icon

Iba ranné nevoľnosti v tehotenstve

16. máj 2021

Tehulky... 🙂
Ráno mi je veľmi zle, nemôžem sa ani z postele pohnúť a večer mi už je úplne v pohode akoby som ani tehotná nebola.
Stále sa bojím či to nie je miznutie príznakov :(

Strana
z2
autor
17. máj 2021

Ja som sa nepýtala na ranné nevoľnosti 😀
Iba som napísala, že mi je ráno zle aj večer, ale včera večer už som nevoľnosti nemala tak ci mi tie príznaky nemiznu...

vierocka888
17. máj 2021

Je normálne ze občas mas svetle chvíľky a nebude ti zle. Je to v pohode, nemusíš mať stres, ked ti jeden dva dni nebude zle ;)
Len bud rada ak to čím skôr prejde, ja som v 8 mesiaci a vraciam stale....

radanna11
17. máj 2021

tak prepáč lebo aj cela diskusia sa vola len ranné nevoľnosti tak už neviem čo sa vlastne pýtaš 😀🤷‍♀️

autor
17. máj 2021

@radanna11 ja som mala názov iný, zmenil sa neviem kto tie názvy mení 🙄

autor
17. máj 2021

@vierocka888 no... bojím sa zamĺčaného potratu, pretože vtedy príznaky vymiznú a nejde ani krv ani brucho nebolí tak... 🙄☹️

dzejsik
17. máj 2021

neboj sa, mne je zle úplne naopak ... celý deň ok, a po 18 00 úplne zle ... ale bol aj tyzden, ked to trvalo cely den ... u kazdej zeny inak

dzejsik
17. máj 2021

a teda ked tieto priznaky zmiznu, budem len rada ... pri prvom to bolo do 12tt, ten mam za tyzden 😁

marianna_peskova
17. máj 2021

Ja som vracala od piateho týždňa do piateho mesiaca. Vždy mi bolo zle len doobeda. Odbitím dvanástej hodiny našťastie nevoľnosť zmizla (ako Popoluška z plesu). A nikdy som sa nebála, že to znamená niečo zlé, práve naopak som sa tešila, že neprevraciam celý deň. 🤣

autor
17. máj 2021

A nemali ste žiadne obavy, že prestalo byť srdiečko alebo že sa plod nevyvija??

domka222
17. máj 2021

Ja keď som mala MA, zo dňa na deň bolo po všetkých príznakoch. Začala bolesť v krížoch a následne špinenie. Teraz pri tehotenstve jeden deň ústup nevoľností, prestali bolieť prsia. Hneď som chytila paniku. Po dvoch dňoch zase nevoľnosti nastúpili a takto sa to striedalo. No tento krát už všetko dobre dopadlo. Netreba hneď myslieť na to najhoršie 😉

zuzanka_35
17. máj 2021

Sprav si test 😎

autor
17. máj 2021

@domka222 no tak to mam isto a stále keď mi zmiznú príznaky tak hneď stres, panika a bojím sa ísť na WC ci tam krv nebude ah☹️

miskanathan
17. máj 2021

@michluc 👍

domka222
17. máj 2021

Viem si predstaviť ten strach. Ja som už išla k Dr zmierená s tým, že sa to zase nepodarilo a bábo určite nežije, keďže príznaky ustúpili. A vieš čo mi povedala? Pozrite ako ❤️ krásne bije. Veľa šťastia a dotiahnutie do úspešného konca ti prajem

selu11
17. máj 2021

Ja len nechápem, prečo sa tak stresuješ. Samozrejme že človek má strach, ale až takto? Prestane ti byť zle a ty sa bojíš ísť aj na záchod? Neuškoď si práve tým.

alzbeta1991
18. máj 2021

@radanna11 až na to ze "ranné nevoľnosti" sú odvodené od ranného štádia tehotenstva nie od toho ze majú byť ráno 😉

radanna11
18. máj 2021

@alzbeta1991 dala som tu asi 20 metrov dlhy príspevok o tom že ranný a raný sú dve rozdielne veci a aj článok o ranných nevolnostiach stačí prečítať
ranné tehotenstvo neexistuje bohužiaľ 😀akurát tak rané

radanna11
18. máj 2021

@alzbeta1991 Ranné nevoľnosti počas tehotenstva sú bežným a známym javom. Pocit nevoľnosti bezprostredne po prebudení však nemajú iba tehotné ženy. Podobné ťažnosti môžu vzniknúť aj v súvislosti s menšími zdravotnými problémami. Toto je 5 najčastejších príčin.

A naštuduj si kedy sa pise ranný a kedy raný

a potom poucuj

1. prídavné meno raný znamená skorý, včasný. Používame ho napríklad v spojeniach: rané detstvo, rané jablká, raná zelenina, raná odroda, raný stredovek, rané štádium - tu všade ho môžeme nahradiť synonymami (slovami s rovnakým významom) skorý, včasný; opozitum (slovo opačného významu) k nemu je prídavné meno neskorý,

2. prídavné meno ranný je odvodené príponou -ný od slova ráno, preto sa píše so zdvojenými spoluhláskami -nn-. Vzťahuje sa teda k ránu

a nabudúce ,nepočujem keď neviem ;)

adkarobko
6. aug 2021

@adkarobko mozem len odporucit

Strana
z2