icon

Kedy ísť ku gynekológovi, ak som asi tehotná?

27. apr 2021

Vyšiel my takýto tehu test kedy ísť ku gynekologovi čítala som rôzne diskusie a chcela som ísť čo najneskôr no na začiatku mája som objednana k zubárovi na opravu kazov .Môžem ku zubárovi a povedať mu že som asik tehotna alebo ísť predtým radšej ku gynekologovi bude už niečo ale o týždeň vidieť všade som čítala že to je ešte skoro tak teraz som na vážkach a neviem čo spraviť .

Kedy ísť ku gynekológovi, ak som asi tehotná?
veronikaszabova
27. apr 2021

Zavolaj gynekologovi, nahlasis mu datum posledneho menzesu a da ti datum, kedy mas prist na vysetrenie.
Zubar - v pohode mozes ist na opravu zubov, ved aj tehotnym normalne opravuju zuby ( aj na dentalnu hygienu mozes ist)

ibrunova
27. apr 2021

Prečo čím najneskôr? Zavolaj a ona ti povie, kedy máš prísť, ja som bola až v 6. týždni.

marianna_peskova
27. apr 2021

Ja som čítala, že stačí ísť ku gynekologičke až vo ôsmom-deviatom týždni tehotenstva, ak chceš aj peknú fotečku bábätka.
Ja som bola až na začiatku desiateho týždňa, ale to len preto, lebo mi dali taký termín.

ruzasipova
27. apr 2021

K zubarovi chodia aj tehotne, nemusis sa bat.

suzitok
27. apr 2021

K zubárovi v pohode, povies, ze si tehotna, on uz vie co ti moze robit a co nie...co sa týka tehotenstva, podla mna zbytocne skoro ist nema zmysel, staci okolo 8tt, ale kľudne zavolaj, povedz posledny menzes a oni uz vedia ako ti dat termin 🙂

aknamorka22
27. apr 2021

Ahoj, v deň keď mi išli trhať zub mi ráno vyšiel pozitívny test. Tak som zubarka povedala, ze som asi tehotná ale že som to len teraz zistila a nemám to potvrdené doktorom. Tak mi pichla viac riedenu anesteziu a normálne mi zub vytrhla. Ku gynekologovi som išla na začiatku 9teho týždňa. Vždy to záleží od gynekológa ako on objednáva. Niekto robí prvú prehliadku v 6tom týždni, niekto neskôr. Zavolaj a uvidíš. Držím palce 🙂

zooeynka
27. apr 2021

Ja som isla v 7 tyzdni a uz bolo vidno srdiecko. Skor by tam nevidel dokopy nic. Ani tehot.knizku ti neda skor. Mne az v 12 tyzdni.

hanka555
27. apr 2021

Ja som sa objednala cca 3 tyzdne po pozit teste, budem 7+0 na prvej kontrole..

adamadent
27. apr 2021

Zavolala by som aj na gyn aj na zubné. Zuby by sa mali opravovať v 2. trimestri radšej.

evkamotka
27. apr 2021

Povies na gynde kedy si mala naposled y menzes a oni ti sami daju termin prvej poradne. Rovno sa ich mozes spytat na zubara. Cez tehu mas 2 prehliadky zubara zdarma

surama
27. apr 2021

V 6. tyzdni je uz vidno bit srdiecko, skor sa asi neoplati, ale zas ja osobne by som ani necakala neskor, lebo som chcela vediet ci je vsetko ok, ci je na spravnom mieste a mat pokoj 🙂 U zubarky som bola aj teraz pocas tehotenstva a normalne mi pichla tehotensku anestezu. Vravela, ze je slabsia, lebo tusim neobsahuje adrenalin. Na zadne zuby stacilo raz pichnut, ale predne su citlive, tak tam je potrebne niekedy po par minutach dopichnut, ale inak super to bolo. Bezbolestne 🙂

kiki68
27. apr 2021

Zubara upovedom, kazdeho lekara na mozne tehu. Zavolaj gyn a da termin

konikkon
27. apr 2021

Keď som zubárovi oznámila, že mám pozitívny test, termín mo zrušil, keďže to nie je urgentne a on je veľký pedant. Ja osobne by som taktiež k zubárovi nešla, ak to nie je nevyhnutné. Prvú návštevu u gynekológa budem mať 8+0. Taky mi dal termín.

zuzkac2711
27. apr 2021

Ja som bola tehu 10tt a bola som dokonca na stomatochire na zákroku museli mi vysekat z ďasná 8micku. Aj rtg mi robili aj anestezu dávali. Samozrejme som ich informovala že som tehu a bolo to ok.

ibrunova
27. apr 2021

K zubárovi choď normálne, len mu povedz, že si tehu. Počas tehotenstva máš nárok na dve prehliadky.

surama
27. apr 2021

@konikkon To vazne? Mne moja praveze povedala, ze zuby je potrebne dat doporiadku, pretoze ak mas kaz alebo zapal, tak to vsetko je prepojene aj s dietatom. Moja zubarka je tiez pedant, a prave preto ma dokonca uprednostnila. Akurat nemoze sa robit rontgen a ako som spominala, tak sa dava tehotenska anesteza, ktora je slabsia, ale ucinna.

Takisto netreba zabudat na dentalnu hygienu. Vplyvom hormonov sa je potrebne o zuby starat v tehotenstve viac. Na dentalnej vsetko vysvetlia 🙂

autor
28. apr 2021

Tak volala som povedala ze k zubarovi mozem objednala ma den pred zubarom ale povedala ze uvidime ci bude nieco vidie že to je tak na hrane ze neskor by bolo lepsie ale že ked idem k zubarovi nech to mam potvrdene .

zuzada29
28. apr 2021

ja som chodila hned ako som zistila, pretoze hned pri prvom tehotensve som mala problemy a tak som bola aspon hned od zaciatku pod kontrolou. sice doktorka ma ako prvy krat tehotnu vystrasila ze to este nema srdiecko na sono, ale potom bolo vsetko v poriadku. co sa tyka zubara tam len ak by chceli robit rontgen tak to ti neurobia.