icon

Kedy a ako ste zistili, že ste tehotné?

sasika255
Včera o 14:14

Milé mamičky prosím vás, kedy a ako ste cítili že ste v tom? Sledovali ste si ovuláciu?
Ja sa snažím otehotnieť ale akosi sa nám nedarí a som v smútku z toho ďakujem

anonym_f524ac
Včera o 14:24

@sasika255 jedno dieťatko mám a o druhé sa snažíme. Sledovala som si ovuláciu a aj si ju sledujem, to je základ. Potom som vedela kedy sa otestovať no a vyšiel pozitívny test, na začiatku moc nie sú príznaky, teda sú podobné ak nie rovnaké ako PMS a to si veľa báb zamieňa.

anonym_1ddd76
Včera o 14:26

Zistis to tak, ze ocuras test a budes vidiet dve ciarky. Nasledne Ti to potvrdi gynekolog.
Ak sa Vam nedari, zacni si sledovat ovulaciu. Plus dalsi krok vysetrenia Ty aj partner.
Drzim palce.

krasneleto
Včera o 14:29

@sasika255 k otazke ako som zistila... v den ocakavanej MS som spravila test a boli tam //... co tomu predchadzalo je 6 rocny pribeh...

sasika255
autor
Včera o 14:32

Ďakujem za podporu

cimage
Včera o 14:39

My sme sa o prve pokusali a vzdy som bola sklamana ked som dostala ms. Vtedy sme zili v zahranici a isli sme domov. Pocas dovolenky sme mali az 1sex a bum. Vobec sme neriesili plodne, neplodne dni a tiez som nebola v ocakavani, ze snad to teraz vyslo. Vypustila som to z hlavy, lebo z 1sexu predsa nic nebude a bolo. Dalsie deti sme neriesili, len sme si povedali, ze ked sa stane, tak budeme radi. A ono sa 2x stalo. Drzim palce, nesilte to a uvolnite sa.

sasika255
autor
Včera o 14:49

Ale mám už skoro dva roky a nič😔😔

sasika255
autor
Včera o 14:51

Ďakujem za každú správu a podporu...ženy naozaj ďakujem a ste skvelé a nech vám v živote všetko výjde

vkatush
Včera o 15:39

Nič som si nesledovala. Našťastie, oboch synov máme na prvú šupu. Manžel sa sťažuje, že si ani neužil "tvorenie" 😂

Ale vždy som hovorila, že ak by sa po 8-10 mesiacoch nedarilo, ideme obaja na testy. Nečakala by som dlhšie ako rok (snažením).

jakoma
Včera o 15:46
@sasika255

Ďakujem za každú správu a podporu...ženy naozaj ďakujem a ste skvelé a nech vám v živote všetko výjde

@sasika255 ahoj, ak sa dlhsie nedari, musis zacat zistovat ci mas ovulaciu (u doktora) a manzel nech ide na spermiogram. Komentare ako sa niekomu podarilo na prvy sup kazde dieta ti nepridaju pokoj.. my skusame siesty rok

simca115
Včera o 15:50

Po dvoch rokoch snaženia , cesty IVF ukončenom adopčnom procese sme šli do Talianska konečne vypnúť hlavu , o mesiac na to po 9 dnovom meškaní som skoro odpadla // na teste . Momentálne 28 týždeň 🙂 🍀

biglovemom
Včera o 15:51

Ahoj.Sledovala ovulaciu a od 8DPO som robila tehotensky test .Aby som co najskor nasadila Duphaston.

anonym_22dbf7
Včera o 19:00

Ahoj, ja som si tiež sledovala ovuláciu - prvý krát sme sa snažili viac než rok a pol ale žiaľ potrat v 14tt, potom sme so dali odporúčanú pauzu 3 cykly a potom som si začala prvy krat robiť ovulačne testy a zistila, že mám ovuláciu úplne v inom čase ako som si myslela. Dostala som 2x menštruáciu, tretiu som už nedostala a keďže som podľa testov vedela, že u mna na 14ty deň od ovulácie by mala prísť, spravila som si večer test a bol pozitívny 🙂 ale kyselinu listovú a pod som jedla celý čas, držím palce 🙂

anonym_ce296f
Včera o 19:10

@sasika255 Je pravda, že ešte nie som mamička, som len v 7. týždni tehotenstva, ale môžem sa podeliť o svoje skúsenosti.
Ja osobne v každom cykle cítim, kedy mám ovuláciu, ale keď sme sa začali snažiť, používala som aj ovulačné testy. Testovala som poobede, myslím, že som spotrebovala asi štyri testy. Keď už bola druhá čiarka tmavšia, na ďalší deň som testovala aj ráno – vtedy bola tmavšia než kontrolná čiarka a vedela som, že ovulácia je buď v ten deň, alebo večer. Poobede už bol test negatívny, takže sa to potvrdilo.
V ten deň sa nám, žiaľ, nepodarilo mať styk, ale boli sme spolu deň pred pozitívnym ovulačným testom a ďalší pozitívny test už bol tehotenský.
My sme však aspoň dva mesiace predtým obaja užívali vitamíny. Multivitamín s kyselinou listovou, zinkom, vitamínom C, D a podobne. Okrem toho som si ešte pridávala plus vitamín D, lebo v multivitamíne ho nebolo dosť, Magne B6 a občas aj vitamín E. To isté som dávala aj partnerovi. Či to malo na niečo vplyv, neviem, ale vraj je dobré, aby vitamíny užívali aj muži.
Pol roka predtým sme mali len jeden jediný pokus, vtedy som ešte vitamíny nebrala. Aj vtedy sa to podarilo, ale skončilo to biochemickým tehotenstvom. Keby som netestovala skôr, možno by som o tom ani nevedela. Myslím si, že veľa žien to má podobne – skončí to biochemickým tehotenstvom a ani o tom netušia.
U mňa bola vtedy najpravdepodobnejšou príčinou nedostatočná hladina progesterónu, pretože som gynekologičke spomenula, že pár dní pred menštruáciou mávam špinenie. Na základe toho mi pred týmto pokusom predpísala progesterón. A tak je teraz, našťastie, zatiaľ všetko v poriadku.

Držím ti palce, aby sa vám vytúžené bábätko podarilo 🤍
Ak si to ešte neurobila, určite sa opýtaj svojho lekára, či by nebolo možné absolvovať nejaké vyšetrenia, aby sa overilo, či je všetko v poriadku.

anonym_f524ac
Včera o 19:30
@sasika255

Ale mám už skoro dva roky a nič😔😔

@sasika255 a za tie 2 roky neúspešného snaženia sa si to ako riešila s lekárom?

scorpionflower1
Včera o 19:32

@sasika255 ja som si sledovat nemusela, vzdy som vedela kedy mam ovulaciu, mala som vzdy a aj mam jasne priznaky (hlien, bolest na jednej al. druhej strane brucha, zvysene lubido) preto sa nam to na prvykrat. Uzivala som kyselinu listovu a rybi olej v kapsuliach. Vedela som, ze som tehotna, lebo ma akoby tie ovulacne priznaky nepresli, stale som mala taky priesvitny hlien a boleli ma prsia a vyrazne aj krize. Ked mi meskala MS, tak to bolo jasne. Od 7. tt. mi byvalo strasne zle. Ale nevracala som, bolo mi zle od zaludka a mala som hrozne zavraty. Skoro som odpadl v divadle na predstaveni.