Duch na teste
ahojte babule, mam taku otazku...mate skusenost ze pocas 3 dni vam nesilnela druha ciarka na teste ale bola rovnaka???ako duch????
dakujem
@ivusik1111 ďakujem pekne 😉
@lowndes ano ja uz neverim nicomu 😔
@lowndes beloba ako nic :(
@stratenanajdena ja mam presne to isté čo ty...slabu ciarku..asi 3x sa mi to stalo...a potom zimnica..a koniec...takuto som mala minuly mesiac ciarku na mamateste hned ako som ponorila vyskocila..zrazu zasa zimnica cez den..az nakoniec som bola na iui tak uvidim..
@adria88 snáď sa vám zadarí čo najskôr! 🍀🍀🍀
O štvrtej ráno som sa zobudila, že musím na malú. No odvtedy zo mňa leje a mám bolesti. Celý deň, ešte stále mi neprešli... 😢😔
Takže po troch dňoch meškania a slabšej, ale jasnej čiarke na teste 1DC...
@tinus89 mohlo ísť o biochemické, bývajú časté. U mňa vždy zimnica znamenala skorý potrat. Ja som mávala k tomu aj pravidelné kontrakcie...
Ak som zimnicu nemala, donosila som zdravé dieťatko. No sú ženy, ktoré písali, že aj napriek zimnici mali bábätko. Takže tá zimnica nemôže byť ukazovateľ pre každú, no u mňa to tak skrátka je.
Držím Ti palce, nech vám tento pokus vyjde! 🙏
@stratenanajdena je mi to ľúto 😔
@stratenanajdena kontrakcie ?
@ludka0611 asi už nato začínam zvykať (fakt blbá veta, nato sa zvyknúť nedá). keď mi skončí ms, idem ku doktorke a nechám sa vyšetriť od hlavy až po päty.
@stela01 áno, ja som pri skorých potratoch mala normálne aj kontrakcie, pravidelné, nakoniec už vkuse... Takže v tých druhá čiarka na teste bola oprávnená.
Niektorá žena má biochem. iba ako silnejšiu alebo oneskorenú ms, niekto aj s kontrakciami, niektorú musia čistiť, inú nie.
Mňa teraz skôr trápi, čo a či vôbec niečo mi doktorka zistí. Už aby to bolo.
@stratenanajdena dúfam že sa na mňa neurazis a nezoberies to zle takú čiarku čo si mala na teste Každý gynekológ ti povie že je to negatívne pokiaľ čiarka není rovnaká ako druhá berú negatívne aj keď na sa na teste píše sa akákoľvek farba čiarky sa berie ako pozitívny výsledok druhá vec je možno na mieste vyšetriť tá či nemáš hormonálnu cystu lebo ak si priviedla na svet tolko zdravých detičiek nevidím problém mať ďalšie k tym kontrakciami ak ti mešká menzes 3dni ešte to nič neznamená vajíčko vtedy je malinké že aj keď to vyjde s menses je to lupou neviditelne každá druhá žena má bolesti kŕče pri menses lebo maternica reaguje ako keby si mala kontrakcie cievy sa sťahujú to pozná veľa žien nemusí ísť o potrat a po ďalšie najlepšie je ísť k lekárovi aby ti s krvi skontroloval hcg lebo ako ja mám problém prísť k dieťaťu ale ty keď už máš doma deti tak podľa mňa sa ti len ešte nepodarilo otehotnieť a všetko ostatné si namyslas pretože ak mešká menses treba čakať ďalších 14 až 21dni kým uvidí lekár niečo na ultrazvuku takže vtedy je celý ten čas kedy sa všetko vyvíja a to že sa ti urobí silnejší duch môže spôsobit hormonálna nerovnováha hormón štítnej žľazy Tsh ktorý ovplyvňuje aj hcg aj cysta. A biochemické tehu ti musí potvrdiť gynekológ nie na základe papierikov doma a ak lekár NATO príde že sa ti to deje urobí vyšetrenia hematologiu štítnu žľazu nehnevaj sa na mňa niesli lekár nevidíš do seba nemôžeš povedať na základe dvoch testov že si mala biochemické lebo nevieš že čo sa ti deje a čiarka bola slabá ...
@stratenanajdena to mi je ľúto 😔 a aj Vám prajem nech sa čoskoro zadarí už do konca zdravé a krásne bábo... Ideme do tohto spolu odznova 🍀
@tinus89 ja som mala to iste jeden bol s || a na druhy den rano nic :(
@monika2101 ak ti nemeska ešte tak nerieš to
@archanjel008 este nie
@monika2101 tak potom ten test nič neznamená
@archanjel008 ahoj, ďakujem za Tvoj názor. Je rozdiel, či mám kŕče pri ms, alebo kontrakcie pomaly ako pri pôrode a potom, keď zo mňa vyšlo, prišla úľava. Ale len fyzická. Tak som to mala aj v septembri. Ja viem, že kopec žien máva kŕče pri ms a aj ja pratrím medzi ne - to ale práve kontrakciami nenazývam. Rozpisujem to tu, aby ste ma pochopili, nech nevznikajú zbytočne nedorozumenia.
Nevysvetľovala by som Ti to znova, lebo som to sem už neraz písala, len možno si zabudla. Práve preto, že som už rodila, viem, aký je rozdiel medzi kontrakciami a klasickými kŕčmi pri ms. Napr. dnes mám celý deň bolesti a riadne, už od štvrtej rána a neprešli mi. Ale nemala som tie (akoby predpôrodné) kontrakcie ako v minulosti predtým. Tiež je rozdiel mať iba silnejšiu ms, alebo keď z Teba odchádzajú veľké kusy sliznice (takmer ako po pôrode, len o čosi menšie).
Toto, že mi meškala tri dni ms, a že mám bolesti, sa určite biochem. tehotenstvom nazvať nedá! A ani to tak neberiem. Ale v minulosti, keď som mala aj tehu príznaky a tie veci, čo som popísala vyššie, viem, že som bola tehotná. Raz som aj bola u doktorky, v septembri, ale žiaľ mi ani nestihla vziať krv. Lebo kým ma objednala, som potratila.
Vyjadrím sa k terajšiemu testu, k tomuto mesiacu (a možno aj to posledné predtým) - napadlo ma tiež, žeby to mohla byť cysta, lebo ak žena nemá žiaden zdrav. problém, tak jej druhá čiarka takto nevyskočí. Mne nie. Teraz som napr. mala test biely bielunký. Test, ktorý som tou dala na fotke s dvomi čiarkami, rozpitý nebol, ponorila som ho kratučko a pod značku. Čítala som ale už aj o hormonálne aktívnej cyste, tak tá si asi funguje, kedy sa jej zachce, ale nevyznám sa v tom tak.
Takže toľko k mojej záhade s čiarkami - mala som zopár biochem. tehotenstiev (čo je dosť bežná vec a nič mimozemského, keď sa pozrieš do takmer hocijakého článku na nete) a rátam len tie, kedy som mala riadne kontrakcie a očistky. Ak som mala dve čiarky na teste ako aj teraz, a mám ms ako dnes, myslím si, že to tehotenstvo nebolo. A že budem mať nejaký zdrav. problém. Ale narovinu - už ma to štve, a len čo mi skončí utekám sa dať vyšetriť. Lebo je to na nervy.
A ďakujem vám tu všetkým za vaše buď priania, alebo aj názory, aj iné pohľady a myšlienky. Až budem po vyšetrení a ak niečo dr. zistí, dám vám vedieť. Už chcem vedieť konečne, na čom som a prečo sa to deje... A trápi ma to, že tomu môjmu telu takto prešibáva. 😢😔😕🙄
@stratenanajdena serozna paratubarna cysta moje skúsenosti 2 mesiace také testy jak máš ty a do tretice mimomaternicové
@archanjel008 😢 mrtí ma to. Dúfam, že Ti - vám bude čoskoro dopriate a požehnané zdravé bábätko. Veľmi Ti to prajem zo ❤.
Čo sa týka mňa - dám vedieť, keď ma povyšetruje, snáď bude ochotná porobiť aj nejaké podrobnejšie odbery aj vyšetrenia, stery, mne už to je jedno, ale takto sa fungovať normálne nedá. Lebo však si videla môj test zo včera - druhá čiarka i keď slabšia, ale bola to už pekná čiarka. No, je to zvláštne veru.
A Tebe sa podarilo toho zbaviť? Ako Ti to preliečili prosím?
@archanjel008 oprava - mrzí ma to... :(
@stratenanajdena mala som ich dve som nevedela vybrali mi ich pri laparoskopii obidve mali jedna 2.5cm aj druhá 2cm a ani ma to nikdy nebolelo vybrali mi to poslali na cytologiu aj plod tiež tá tak ale neľutuj má ja ti beriem tak ako to je idem ďalej ty si váž detičky či máš doma máš krásnu rodinu a aj to ďalšie príde ak po ňom tuzis
@konica2 ja s tebou súhlasím a mám taký istý názor. Gratulovať (nielen tu, ale celkovo) k slabunkej čiarke je priskoro a nie v zlom, ale z jednej strany aj trúfalosť.
Veď práve to, že koľko je tých biochem. tehotenstiev a čo z toho, ak sa neudrží. Nič s tým nikto nespraví, nedá sa to ovplyvniť, je to častý jav aj u zdravých žien.
Nerobila by som si test, ale musela som ísť na RTG a nasadili mi kortikoidy, tak reku, spravím si ho pre istotu, lebo ak by som mala dve silné čiarky, na ten RTG by som nešla... A ako píšem, myslím si, že to teraz v mojom prípade (a asi ani minulý mesiac) tehu nebolo, ale skôr cysta alebo čo mi tam robí šarapatu. Keby som nemusela na RTG, test si ani nespravím, veď ani príznaky som nemala. Ale vyšetriť sa dám a čo najskôr, lebo mi ide utrhnúť pravú stranu už od bolesti (asi vaječník? neviem...), ani som riadne nespala. Už ma to bolí nonstop... len musím počkať, kým mi skončí ms, ach jaj...
No nikto mi nevyhovorí, že tie mikropotraty, čo som v minulosti zažila, že to nebolo ono. Jedna vec je teoretizovať a vypisovať na mk, a druhá je zažiť to na vlastnej koži. A to pochopí len ten, kto to zažil. Viem, kedy som mala dve čiarky na teste a bola v očakávaní (práve preto, čo nasledovalo potom), a kedy som mala dve čiarky a myslím si, že to bude nejaký zdrav. problém a tehu to najskôr byť nemohlo... ako aj teraz. Nie som prvá ani posledná, čo bude mať buď cystu, alebo zápal obličiek alebo nejaký inú pliagu, ktorá jednoducho to hcg mierne počas cyklu zvýši. a necítim sa zato ani ako mimozemšťanka. Len ma to hnevá už.
Takže toľko k testovaniu.
@konica2 súhlasím 👍
@stratenanajdena ak ťa bolí na jednej strane návšteva lekára môžeš mať mimomaternicové
@archanjel008 vtedy je taká slabá čiarka na teste si vravela že si ich kúpila viac skús si urobiť test či čiarka nesilnie pre kontrolu
@stratenanajdena pre teba vyssie
@archanjel008 to ma bolí od septembra, ako som potratila. Potom ma to začalo bolieť napravo dole. Vtedy to začalo tak, že som to cítila cca od času ovulácie až do príchodu ms. Niekedy aj týždeň vkuse, niekedy len pár dní a potom bol zasa nachvíľu kľud. Takto to bolo celé mesiace. A teraz už ma to bolí vkuse, vo dne v noci aj počas ms, v akejkoľvek som polohe. neprestáva vôbec... Takže sa mi to zhoršilo.
Ak by som mala mimomaternicové, tak asi by som nekrvácala tak, ako už druhý deň, že zo mňa leje, nie? ja fakt nevieeeem ☹
A asi by som mala aj nejaké tehu príznaky, čo nemám. Alebo sa mýlim? Nevyznám sa v tom tak.
V každom prípade tento týždeň idem smer doktorka, aj keby som sa tam mala doplaziť.
A ďakujem za Tvoje správy.
@stratenanajdena prqveze príznaky je hnedé spínenie krvácanie silné a pichajica bolesť a stupňuje sa urob si test

@monika2101 ja uz ziadnym testom neverim..ja som na nich minula xy penazi.. a kazda znacka, ranny ci cez den robeny, vzdy tam boli ciarky, duchy atd... normalne zena nevie na com je... :( rano ducha nemam...poobede uplne silna ciarka...vecer vobec nic atd... a takto som to mala pri roznych znackach....na nervy...