Jedna čiarka silnejšia, druhá slabšia. Som tehotná?
Baby prosím poraďte mi.
Včera mi vyšiel pozitívny mamatest (ten hore). Mám aj príznaky, hlavne ma pobolieva brucho, pichá ma vo vaječníkoch, vadia mi pachy, žalúdok mám ako na vode, jemnulinko špiním. Žiaľ, úprimne neviem povedať, koľko DPO som, keďže som otehotnela neplánovane, počas užívania HAK a MS som mala 21.05., ale už vtedy bola iná ako obyčajne. Je možné, že k odplodneniu došlo tesne predtým, ale naisto to neviem. Sex sme mali aj pár dní po tom a to ma už riadne bolela maternica. Dnes mi vyšla na mamateste síce druhá, ale slabšia čiarka. Obe sú robené z prvého ranného moča. Neviem či na to môže mať vplyv aj to, že som v noci okolo pol jednej bola cikať, čiže to eventuélne dnes nebol prvý ranný moč. Alebo z toho, že som si včera už nedala tabletku HAK, keďže som nechcela riskovať, už keď sa mi objavila druhá čiarka. Dieťatko sme síce neplánovali, ale teraz, keď už tu je sa oň bojím a chcem, aby bolo všetko v poriadku. Bojím sa, že by to mohlo byť biochemické alebo mimomaternicové tehotenstvo. Ďakujem vám.

Podľa mňa nemusí ísť o biochemické tehotenstvo, tiež som mala v deň meškania úplne slabú čiarku, ktorú ledva bolo vidno, ďalšie dni vôbec nesilnela. A takmer o týždeň už na mňa svietili dve krásne čiarky a dnes som už 24tt.
@dollyzv nemyslím si. Ja práveže nemám oneskorenú MS, otehotnela som počas užívania HAK, menštruáciu som mala 21.05. a pár dní na to sme mali sex a odvtedy ma strašne bolí brucho, takže tipujem, že vtedy došlo aj k oplodneniu. Ak by som začala teraz krvácať, nebola by to oneskorená MS, ale jasný ,,potrat”, skôr sa prikláňam k tomu, že je buď ešte veľmi skoro alebo je to skutočne mimomaternicové. V pondelok mi doktor po krvných testoch povie určite viac. Ďalšia vec je, že nech to znie akokoľvek hlúpo, naozaj sa mi zdá, že tieto dva testy z balenia z inej lekárne mali ako keby menej farbiva, dlhšie im trvalo, kým sa zafarbili, ten pondelokový bol hneď celý červený. A včera som v priebehu noci bola aj cikať, možno to naozaj ani nebol prvý ranný moč a tým pádom nebol tak koncentrovaný. Uvidíme. Bude ako bude. Nejdem sa už zbytočne stresovať.
@rose38 ďakujem krásne za podporu 🙂❤️
Len dúfam, že by mi testy naozaj tri dni po sebe neukázali falošnú druhú čiarku 🙈🙈 tú bolesť brucha by som si síce nenamyslela, ale môže mať samozrejme aj iné príčiny.
Ja som mala úplne slabucke čiarky ráno bola Poobede nebola testovala som sa prvý deň keď som mala dostať ms. Každý druhý deň som bola úplne s toho na prášky či som či niesom a z Manželom sme si povedali ideme kúpiť digitálny test a tam už ukáže určite a bum bolo to tam 🥰🥰 potom som sa testla ešte s paličkovym po týždni a krásne koľajnice ale z doktorom som sa neponáhľala počkala som kým som nebola 5tt aby videl niečo ☺️☺️ keby si mala mimomaternicove mala by si bolesti dosť veľké alebo by si spinila mne to doktor tak vysvetlil.. Tak držím palce nech nech je všetko v úplnom poriadku🍀🍀♥️♥️
21.5 si mala menštruáciu, čiže pred 10timi dňami, pár dní na to ste mali sex a už cítiš príznaky a robíš testy a ešte k tomu užívaš HAK, prepáč, ale keby sa ti aj podarilo počas HAK otehotnieť, tak v tomto prípade by to bolo určite ešte pred poslednou MS s ktorou sa to tehotenstvo pravdepodobne skončilo, ten prvý pozitívny test mohol byť zo zostatkového HCG a preto ti tie ďalšie testy slabnú.Od tvojej poslednej MS prešlo 12 dní, stihnúť otehotnieť, uhniezdiť sa a mať už aj príznaky je nereálne.A ešte keď píšeš, že pár dní po MS ste mali sex.
@alexandra1990 nemáš pravdu, mohla som otehotnieť kľudne aj pred ,,MS” nevylučujem, ale počas toho týždňa som si ráno robievala testy a boli všetky negatívne. Prvýkrát mi vyšiel pozitívny test až teraz v pondelok. Nikde som nenapísala, že ďalej užívam HAK. Dňom kedy mi vyšiel pozitívny test som HAK samozrejme vysadila.
@alexandra1990 ak by tehotenstvo odišlo 21.05. s MS asi by boli zvláštne, že by som prvý pozitívny test mala až po 11 dňoch. 🤷🏻♀️🙂
@alexandra1990 plus dnešná čiarka je silnejšia ako včerajšia, podobnej intenzity ako tá pondelková. Včera to ani nebol prvý ranný moč, mohla byť slabšia aj preto, ako som písala vyššie.
Počas akého týždňa si si robila testy a načo vlastne,keď užívaš HAK?Prepáč, ale fakt je to neuveritelné, že by si 11 dní po MS mala už príznaky, ved len uhniezďovanie trvá cca 10 dní a ty píšeš, že ešte aj sex ste mali pár dní po MS čiže reálne si od sexu kolko 5,6,7 dní?Akurát teraz by začalo uhniezďovanie a nie príznaky.Pôvody svojich zdr.problémov by si mala hľadať niekde inde v tomto prípade a neupínať sa nato, že si tehu.Lebo ked si brala HAK normálne, dostala MS a až po nej začala mať ,,príznaky" tak ten čas tam veľmi nesedí.
@alexandra1990 ja neviem, či nečítaš s porozumením. Mali sme sex počas celého mesiaca ako som brala HAK. Prvé dve tabletky z nového blistra sa mi kryli s antibiotikami. Ak si si niekedy čítala príbalový leták k HAK, vieš, že ak žena zabudne užiť prvé dve tabletky, je najvyššia pravdepodobnosť, že počas daného obdobia otehotnie. Ja som si s najväčšou pravdepodobnosťou oslabila antibiotikami celý cyklus (mimochodom to povedal aj gynekológ, ktorý má atestáciu). Mali sme sex počas celého mesiaca, neviem presne, kedy som mohla otehotnieť, nesústredila som sa na to ani by mi nenapadlo. Keďže ale poznám svoje telo, viem, kedy je niečo inak ako má byť. Takže keď som zrazu mala väčšiu chuť na sex, ktorú inak v takej miere nemávam, v deň MS som mala trochu krvi, ktorú som za 9 rokov užívania HAK nemala nikdy, pretože stále len špiním, už pár dní po ,,MS” ma pichalo v maternici a bolelo ma brucho ako pred MS a mala som citlivé bradavky+mi vadili pachy, nikdy predtým sa mi to nestalo, zjavne som si všimla, že niečo nie je tak, ako má byť. Preto som si robila preventívne testy z ranného moča, aby som tehotenstvo buď vylúčila alebo potvrdila. Keďže ma ale brucho bolieť neprestalo, v nedeľu som si povedala, že sa poslednýkrát ,,hecnem” a spravím si test v pondelok ráno. A čuduj sa svete, bol do 30 sekúnd s viditeľnou druhou čiarkou. V ten deň som zároveň jemne špinila a neskutočne ma bolelo brucho, ako keby som v maternici mala kameň. Každý deň mi zatiaľ vyšla na teste slabá druhá čiarka, bolí ma brucho, pichá v maternici, mám mierne zvýšenú teplotu a hlavne žalúdok ako na vode, nič do seba neviem dostať, napína ma ešte aj z minerálky (dnes ma nadrapilo doslova z toho, že polievka mala bielu farbu). Tak čo by to asi tak mohlo byť? Počkaj, nech porozmýšľam...
Podla mna treba viac dni rozostup aby bolo pekne vidiet silnejucu ciarku. Ale naj istota je- lekar, krv, a ze hcg rastie. To je hlavne. A o par tyzdnov uz bude pocut bit srdiecko 🤍
Predstav si,že príbalový leták HAK som čítala a nie jeden, dokonca viem aj to, že ATB znižujú účinok HAK, som zdravotná sestra.Reagovala som na tvoj príspevok, že si mala 21.5 MS, pár dní na to sex a pozitívny test s príznakmi.Čo by tie tvoje príznaky mohli byť?Presne to, čo má každá druhá diskutujáca hladajúca ducha na teste 5 dni po sexe.Psychika robí svoje.V každom prípade ti lekár povie či si alebo niesi tehotná.Prípadne si kúp iný test, mamatesty duchujú.Mne na mamateste vyšla silnejšia ciarka ako tebe a MS prišla.Skús inú značku a uvidíš.Mne obyčajný pepino z billy nikdy neduchoval.

Tak budem držať palce