Kedy robiť tehotenský test?

27. aug 2021

Ahojte ženy, neberte to osobne každá ktorá chce nech odpovie, nesnažili sme sa o dieťa nikdy a nerobila som si tehotenské testy len tak občas ale nikdy som to nepočítala. Kedy je najlepšie si urobiť tehotenský test keď mam nepravidelnú menštruáciu približne viem podľa príznakov kedy príde ale moze sa stať že neukáže test 2 čiarky keď mi napríklad mešká 3 dni? Aká je tam doba ? Mam 21 rokov.

e1i
27. aug 2021

Mne gynekológ odporucal robit test najskôr pri meskani 7 dní

domka222
27. aug 2021

Počkaj, počkaj. Nikdy si si nerobila tehotenské testy len tak občas. Tak robila, nerobila, či ako to máš? Ako vieš, že ti mešká 3 dni, keď máš nepravidelnú? Však tak kúp dva v balení a môžeš testovať teraz, o týždeň..

autor
27. aug 2021

@domka222 nikdy som to nejak obzvlášť netestovala len občas urobila test náhodne. Nepovedala som že mi mešká 3 dní to bolo len orientačné. Skôr ma zaujíma ako to bolo u iných žien či im ukázal test až neskôr alebo skôr. To je všetko nehľadaj v tom hĺbku

autor
27. aug 2021

@e1i ďakujem pekne za odpoveď, vidím že sú tu aj normálny ľudia a nemusia riešiť maličkosti.

miskamicha
27. aug 2021

Zacni si merat bazalnu teplotu resp. robit ovulacne testy a uvidis asi kedy je u teba ovulacia. Nasledne cca 10-12 dninpo ovulacii uz test ukaze.

autor
27. aug 2021

@miskamicha ja tej bazalnej teplote nejak extra nerozumiem, nesnažím sa o dieťa len ma to zaujímalo s tými testami lebo sestra je tehotná bila aj u lekára ten to potvrdil z krvi všetko v poriadku a test nemá pozitívny.

miskamicha
27. aug 2021

Nastudovat si...nie je zle poznat svoje telo 🙂 tsk to so sestrpu je ozaj čudne.

autor
27. aug 2021

@miskamicha veď samozrejme určite tomu tak bude ...no áno mala takú čiarku že ju je vidno len keď na test svietila mobilom-svetlom. Lekár jej robil test aj v ambulancii a vysvetli jej to tak že niekedy sa ukáže neskôr na teste ak je medzi tým nejaký zápal alebo podobne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre