Koľko kg môže dvíhať tehotná?
Prosím vás koľko kg môže dvíhať tehotná?, na začiatku aj na konci tehotenstva, nikde to neviem nájsť...
Pri prvom tehotenstve som nedvihla nic čo bolo ťažšie ako plná flasa minerálky. 😂 teraz som v 28tt a nosím na rukách moju prvorodenu dcérku ktorá má 13kg.
ja takisto, pri prvej som dako nemala ruky az take silne a teraz vlacim malu 20 mesacnu ma 13,5 kg a uplne v pohode ju vlacim, nosim, dviham - akonahle vsak citim, ze mi to nerobi dobre, tak prestanem (ale to je malokedy).
Je to individualne, zavisi od kondicky tehotnej mamicky. Pytala som sa aj tuto na poradni a porodna asistentka ze nema skusenost, ze by sa tehotnej nieco stalo, ked zdvihla svoje dieta.
ja som v stvrtom tehotenstve dvihala samu seba na pole dance :D este v siedmom mesiaci, to uz som mala dobrych 80 kil 😀
Tak ale je velky rozdiel nenost nic a otehotniet. A potom nosit bezne 15kg tazke dieta a otehotniet opat. To telo uz je na tu namahu zvyknute... a nie, ze clovek nosi kalbelku a otehotnie a potom prask ide nosit vrecia zemiakov
V práci? Ak sa pýtaš na doma, tak si ma fakt pobavila. 😀
Ja som včera niesla asi 5 kg nákup (1kg cukru, 1kg kapustu, 1l olej+iné veci) rozložila som si to do dvoch tašiek, a pohoda, všetko čo sa dá uniesť bez zaprenia nosím normálne, dvíham
@levandulaaa Ak si normalne tehotna bez zdravotných komplikácii tak si len tehotna a nie chora. A môžeš dvíhať co len chces a zvládneš.
@koniarova áno na prácu som sa pýtala
@levandulaaa no nemala by si moc ťažké veci dvíhať. ak máš zamestnanie, ktoré si to vyžaduje tak povedz doktorovi, nech ťa vypíše na pn.
@levandulaaa Čo robíš? To si nenapísala.
A ešte koľko máš rokov? Pri prenášaní bremien je to dôležité.
Určujú to vyhlášky v jednej sú určené práce nevhodné pre tehotné ženy a v druhej maximi hmotnostnej limity pre manipuláciu s bremenami. Záleží aj od toho, či si zaradená do 3 alebo 4 skupiny rizikových prác. Čísla vyhlasok ti môžem zajtra v práci pozrieť.
Maximálne limity - malo byť
Co si pamatam z bozp netehotna zena max 15kg a tehotna nax 7.5 kg co sa tyka prace.
@mariah0307 Aj mne sa zdá.
@eliskadad1 Prečo PN bez dovodu?! Ak ma zamestnanie ktore nemôže vykonávať počas tehotenstva tak môže zamestnávateľa požiadať o presun na adekvátnu prácu. Ak ju nema tak moze byt doma so 100% náhradou mzdy bez PN a obmedzena vychádzkami.
@evittam aha, tak to som nevedela, že má žena aj takýto nárok. dobré vedieť do budúcna, ďakujem ti 🙂
@eliskadad1 Vid ZP.
@evittam áno, áno, ďakujem.
pri druhom tehotenstve, ked bolo treba, vlacila a dvihala som prvorodene dieta. Na konci dna ma bolievalo okolo pupku. Googlila som, ze to moze byt pruh, ale nechcela som panikarit zbytocne. Nakoniec vysvitlo, ze naozaj mam pruh a keby sa dal vratit cas, urcite by som sa spravala k svojmu telu s vacsim respektom pocas tehotenstva :(
Toto je úplne individuálne 😃 niektorá tehu môže robiť hoc čo a všetko je v poriadku...ina ma rizikové tehu o ktorom ešte napr nevie trosku sa po námaha a skončí v nemocke trebárs zo špinenim...
@moonniikkaa nemali ste problémy ani diastazu
@veronikaa1998 nemali ste problémy ani diastazu
@ikissedagirl vážne?
@zzzzza nie vôbec. Ale ja som pred tehotenstvom aj počas cvičila. Doteraz cvičím.

pri prvom som sa bála dvihnúť aj hrniec, pri štvrtom som bežne nosila na rukách najmladšieho syna ktorý váži 16 kg