icon

Kedy urobiť tehotenský test po ovulácii?

bambulka456
25. apr 2025

Dobrý deň. S partnerom sa snažíme o bábätko. Tým, že ešte dieťa nemám a čo to som prečítala na internete, neviem či sú tie veci pravidlo, alebo to môže byt aj inak.
Pohlavný styk sme mali 21.4. A ovulaciu som mala 24.4.
Kedy by mi najskôr ukázal tehotenský test, že som tehotná? Som nedočkavá a chcem to vedieť čo najskôr. Čítala som aj o tehotenských testoch z krvi doma. Tak som si to kúpila ale neviem či nie je priskoro si ho robiť, či by to už niečo ukázalo.

Vopred ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z2
sisa_s
25. apr 2025

Den po ovulacii co chces, aby ti test ukazal?

bambulka456
autor
25. apr 2025
@sisa_s

Den po ovulacii co chces, aby ti test ukazal?

@sisa_s nemyslela som to tak, že dnes si ho chcem urobiť. To chápem, že nič by neukázalo. Ale kedy je ten správny čas robiť testy, kedy nie je priskoro

sisa_s
25. apr 2025
@bambulka456

@sisa_s nemyslela som to tak, že dnes si ho chcem urobiť. To chápem, že nič by neukázalo. Ale kedy je ten správny čas robiť testy, kedy nie je priskoro

@bambulka456 urob si test, ked ti bude meskat menstruacia..ak budes robit testy skoro, budes hladat neviditelne ciarky a stresovat

letfenixa
25. apr 2025
@bambulka456

@bambulka456 keď ti bude meškať menstruacia.

selena_luna
25. apr 2025

Ja chapem ze si zvedava a nedockava ale okrem spravneho oplodnenia sa vajicko musi aj uspesne uhniezdit. skorym testovanim zbytocne zachytis biochemicke tehotenstvo - zachytis oplodnene vajicko, ale neuhniezdi sa a odide s ms. A teba to bude zbytocne frustrovat, pritom je to casta a prirodzena vec. Pokial nemas nejaku diagnozu, ze kvoli tehotenstvu musis vysadit/nasadit lieky, tak sa zbytocne dopredu netestuj, usetris si nervy.
Matematicky: Odo dna ovulacie a oplodnenia trva 5- 7 dni kym dorazi do maternice, 2-3 dni kym sa zacne uhniezdovat a uhniezdovanie trva asi 5 dni. tehotensky test moze ( a nemusi byt) pozitivny na 10 den od ovu. Spravny cas robit test je v den meskajucej ms.

petamich
25. apr 2025

Najskor 10 dni po ovulacii, optimalne, ked ti bude meskat menstruacia, to uz by ukazal isto

bambulka456
autor
25. apr 2025
@selena_luna

Ja chapem ze si zvedava a nedockava ale okrem spravneho oplodnenia sa vajicko musi aj uspesne uhniezdit. skorym testovanim zbytocne zachytis biochemicke tehotenstvo - zachytis oplodnene vajicko, ale neuhniezdi sa a odide s ms. A teba to bude zbytocne frustrovat, pritom je to casta a prirodzena vec. Pokial nemas nejaku diagnozu, ze kvoli tehotenstvu musis vysadit/nasadit lieky, tak sa zbytocne dopredu netestuj, usetris si nervy.
Matematicky: Odo dna ovulacie a oplodnenia trva 5- 7 dni kym dorazi do maternice, 2-3 dni kym sa zacne uhniezdovat a uhniezdovanie trva asi 5 dni. tehotensky test moze ( a nemusi byt) pozitivny na 10 den od ovu. Spravny cas robit test je v den meskajucej ms.

@selena_luna práveže sa pýtam kvôli zdravotnému stavu. Nakoľko som vysadila biologickú liečbu. A chcela by som kvôli tomu vedieť čo najskôr. Tak ma zaujímalo či to niekomu ukázalo pozitívny výsledok dajme tomu aj 6-7 dni po ovulácii už 🙂

denisa_deniska
25. apr 2025
@bambulka456

@selena_luna práveže sa pýtam kvôli zdravotnému stavu. Nakoľko som vysadila biologickú liečbu. A chcela by som kvôli tomu vedieť čo najskôr. Tak ma zaujímalo či to niekomu ukázalo pozitívny výsledok dajme tomu aj 6-7 dni po ovulácii už 🙂

@bambulka456 nie, nikomu neukazál 6-7 dní po ovulácií 😁

denisa_deniska
25. apr 2025
@bambulka456

@bambulka456 ako si mala potvrdenú ovuláciu?

janetinka27
25. apr 2025

@bambulka456 ahoj, tak zavisi od toho, ci prave v tomto cykle spermie na vajicko pockali tri dni atd, povedzme ze ano a ze ovu naozaj prebehla a ze prebehla v danom termine.kedze styk bol par dni pred ovu, spermie uz cakali, k oplodneniu doslo vo vajickovode a teraz sa oplodnene vajicko uz mozno gula vajickovodom do maternice, kde sa moze niekde prichytit. To gulanie moze trvat niekolko dni, je to individualne.ked sa prichyti, zacne stupat hcg v krvi.takze nikto presne nevie kedy sa to stane.
Bezne testy s lepsou citlivostou mozu zachytit vzostup hcg okolo 10dpo, cize 10 dni po ovu, ale to je to casto spominane nahananie duchov. Ziadne speci testy by som neriesila. Mozes si merat aj bazalnu teplotu, ale zacinat s tym az teraz by bolo nepresne, tam by si mohla vidiet, ze sa teplota drzi hore a neklesa (ale v tom case by uz nieco mohol ukazat aj test), pripadne ak by si si sledovala dlhodobo hlien alebo trebars hladinu progesteronu v poovulacnej faze cyklu... teda tych samosledovacich sposobov je viac, ale maju vypovednu hodnotu iba v pripade dlhodobejsieho sledovania. tehotenske testy su v podstate vysoko citlive. Nizka hladina hcg este tehotenstvo nepotvrdi,cize ist cestou najvyssej citlivosti nie je podla mna riesenie
Ja som brala v kazdom cykle lieky a preto som vzdy co najskor potrebovala vediet, ci som pripadne neotehotnela a sledovala som si hlien plus tehotenske testy

bambulka456
autor
25. apr 2025
@denisa_deniska

@bambulka456 ako si mala potvrdenú ovuláciu?

@denisa_deniska sledovala som si hlien, plus kalendár

denisa_deniska
25. apr 2025
@bambulka456

@denisa_deniska sledovala som si hlien, plus kalendár

@bambulka456 hlien beriem, podľa kalendara sa neriaď, cyklus máš pravidelný?

bambulka456
autor
25. apr 2025
@denisa_deniska

@bambulka456 hlien beriem, podľa kalendara sa neriaď, cyklus máš pravidelný?

@denisa_deniska cyklus mám pravidelný. Aj som bola teraz u gynekológa, ktorý mi robil hormonálne testy, kde sa potvrdilo, že by som nemala mať problém s otehotnením

selena_luna
25. apr 2025
@bambulka456

@bambulka456 6-7 den podla mna je velmi skoro. Ten 10 den ledva testy chytaju. Ale ak mas liecbu tak sa obrat na gynekologa a popros o krvne testy, ten bude vediet ze kedy ta najskor testovat

zuzanockamt
25. apr 2025
@bambulka456

@denisa_deniska cyklus mám pravidelný. Aj som bola teraz u gynekológa, ktorý mi robil hormonálne testy, kde sa potvrdilo, že by som nemala mať problém s otehotnením

@bambulka456 Mne test ukázal na 9.DPO. Ovuláciu som mala odsledovanú testami, hlienom a BT.

januska12323
25. apr 2025

Najskôr 10 dní po, úplne ideálne až keď mešká ms.

babushkaem
25. apr 2025

Mne teoreticky 11dpo ukázal digi pozitívny, ale palickove skoro nic. A závisí aj od značky. Krvné testy na doma si ani nekupuj, tie stoja za hovno, buď pôjdeš na krv do labaku ako samoplatca, alebo si kúp tehotenské testybz lekárne. Najskôr mi ukázal mama test, ako posledné mi ukazovali intime a Dr.max.

zabka79
25. apr 2025

@bambulka456 mna sa ukazal tehotensky test pozitivny 5 dni pred MS.

majamat
25. apr 2025

uplne najpresnejsi je krvny test v labaku. povezdme, ez mozes ist viackrat, ale teda kedy zacat? netusim. tvorba HCG je dost individualne, v krvi je vyssia hodnota ako v moci, cize tam sa skor ukaze a labak toto dokaze urcite presne, naproti tomu domace testy meraju az od urcitej hladiny.
no ak by si mala teda ozaj ze dobru tvorbu HCG, potom by sa teoreticky mohlo dvohat uz okolo 8DPO.

je blbe, ez mas zdravotny dvodo, zial toto nijako neurychlis. a teda ak by si to takto chcela robit kazdy mesiac, neviem ci to ma zas taky vyznam stresovat sa a platit odbery v labaku. gynekolog ti sice odber vie urobit, ale neurobi ti ich tolko a takto skoro, ako by si si mozno chcela urobit sama. asi to nema velky vyznam. lepsie je tada zacat az okolo 10DPO. a teda trst ti teoreticky moze ukazat, ale naistejsia je krv.

napr takyto scenar-
10DPO si das odobrat krv. podla vysledku uvidis. ak by bola negativna, mozes este pripadne 12DPO, ak by bol naznak pozitivity, potom by stacilo kontrolovat uz len tehu test z mocu. ide o to, ze ak ti labak ukaze pozitivitu, potom za 2 dni ti hladina poskoci vyssie a uz by ti to zachytil aj test.
tusim HCG do 35 z krvi je akasi seda zona. nieco take som zachytila. inak norma je do 5.
c je seda zona neviem rpesne, je to asi neisty vysledok.

majamat
25. apr 2025
@zabka79

@zabka79 dolezite je, kolko si mala po ovulke a mohla si mat vyssiu tvorbu hcg.
ja som mala asi 2dni pred ms ducha, co som vobec nepovazovala za pozitivne, lebo testy duchuju. jasne pozitivny az po meskani ms, fajt je ze medzitym som sa netestovala.

dixitka
25. apr 2025

@bambulka456 Skôr než 10 dpo nemá zmysel testovať. Uhniezdenie je najčastejšie po 8-10 dpo a aspoň 2 dni trvá, kým je hcg detegovateľné testami v moči. Čiže môžeš začať 10 dpo a potom každý druhý deň, no a ak sa nič neukáže ani 14 dpo, tak z toho nič nebude.

nevenka
25. apr 2025
@bambulka456

@bambulka456 ja som si testovala pri tretom dietati. Sex sme mali 12 dc, 14 dc podla bazalnej teploty bola ovulacia, test bol na 10-ty den po ovulacii jasne negativny, jemna ciarka sa mi ukazala na 11 dpo, teda 13-ty den po sexe.
No a stvrte dieta, to len odhadujem, sex na 10-ty den cyklu, ovu netusim, kedy bola, ale 25 DC uz bol test pozitivny, necakala som to, nebolo to planovane a brala som lieky, ktore sa v tehotenstve nesmu, tak som potom hned riesila s dr....

zabka79
26. apr 2025
@majamat

@zabka79 dolezite je, kolko si mala po ovulke a mohla si mat vyssiu tvorbu hcg.
ja som mala asi 2dni pred ms ducha, co som vobec nepovazovala za pozitivne, lebo testy duchuju. jasne pozitivny az po meskani ms, fajt je ze medzitym som sa netestovala.

@majamat stalo sa mi to 2x, niekolko dni pred MS dve tehotenstva a obidve pozitivne tak skoro....bola som hrozne zvedava lebo vo vnutri som vedela ze je to tam ❤️

selena_luna
26. apr 2025
@zabka79

@zabka79 zabka, ale nejde o to kolko dni pred ms, ale kolko dni po ovulacii. ms mame kazda inu, jedna ma 25 dni, dalsia 32... chapes, nevieme sa tym riadit. Co je pre jednu 5 dni pred ms, pre druhu je to uz chybajuca ms.... a testy budu pozitivne oba. Teraz ide o tu matiku po ovulaci

maryetta
26. apr 2025

Skus pockat minimalne 10dni. Idealne 12-14dni. Naco tak skoro? Ale to musis pochopit sama.....

zabka79
26. apr 2025
@selena_luna

@zabka79 zabka, ale nejde o to kolko dni pred ms, ale kolko dni po ovulacii. ms mame kazda inu, jedna ma 25 dni, dalsia 32... chapes, nevieme sa tym riadit. Co je pre jednu 5 dni pred ms, pre druhu je to uz chybajuca ms.... a testy budu pozitivne oba. Teraz ide o tu matiku po ovulaci

@selena_luna ja to chapem, chcela som povedat ze mam takuto skusenost 2x a ano niekto iny to ma inac...ja som to mala takto, to je cele

selena_luna
26. apr 2025
@zabka79

@selena_luna ja to chapem, chcela som povedat ze mam takuto skusenost 2x a ano niekto iny to ma inac...ja som to mala takto, to je cele

@zabka79 chapem zabka, len som chcela povedat, ze aby sme mali tu informacou od teba ucelenu staci povedat ze mam xx dnovy cyklus. Chapes, potom to uz zacne davat zmysel, lebo zatial to lieta. Ale to v dobrom pisem, napr ja mam 25 dnovy a ani na 13 den dpo som nemala pozit test, 2 dni pred ms.

zabka79
26. apr 2025
@selena_luna

@zabka79 chapem zabka, len som chcela povedat, ze aby sme mali tu informacou od teba ucelenu staci povedat ze mam xx dnovy cyklus. Chapes, potom to uz zacne davat zmysel, lebo zatial to lieta. Ale to v dobrom pisem, napr ja mam 25 dnovy a ani na 13 den dpo som nemala pozit test, 2 dni pred ms.

@selena_luna ja mam cyklus 26-28...

selena_luna
26. apr 2025
@zabka79

@selena_luna ja mam cyklus 26-28...

@zabka79 super to je plus minus okolo 10 dpo 🙂

bambulka456
autor
26. apr 2025

Ďakujem všetkým za cenné rady 🙂 zároveň mám ešte otázku. Dnes poobede ma začalo strašne pichat v právo dole ( v podbrušku) v živote som niečo takéto nemala. Je to taká dosť silna pichava bolesť.
Môže to nejako súvisieť s možným oplodnenim?

Strana
z2