Kedy prebieha ovulka?

nataly00
17. jan 2021

ak som mala 1 menzes mala som 15 ovulku ???ďakujem za nazory

sandra151
17. jan 2021

Závisí koľko dňový cyklus máš. Ovulácia by mala prebiehať cca v polovici cyklus, 14 dní pred ms. Ťažko povedať s istotou, to musíš mať cyklus pravidelný ako hodinky.
Úplne presne to zistíš len pomocou lekárky, meraním bazálnej teploty, robením ovulačných testov a tiež sledovaním hlienu.

nataly00
autor
17. jan 2021

@sandra151 mam presný cyklus 28 dnovy

petamich
17. jan 2021

@nataly00 aj ja mam presny cyklus ako "hodinky" uz roky - 29 dnovy ziadne meskania a napriek tomu nemam ovulaciu v strede v kazdom cykle (mavam ovulacne bolesti, preto to viem), cize hypoteticky by to malo byt v strede cyklu, prakticky to tak byt nemusi, treba si to odsledovat ak to potrebujes vediet presne ako pisala @sandra151

nataly00
autor
17. jan 2021

@petamich ja som mala bolestive bradavky a hlien môžem to brat ako príznak ovu

petamich
17. jan 2021

@nataly00 no zrejme mozes 🙂 kazda to mame individualne, ja som si hlien nikdy nevsimla a bradavky tiez boli v poriadku

nataly00
autor
17. jan 2021

@petamich nvm ale kalkulačka mi ukazuje ze 15 prebehla ovu tak sa pýtam ze ci to mam tak brat

petamich
17. jan 2021

@nataly00 aka kalkulacka myslis nejaka aplikacia na sledovanie cyklu alebo kalkulacka na webe? no aplikacia ani kalkulacka ale nie je napojena na tvoje telo 🙂 pracuje s priemernymi hodnotami a ak ma nejaky uciaci sa mechanizmus tak aj s datami inych zien, ktore ich tam nahadzuju, mne tiez ukazuje ovulaciu v strede cyklu (lebo standardne ano ak mas pravidelnu menstruaciu niekde tam by to malo byt) a napriek tomu ju tak nemam 🙂 keby to bolo take jednoduche, ze staci co ukazuje aplikacia alebo vypocita kalkulacka tak si zeny nemeraju bazalnu teplotu, neocikavaju ovulacne papieriky a nechodia si davat ovulaciu a rast folikulu sledovat gynekologovi, cize kym nemerias alebo to nemas odsledovane a aplikacia ti vypocitat standard, v praxi to tak byt nemusi, preto aj nam lekar povedal, ked sme sa sli snazit, aby sme aplikaciu brali ako indikaciu a snazili sa styri dni pred a styri dni po a mali by sme trafit a fungovalo :D plus ja viem kedy ovulujem, lebo mam bolesti
cize mozes byt standard a nemusis, tolko tym len chcem povedat a ano mohla si ju mat na 14den ale aj nemusela, to uz asi skor musis ty vediet

any_soj
17. jan 2021

@nataly00 skús lpp.sk ;)

nafka0483
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nataly00
autor
18. jan 2021

@any_soj co to je

any_soj
18. jan 2021

@nataly00 stránka, kde je vysvetlené veľmi dobre, ako si sledovať, kedy prebieha ovulácia. Napríklad pravidelný cyklus nie je zárukou toho, že ovulácia v ňom prebehla (to by ťa mohlo zaujímať, ak chces otehotnieť) a naopak, ak nechceš otehotnieť, treba vedieť presne v danom cykle, kedy je ovulácia (môže prísť skôr, a daný jeden cyklus bude zrazu kratší, alebo vplyvom stresu, choroby, čohokoľvek môže prísť kľudne o týždne neskôr a budeš myslieť, že už je po a práve budeš najplodnejsia.

mirxa
28. jan 2021

Pekný večer prajem dámy. Mam otázočku mozem mat dva dni po ovulacii takýto výsledok na OVU TESTE ? Je to normálne boli ma pod bruskom to iste aj v daný deň.
Budem rada ak mi poviete ci ste mali nejakú tú podobnú skúsenosť ..

babovka2321
28. jan 2021

@mirxa a preco by si nemohla? To je norrmalny negativny test, ja som mavala taky takmer cely mesiac.

mirxa
28. jan 2021

@babovka2321 mne je to len divne ze nikdy som take nemala . Preto mi je to dosť zvláštne. A vyskúšala som a bolesti pod bruškom ako keby som mala mat ďalšiu ovu 🤦‍♀️

babovka2321
28. jan 2021

@mirxa testujes cely mesiac, ci len zhruba v case ocakavanej ovulacie? Ak inak mavas cely cyklus uplne biele testy, podla mna toto su len dozvuky po ovulacii ale samozrejme mozes mat aj druhu ovulaciu, no to by si mala asi zasa pozitivny test a nie takyto slaby - navyse, ak sa stane, ze zena ovuluje viackrat, zvycajne je to tesne po sebe. Podla mna na 2-3 dni po ovulacii je to uplne ocakavany vysledok, iny by som ani necakala ja osobne.

mirxa
29. jan 2021

@babovka2321 ďakujem vazne . Ja som sa s tým ešte nestretla preto to je niečo pre mňa nove .

nafka0483
29. jan 2021

@mirxa Je to uplne normalne, LH je pritomny v tele cely cyklus, ja mam niekedy cely cyklus slabe ciarky a pred ovulaciou silne (pozitivny test) a niekedy druhu ciarku nemam vobec pred ovulaciou, niekedy po. Hladina LH kolise, mohla si viac pit, mat zriedeny moc, na to vplyva vela veci, takze je to v poriadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre