Kedy oznámiť tehotenstvo najbližším?
Ahojte kedy ste oznamovali najbližším? Rodičom, svokrovcom, najlepšej kamoške a súrodencom? Poprosím len slušné odpovede ďakujem 🙏🏼
Ked to potvrdil dr.
Rodičom hneď potom, ako nám to potvrdil dr. Najlepším dvom kamoškám v 9tt, ja by som aj skôr, ale takto mi to vyšlo. A ostatným po ukončení prvého trimestra - starí rodičia, súrodenci. Viac ľudom sme to nemali potrebu oznamovať, to už sa rozšírilo aj samé 🙂
rodicom a surodencom po 3. mesiaci? Pri dobrych vztahoch si to neviem predstavit.
rodicom a surodencom po 3. mesiaci? Pri dobrych vztahoch si to neviem predstavit.
@anonym_6e7783 tak ja som to tak mala, keďže prvé tehotenstvo skončilo v 2. trimestri dosť dramaticky. proste som to tak cítila, že skôr nie…
mame som povedala - lebo sme bývali spolu , ona povedala otcovi a ten sa postaral aby to už vedel každý. Raz dva vedel celý východ. Aj keď na východe nebývame.
@anonym_6e7783 Áno a som rada, lebo tiež to zo začiatku nevyzeralo dobre a neviem si predstaviť, že by sa tešili a potom by prišlo sklamanie. Viac by som to prežívala. Nehovorím, stať sa môže všeličo, ale prvé 3 mesiace podľa mňa netreba o tom hovoriť.
@anonym_autor najlepsim 2 kamoskam hned po pozitovnom teste aj mame a otcovi dietata, medzitym este dalsej kamoske. Ostatni este stale nevedia a to som v 5 mesiaci. Som si hovorila, ze najprv po prvotrimestralnom screeningu, potom po Trisomy a nejak este stale nedosiel spravny cas nato. Teraz mam termin po morfologickom utz.
U mňa to nebolo o tom , že kedy sa rozhodnem oznámiť.Lavor bol môj kamarát a vďaka tomu som v 9.tt skončila v nemocnici.
Pri prvom pokuse hneď ako vyšiel pozitívny test, som volala mamine a naj kamoške. Neskončilo to žiaľ dobre, pri druhom pokuse som už bola opatrnejšia ale stále skoro a ani toto neskončilo dobre, takže pri treťom pokuse sme čakali takmer do konca 1. trimestra.
Takže áno aj pri dobrých vzťahoch môže byť x dôvodov, prečo niekto čaká.
My sme prvé čakali dlho. Hlavne manžel sa bál, že sa môže niečo stať. Dali sme si robiť Trisomy, všetko ok. Oznamovali sme až po konci prvého trimestra. Druhé som oznamovala skoro hlavne preto, že som potrebovala nejakú tú pomoc s prvorodeným. Žiaľ, dieťatko odišlo.
20tt.
V oboch prípadoch po 1.trimestri, aj rodičom, svokrovcom. Pri druhom brat vedel ako prvý o pár týždňov skôr, keďže bol na návšteve a nepila som😅 ale on vie udržať tajomstvo nikomu to nevytrúbil.
mame hneď lebo bývame spolu, otec to nejak neregistroval, chlapi😅, súrodencom a svokrovcom po 3.mesiaci, a ostatným tak postupne ako sme sa stretávali
@anonym_6e7783 niekto sa rád vyhne blbým otázkam, ľútosti a otravovaniu v prípade straty v skorom štádiu. Mnohé páry to pokladajú za súkromnú a intímnu záležitosť a nestoja o rôzne prejavy a otázky zo strany rodiny a priateľov. Lebo v prípade straty sa to deje vždy. To ti nenapadlo?

Ja až v 16 týždni. Prvých 12 týždnov som nechcela, lebo som nevedela, ako na tom budem. A potom sme neboli osobne s rodinou, preto to tak vyšlo. Žijeme inde. Niektoré kamošky to ešte nevedia. Im to poviem až neskôr, ešte to na mne nie je tak vidno. Som v 18 týždni.