icon

Duch na teste

kejkej
6. dec 2012

ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem

luta13
27. mar 2017

ja som dnes prvykrat zistila ze toto je Alchemilka a rastie mi priamo "pod nosom" v zahrade - haluz 😂

luta13
27. mar 2017

@ria294 neviem, ja nemam s nou ziadne skusenosti, no idem Ti daco najst na googli...Hladaj aj Ty, mozno sa dozvies 😉

ria294
27. mar 2017

@luta13 no skúsim niečo vyňuriť. Lebo ja som taký divný pecient, mne tie čajíky nechcú chutiť, tak volím radšej prírodné bylinky v tinkture, ale zase tie obsahujú alkohol 🙄 Aby som z toho nanafukala 🙈

gabcca
27. mar 2017

@luta13 jej tak ju len pekne pestuj a potom nam budes posielat balicky 🙂

luta13
27. mar 2017

@ria294

Tinktúra, kvapky (macerát) zo živých rastlín z byliny Alchemilka obyčajná (Kontryhel, Alchemilla)

Tinktúra Alchemilka s touto bylinkou je cenená najmä ako liečivka s gynekologickým pôsobením. Tlmí menštruačné bolesti a nadmerné krvácanie. Pôsobí priaznivo na kontrakcie maternice počas pôrodu a upravuje menštruáciu. Čaj z bylinky po 40. roku veku upravuje nepríjemnosti v menopauze. Používa sa na gynekologické výplachy pri zápaloch a svrbení v oblasti panvy. Spevňuje podbruško a môže zlepšiť stav pri náchylnosti k potratom. Významné použitie tinktúry je pri zápalových procesoch v tele, ústnej dutine, močových cestách a očiach. Pri vonkajšom použití hojí rany. Pri extrakcií zubov je vhodná na hojenie ďasien. Preventívne použitie je odporučené proti DM, obezite a gynekologickým problémom.

luta13
27. mar 2017

@gabcca No kiezby jej bolo tolko 😉...Ale stahujeme sa v Maji do ineho (nasho povodneho najmu, ktory nam prerabali) a tak zahradku uz mat nebudeme - ta je len v tomto najme...No myslim, ze na okoli ju najdem, ak by som ju dakedy potrebovala - je tu vela prirody okolo nas 🍀🌳

luta13
27. mar 2017

@ria294 a ten alchemilkovy cajik ak trosku ochutis medikom, nebude Ti lepsie chutit?...Neskusala si to? 🐝

trblietava
27. mar 2017

@karmela dakujem moja 😘 rano spravim ten test a dam vediet 😀 pekne sa snazte aby ste splodili babatenko 🙏 drzim palceky nech rybky plavaju spravnym smerom 🙂 a je to aj dobre ze netestujes mas pravdu kasli na to, ved vies ze ste ok, staci ked bude meskat 🙂

gabcca
27. mar 2017

@luta13 a odkial si?ja som tu nikde nic take nevidela.okolo nas.ale skusim zacat patrat 🙂

trblietava
27. mar 2017

@domci1203 domii ja som tvoju spravu nejak prehliadla 😕 urcite si dobre spravila ze si tam sla..dozvedela si sa viac..ako pokracuju ovu testiky?

luta13
27. mar 2017

Tak zienky, tento clanok sa vam bude mozno pacit 🙂

Bylinky podporujúce plodnosť

Bazalka, pakosť lúčna alebo alchemilka? Nie vždy je nutné používať chémiu. Poradíme Vám, ktoré bylinky môžu podporiť plodnosť prirodzene ... Niekedy nechávajú vysnívané deti na seba dlho čakať. Avšak nie každá žena, ktorá chce dieťa, chce hneď pristupovať ku chemikáliám. A ani to nemusí byť potrebné, pretože aj príroda ponúka cenné poklady - bylinky. Expertka na bylinky Miriam Wiegel dlhšiu dobu zbierala vedomosti o liečivých rastlinách. Jej odporúčanie znie: " Pred tým, než začnete s liečivými bylinkami pre zvýšenie plodnosti, mali by ste absolvovať jeden až trojmesačnú detoxikáciu".

Aj kontaminácia ťažkými kovmi, môže byť príčinou neplodnosti. Bylinky, ktoré pomáhajú pri detoxikácii sú preto často označované aj ako „čističe hniezda".

Očista cesnakom a čajom
Špecifická liečba pre očistenie organizmu od ťažkých kovov, by mala byť spojená vždy s rastlinami, ktoré obsahujú sírnikové zlúčeniny, napr. divoký cesnak. Tieto látky viažu ťažké kovy, takže napomáhajú ich vylučovaniu.
Podporiť tento proces pomôže očistná kúra a čaj s detoxikačnými účinkami.
Čaj, ktorý napomáha k tzv. „vyčisteniu hniezda", obsahuje:
•3 diely Pozemnej Ivy (latinsky Glechoma hederacea) – posilňuje celkovú imunitu
•3 diely Alchemilky - všeliek pre ženy, viaže ťažké kovy
•3 diely Pakoste lúčnej – používala sa hlavne v ľudovom liečiteľstve ako rastlina plodnosti
•2 diely rebríčka – napomáha výmene látok
•2 diely žihľavy dvojdomej
•2 diely Zlatobyľ obyčajná

V lekárni Vám tieto bylinky môžu namiešať. Z tejto zmesi potom zalejte dve čajové lyžičky asi 1 / 4 litra horúcej vody a nechajte vylúhovať asi desať minút.

Bylinky podporujúce plodnosť
Po detoxikácii organizmu môže byť zahájená bylinná terapia. Existuje niekoľko bylín, ktoré môžu stimulovať plodnosť.
Alchemilka
Alchemilka je všeobecne považovaná za ženskú bylinku. Má hormonálny efekt, ktorý pomáha pri luteálnom nedostatku. Alchemilka môže byť užívaná buď ako čaj alebo lepšie ako tinktúra (z lekárne), ktorá je základom pre kúru na zvýšenie plodnosti.
Bylinná tinktúra Femina obsahuje okrem alchemilky aj šalviu, nechtík, hluchavku a ligurček. Napomáha pri liečbe gynekologických výtokov, zmieňuje príznaky menštruácie, menopauzy a neplodnosti.

Pakosť lúčna
Páchnuca pakosť lúčna bola vždy známa ako tzv. „baby maker" . Tento čaj by mali piť ako ženy, tak aj muži po dlhšiu dobu. Obsahuje predovšetkým triesloviny, ktoré majú estrogénný účinok.Kto nemá rád čaj môže si pochutnať na bylinnom vínku: dve hrste kvitnúcej pakoste lúčnej rozdrvíme, prelejeme litrom teplého bieleho vína a krátko ohrejeme. Do vlažného pridáme med, rozmiešame a nalejeme do fliaš.
Dvakrát denne vypijeme pohár pred jedlom, prípadne podľa chuti s budúcim oteckom.
Povzbudzujúca bylinka - bazalka
"Aby boli ženy plodné, mali by jesť bazalku podávanú napr. v cesnakovej polievke," napísal Paracelsus. Bazalka má skutočne stimulujúci účinok, mierne estrogénny účinok, stimuluje ovuláciu a libido.

Granátové jablko: Strom Afrodity
V arabských krajinách sa granátové jablká konzumujú, aby ľudia ostali mladí. Vedecky bolo potvrdené, že semená granátového jablka obsahujú mierne aktívny estrogén, ktorý je identický s estrogénom vytvoreným pomocou ženských hormónov v pohlavných žľazách.
Pre výrobu tinktúry: semená jablka vložte do pohára so 40 – percentným alkoholom, nechajte lúhovať 3 týždne a potom prefiltrujte. Po dobu niekoľkých týždňov užívajte dvakrát denne 10 kvapiek.

Žihľava pre viac spermií
Denná konzumácia žihľavy prospieva nielen zdraviu, ale udržiava aj silu a potenciu.
Semená žihľavy sú bohaté na tokoferoly obsiahnuté vo vitamíne E, ktorý je označovaný aj ako vitamín plodnosti. Žihľava bežne používaná ako korenie do šalátov, polievok a ďalších jedál by tiež mohla pomôcť mužom zvýšiť produkciu spermií. Aj pre ženy je vitamín E zdrojom zdravia.

Drmek obyčajný ( vitex jahňací)
V stredoveku sa podával drmek mníškam a mníchom, aby ostali cudní. Žiaľ, malé množstvo má práve opačný účinok: stimuluje libido. Dnes je Vitex považovaný za zázračnú rastlinu, ktorá môže regulovať cyklus. Avšak, to je vo forme čaju neefektívne. Najlepšie pomáhajú kapsule alebo tablety. Dôležité je správne dávkovanie, inak môže trpieť milostný život partnerov.

Ktorá bylinka je tá pravá?
Najprv je potrebné objasniť, či nenaplnená túžba mať dieťa má konkrétnu príčinu. Homeopatii a gynekológovia môžu pomôcť. Užívať liečivé bylinky by ste mali až po konzultácií s odborníkmi. Predovšetkým ženy, ktoré užívajú lieky, by mali byť opatrné.

trblietava
27. mar 2017

@luta13 tebe rastie biznis na dvore 😂

ria294
27. mar 2017

@luta13 moje ale ano skúšala, len nedalo sa 😏 Pol šialky a utekala som na WC , aj kolegyňa keď ma videla ako sa premaham, tak jej pohľad na mňa nerobil dobre 😏 Tak tadeto cesta nevedie, jediný čaj ktorý vypijem a predýcham to je gynastan. Ostatné mi nejdu dolu krkom, čo ma veľmi mrzí , tak preto som zvolila tinkturu, dávam si aj pestrec na detox pečene.

ria294
27. mar 2017

@luta13 veľmi pekne ďakujem za info 😘 Aj ja som trošku potrápila uja google 😜 Sú tam zaujímavé veci o tých bylinkach 😉

luta13
27. mar 2017

@gabcca No ja byvam uz treti rok v DE, ale myslim, ze aj na SK je tejto bylinky dost 😉...Toto som teraz vygooglila 🙂

Hojne sa vyskytuje na vlhkých lúkach, pri potokoch, vo vyšších polohách a v horských oblastiach a na okrajoch lesov.

Časti, ktoré sa zbierajú

Z rastliny zbierame celú byľ v čase kvitnutia (máj až august), neskôr len listy a všetko sušíme na teplom mieste.

luta13
27. mar 2017

@trblietava ze "biznis"...haha, sa tu sulam v neskoru nocnu hodinu 😂😝...Tu fotku Alchemilky, co som sem dala je z netu stiahnuta, no ak najdem moju fotku z minuleho roka, poslem 😉

sticker
luta13
27. mar 2017

Tak zienky, prepacte, ze som sa zmylila...Myslela som na 100%, ze mi rastie v zahradke, no pomylila som si ju s inou podobnou zelenou dost listnatou rastlinou...Ale teda mam fotku z pred 2 rokov, ked sme boli s rodinkou pri nedalekom vysokohorskom plese a tam rastie teda v takomto hojnom pocte...Takze taktiez skoro "na dosah ruky" - asi 20 minut autom a 10 minut pesi do lesa 😉

luta13
27. mar 2017

@gabcca zas sme tu tusim len my dve posledne, co?...No ja to balim a idem do hajan...Dobru noc aj Tebe a hladaj Alchemilku v okoli lesov - domaca je najlepsia 😉...Ja som tak zbierala este na SK zihlavu, sipky a bazovy kvet na caj 😀

domx
27. mar 2017

@alilka och, panebože.. :( je mi z toho do plaču.. :( musí to byť pre teba ťažké.. dúfam, že máš pri sebe partnera ktorý stojí s tebou, ktorý ti je oporou a chápe čím si teraz prechádzaš... buď silná.. nech to dopadne akokoľvek, modlím sa za teba.. nech sa ti podarí mať zdravé a bezproblémové tehotenstvo.. aby si sa konečne aj ty dočkala tej radosti, nosiť pod srdcom svoje bábätko.. niečo na povzbudenie.. https://www.modrykonik.sk/blog/domx/article/raz-rcb51h/ - keď sa sny trochu vzdialia ale nakoniec sa aj tak naplnia.. raz určite... Boh ti nenaloží viac, než si schopná zniesť.. veľa síl alilka.. ❤🙏🙏🙏

gabcca
27. mar 2017

@luta13 ano my tu strasime 🙂 aj tebe sladky sny papa

ria294
27. mar 2017

@luta13 a v ktorom meste DE si?

ria294
27. mar 2017

@gabcca a ešte ja 😉

gabcca
27. mar 2017

@ria294 jej tak este to potiahneme 🙂 ako sa dari?

ria294
27. mar 2017

@gabcca jej ďakujem mne dobre 😉 Už mam kľud , tak oddychujem . A tebe ako ?

luta13
27. mar 2017

@ria294 az pri Stasbourgu - uplny zapad DE pri hranici s Francuzkom - v uplnej prdeli od rodiny a Slovenska, ale je tu priroda a dobri ludia...A moji "3 certi" 😈😂...Aj Ty si v DE?

gabcca
27. mar 2017

@ria294 tak my sa dalsi mesiac pokusame tak snad sa konecne podari.

ria294
27. mar 2017

@luta13 tak to je naozaj ďaleko 😏 Ale aspoň tam nejakú rodinu máš a tú najväčšiu ❤ ja som par rokov pracovala pri Mníchove.

luta13
27. mar 2017

@ria294 No najväcsiu rodinu mam mojich rodicov a sestru na SK, samozrejme aj mojich 2 synov tu mam - oni su moja buducnost, a manzel ma obcas serie (ako kazdy chlap asi), ale zijeme zatial v mieri, tak je to relativne fajn 😉

ria294
27. mar 2017

@gabcca Jaj prepáč myslela som ,že čakáš bábätko , keď to máš v profile. Ja som dnes 7DC mala som už stimulovať, ale nejako som si to rozmyslela , môj vnútorný hlas mi hovoril, aby som počkala. Tak mam všetko pripravené a uvidim, možno ďalší cyklus, ten môj hlas bude súhlasiť 😉

luta13
27. mar 2017

@ria294
@gabcca Zienky, lucim sa s vami...Sladke sny vam zelam 🌜😘