaoberajú dajú mu lieky 250mg nepozerajú že ako vyzerá na svoj vek pozerajú že je dieťa ja sa snimi toľko hádam či nevidia že má váhu ako dospelý potrebuje liek silnejšii,mu nezaberá.konecne som našla tu lekára Maďara ten mu dá lieky a mu pomôže.vnuecom je výhoda tu niečom nie.
@luta13 To som rodila v Nitre Prosím pekne 😄😜a ešte mi jedna sestra vravela, že nemôžem dať malému jeho čiapocku že oni tu majú na to veci tak som ju sfukla že moje dieta, tá čiapka je vyprata s detským práškom a vyzehlena a že si neželám aby mu ju stále dávala dole a dávala ich nemocnicnu.
@patkaamirko to oni nedajú ľudí do kopy ale ich ešte doonacia))))niekedy mi z nich už ozaj na smiech zarábajú veľké platí a pýta sa na aké lieky ja doporučujem takého magora ešte platia.Unas na Sk keby sa rak zarábalo tak by bolo dobre na naše Sk neni,len to že niesu peniaze a preto je to tak zos všetkým na Sku.Kazdy dačo čaká.A naše Fajne jedlo base klobásy slaninky och ani nevravím to tu nepoznajú čo je jedlo.
@patkaamirko to bola jedna z tych starych komunistickych zadretych sestriciek, co si stale trepu svoje aj cez mrtvoly - lebo sa tuto teoriu ucili asi v skole pred 40 rokmi...Tie by mali ist uz do dochodku, asi im uz hrabe z tolkych odpracovanych rokov v jednom sektore!!! 😂
@lilianna1xs hehe 😂tu sú aj slovenské obchody tak nemám núdzu 😉 stravujjeme sa tak isto ako na slovensku..
@luta13 Áno to je pravda! 😉😄 Ale nedala som sa.. Už ma radšej nechala tak..
@lilianna1xs
@patkaamirko mamicky moje krasne, opustam tuto konverzaciu nocnu a idem pod sprchu a aj spat pomaly...Dobru noc vam prajem a aj babätkam vasim- tie uz isto spinkaju o tomto case pekne zakutrane v teplucku 😉😘
@patkaamirko Fajne ti tu niesu,ale muž každé 3 mesiace chodí na nakúpi do Čiech urobí veľký nákup mame na 3mesiace naše výrobky.Aspon toľko.susedke keď dám naše klobásy salámy tá nevie sa dojest.
@luta13 Dakujem Dobrú noc.
@luta13 Veru idem aj ja, malý už spí tak si idem kuknúť niečo s muzom možno nejakú komédiu ak sa nám bude chcieť 🙂 idem ešte papať polievku zeleninovu 😂😂😂 papa Dobrú nocku ❤❤
@lilianna1xs
@patkaamirko Dobrú noc.
@patkaamirko ahoj tak to je super teším sa 🙂 určite to je v poriadku 🙂 ja no celkom dobre len som každý deň od pol piatej hore zobudím sa na to že mi je zle 🙂 🙂 pocas dňa uz mi je dobre len tie skoré rána 🙂 🙂 potom sa cítim hrozné unavená :-\ ale dnes ráno som niečo cítila a neviem či je to vôbec možné cítiť 🙂 ale bol to úžasný pocit 🙂 po cikani som si este ľahla a mala som taký pocit jemných vybrácií v podbrusku ako by nám začalo biť srdiečko 🙂 cítila som sa šťastná a bolo to velmi výnimočný pocit ❤ neviem či je to vôbec možné cítiť ale ako som sa pohla bolo to preč ale pocit spokojnosti mi zostal 🙂❤ potom uz mi opäť bolo zle a musela som sa ísť najesť 🙂 🙂 🙂 🙂
@patkaamirko to Je ako na vojne ;) tam bolo na všetko kalcium a vitamín C ;) môj bracho sa na tom vždy dobre bavili, ich doktor predpísal na čokoľvek toto ;) u Vás je to paracetamol. 😉
@zuzuliena1 Ahoj, keď to tak cítis, budeš tehotná 🙂 ja som tiež toto cítila,ako keby jemne pár sekundové zavrtanie a tiež som mala neuveriteľne krásny pocit a už som proste vedela, že bábo ie tam 😍 Bolo to presne o pol noci 🙂 keď som ľahla do postele, vypla TV a uuuplne ticho bolo ;) nie každá to cíti, ale cítia to niektoré čo veľmi túžia po bábätku a plánujú ho ☺ ja som to tiež cítila
Inak ja mam nevoľnosti hocijak rozhadzane počas dňa aj noci veru 🙄
Baby a koľko DPO ste si robili prvé testy?Síce ja som dnes len cca 4DPO,ale tak som zvedavá 😁mám mierne citlivé bradavky,je možné že by tak skoro sa niečo začalo prejavovať ak by sa zadarilo?😃
@alilka ja som si robila na 6dpo lebo niektore baby pridavalli ze uz bolo cosi vidiet ale prd z toho...tak som sa zmierila s tym ze zas nic a nakoniec mrcha nedorazila 😊

@patkaamirko Zas ani tu nestrihajú )))))Nemecku.Tak len nech si poriadku aj malé to je hlavne aké stále dávaj pozor Dneskajsej dobe už vyšetrujú tak rýchlo niektoré detiali prehľadnú.Pokial sa cítiš pohode tak to je fajn.