icon

HCG klesá, no menzes nechodí

pietrula
24. aug 2022

Ahojte. Mam za sebou (alebo vlastne este celkom za sebou nie) biochemicke tehotenstvo, s nejakou sancou mimomaternicove. Hcg pekne klesa, no menzes nie a nie dorazit. Tri dni dozadu som mala obrovske akoby menstruacne krce v trvani hodiny. Odvtedy nic. Ani spinenenie vobec. Stalo sa Vam to? Dali Vam vyvolavacku alebo ste museli na kyretaz? Momentalne hcg je 230, maximalne pred 4 dnami bolo 550. Dakujem za skusenosti.

Strana
z2
olivia_s
24. aug 2022

@pietrula Ahoj. Ja som mala hcg s pomalym narastom 70-90-130-200kazdy druhy den a striedali sme potom krce silne s obdobim jednodnorazoveho spinenia tmaveho a potom nic a o tyzden znova tak.. cca po 10 dnoch od najvyssie nameraneho hcg 200 som dostala ms. Cize 2 tyzdne meskania ms.

pietrula
autor
24. aug 2022

@olivia_s Krce si uz mala v case pomaleho narastu hcg, ci az od poklesu? Merali ti aj ten pokles? Ci nahodou nevies, ake si mala hcg vysoke, ked dosla ms. Vdaka

olivia_s
24. aug 2022

@pietrula po poslednej hodnote 200 hcg mi dr povedal, ze zrejme to bude potrat, ze mam len cakat... tak som cakala a ms dorazila, uz mi nesledoval hcg ani som nerobila testy co slabnu. To som ale bola po ivf.

pietrula
autor
24. aug 2022

@olivia_s Mne ten moj zdoraznoval, ze je dolezite oddledovat pokles “do nuly”, aby tam nic nezostalo. A najma ze pomaly rastuce, co som mala ja na zaciatku, moze znamenat mimomaternicove… vsetko dobre zelam

olivia_s
24. aug 2022

@pietrula no mne povedal, ze s najvacsou pravdepodobnostou sa mi ms spusti a potom som prisla na 10 dc na kontrolu ci nieco tam nebude a bolo vsetko ciste.

pietrula
autor
24. aug 2022

@olivia_s super, ze nebol potrebny kyret. Potom sa podarilo uspesne otehotniet?

olivia_s
24. aug 2022

@pietrula zatial nie. Mam za sebou 2x biochem.tehu v priebehu 3 rokoch a jedine co nam po vsetkych vysetreniach zistili je, ze moja imunita zabija jeho spermie a preto sa babatko nevie uhniezdit a vyvijat.

lucinka5051
24. aug 2022

@pietrula uff a nechcela si radsej k lekarovi? Najlepsie nech ti povie on co sa deje... kyretazi sa chcu lekari vyhnut kym to nie je akutne..to kedy pride ms je velmi individualne a lekari len odhaduju...ja som bola dnes tiez u gynekologa (som po potrate v 5 mesiaci) nakolko v nemocnici mi povedali ze krvacanie max 7-8 dni.. takze dnes som uz vylakana isla za lekarkou s malou dusickou ze ma posle na kyretaz kedze 11 den a stale krvacanie neprestalo..ta sa len za hlavu chytala ked videla lekarsku spravu a ze 8 dni... urobila vysetrenie ze vsetko ok a ze to mose trvat aj 3 tyzdne ...tym chcem len povedat ze je to velmi individualne u kazdej zeny...najlepsie ist k lekarovi nech mas istotu ze je vsetko ok a nech ti poradi ako co...drzim palce

adma11
24. aug 2022

@pietrula Mne pomohol alchemilkovy caj na uplne vycistenie doma.
Jasne mala som bolesti, krce......ale vyslo to za jeden den ..potom len docistovanie, ale s bolestami. Asi tyzden som pila alchemilku este.

pietrula
autor
24. aug 2022

@lucinka5051 dnes ma prepustili z nemocky ;)

zuzsat
24. aug 2022

@lucinka5051 ked je na utz vsetko ok nenechaj sa strasit.. ja som krvacala.teraz asi dva mesiace v kuse... Od 7tt do 15tt a tiez reci ze telo asi odmieta donosit atd. ale na utz nikdy nevideli pricinu krvacania... Niektore krvacali resp spinili cele tehu... Kazde telo je ine aj kazde tehotenstvo je ine.

lucinka5051
24. aug 2022

@zuzsat ja som o babatko prisla..nebilo mu srdiecko cize mi vyvolali porod.. krvacam po porode alebo teda potrate..

zuzsat
24. aug 2022

@lucinka5051 oj prepac....

zuzsat
24. aug 2022

@lucinka5051 ja som to pochopila tak ze po potrate si teraz uz v 5mesiaci. Prepac

lucinka5051
25. aug 2022

@zuzsat v pohode,je to krute ale je to realita ktoru zmenit uz neviem. Nic sa nedeje

lusyyy36
25. aug 2022

Ja som mala mimomaternicove, aj keď plod nebolo nikde vidno, spinila som týždeň, potom 5 týždňov krvacala. Krvacanie skončilo keď som mala hcg 30. Potom som mala 2 tyzdne "pauzu" a dostala som ms

vandica
25. aug 2022

@pietrula no ak by si mala mimomaternicové tak to ti samo odíde s malou pravdepodobnosťou. Bolo by dobré sledovať hcg. Mne tiež kleslo zo 600 na 300, a potom o 3dni znova na 900. A tiež som predtým mala silné bolesti ako kontrakcie, aj som krvácala aj zrazeniny išli, potom to prestalo, ani som nespinila už, tak lekár, že potrat. No išla som na kontrolu hcg a to bolo vyše 900. Nakoniec má operovali, bolo to mimomaternicové a zobrali mi lavy vajcovod.
Držím prsty aby to u teba bol ,,len" potrat a nie MMT.

pietrula
autor
25. aug 2022

@vandica Dakujem. Kazde 2 dni mam chodit na zmeranie hcg az do nuly. U mna zatial ani kvapka, ani hneda.

pietrula
autor
25. aug 2022

@lusyyy36 Hcg ti klesalo pomaly, predpokladam (?) kedze krvacanie si mala az po hcg 30, co trvalo 5 tyzdnov. Js mam, zatial vyzera, situaciu opacnu: hcg klesa razantne a ziadna krv. Ja sa len bojim, ze to krvacanie vobec nepride a bude nutny kyret

lusyyy36
25. aug 2022

@pietrula no mne stupalo a kleslo a potom mi uz len stupalo, mne dávali injekciu potom a začalo mi klesat potom už rychlo. Inak, ako som dopisala rano koment, dostala som zase ms 🙄 o týždeň skôr. Skoro cele leto krvacam ....
Snáď to bude u teba v poriadku, q ak ti hcg klesá tak nemyslím,ze to bude mimomaternicove

pietrula
autor
25. aug 2022

@lusyyy36 Aku injekciu? Na rozlozenie plodu? Niektore zeny sa poriadne vytrapia. Je to zaberak na psychiku najma. Niektore maju stastie, ze jeden den si najdu slabu cierku, druhy den kramy a idu dalej akoby nic.. prave sa bojim, ze zacne stupat. Ale snad nie. Drzim ti palce, nech sa ti telo co najskor spamata

lusyyy36
25. aug 2022

@pietrula ano, taku. Nechceli mi ju dat ale nechceli ma ani operovat lebo nevedeli kde je plod, tak sme čakali ci to nevyjde samo ale ked som uz mala hcg 1600 tak mi ju pichli, uz nechceli riskovat. Potom mi vyskocilo na 1900 a potom to uz rychlo klesalo. U mňa to takmer 2 mesiace trvalo kým som mala 0 hcg

pietrula
autor
25. aug 2022

@lusyyy36 metotrexat? Na Slovensku je vraj zakazany pre tieto ucely, tiez som sa zaujimala pre pripadne pouzitie u mna. Nezijes v zahranici? A inak, ako si na tom teraz, podarilo sa otehotniet, (ak si sa teda snazila) ?

zuzsat
25. aug 2022

@pietrula mne dali tabletky do posvy na vyvolanie potrati. V BA iba v ruzinove ich maju legalne ci ako

lusyyy36
25. aug 2022

@pietrula bývam v at. Ale zevraj aj na sk to dávaj öen nie často. Ja som cerstvo po, takže snazit sa môžme najskor v decembri

zuzsat
25. aug 2022

@lusyyy36 preco az v decembri ked nebola potrebna kyretaz alebo iny zasah a odislo to same pomocou injekcie? To vam takto povedali? Lebo nam povedali ze po prvom cykle kedze odislo same

lusyyy36
25. aug 2022

@zuzsat kvoli injekcii, je to chemoterapeutikum a odporucaju čakať 6-9mesiacov. Skôr by mohlo dojst k poskodeniu plodu

zuzsat
25. aug 2022

@lusyyy36 ahaaaa

pietrula
autor
26. aug 2022

@lusyyy36 Ahoj, mam obavu, ze mi hcg zase stuplo a bude ma cakat ta injekcia. (Este mi nevolali za vysledok, no ciarka na teste stmavla). Stacila ti mensia davka, takze musim cakat iba 3 mesiace a nie 6-9? Ja mam navyse ultra nizke amh, cize o pol roka uz mozno nebudem ovulovat.

lusyyy36
26. aug 2022

@pietrula
@pietrula pytala som sa na to sestricky pri posledne kontrole, ze preco na sk odporucaju 3 mesiace a v at 6-9. Povedala mi,ze neviem ale ze je to chemoterapeutikum a je lepsie počkať ako keby sa o 3 mesiace malo zase niečo stat, resp. Potom v napr 5.mesiaci zistit,ze babo ma nejake poskodenie. Ja som to mala tiež uplne inak naplanovane, aj som si poplakala keď mi povedali,ze budem musieť tak dlho cakat

Strana
z2