icon

Koľko kg môže dvíhať tehotná?

levandulaaa
30. okt 2019

Prosím vás koľko kg môže dvíhať tehotná?, na začiatku aj na konci tehotenstva, nikde to neviem nájsť...

moonniikkaa
30. okt 2019

pri prvom som sa bála dvihnúť aj hrniec, pri štvrtom som bežne nosila na rukách najmladšieho syna ktorý váži 16 kg

veronikaa1998
30. okt 2019

Pri prvom tehotenstve som nedvihla nic čo bolo ťažšie ako plná flasa minerálky. 😂 teraz som v 28tt a nosím na rukách moju prvorodenu dcérku ktorá má 13kg.

basska_b
30. okt 2019

ja takisto, pri prvej som dako nemala ruky az take silne a teraz vlacim malu 20 mesacnu ma 13,5 kg a uplne v pohode ju vlacim, nosim, dviham - akonahle vsak citim, ze mi to nerobi dobre, tak prestanem (ale to je malokedy).
Je to individualne, zavisi od kondicky tehotnej mamicky. Pytala som sa aj tuto na poradni a porodna asistentka ze nema skusenost, ze by sa tehotnej nieco stalo, ked zdvihla svoje dieta.

soldi
30. okt 2019

ja som v stvrtom tehotenstve dvihala samu seba na pole dance :D este v siedmom mesiaci, to uz som mala dobrych 80 kil 😀

jankalukasova
30. okt 2019

Tak ale je velky rozdiel nenost nic a otehotniet. A potom nosit bezne 15kg tazke dieta a otehotniet opat. To telo uz je na tu namahu zvyknute... a nie, ze clovek nosi kalbelku a otehotnie a potom prask ide nosit vrecia zemiakov

koniarova
30. okt 2019

V práci? Ak sa pýtaš na doma, tak si ma fakt pobavila. 😀

epoka
30. okt 2019

Ja som včera niesla asi 5 kg nákup (1kg cukru, 1kg kapustu, 1l olej+iné veci) rozložila som si to do dvoch tašiek, a pohoda, všetko čo sa dá uniesť bez zaprenia nosím normálne, dvíham

evittam
30. okt 2019

@levandulaaa Ak si normalne tehotna bez zdravotných komplikácii tak si len tehotna a nie chora. A môžeš dvíhať co len chces a zvládneš.

levandulaaa
autor
30. okt 2019

@koniarova áno na prácu som sa pýtala

eliskadad1
30. okt 2019

@levandulaaa no nemala by si moc ťažké veci dvíhať. ak máš zamestnanie, ktoré si to vyžaduje tak povedz doktorovi, nech ťa vypíše na pn.

koniarova
30. okt 2019

@levandulaaa Čo robíš? To si nenapísala.

koniarova
30. okt 2019

A ešte koľko máš rokov? Pri prenášaní bremien je to dôležité.

koniarova
30. okt 2019

Určujú to vyhlášky v jednej sú určené práce nevhodné pre tehotné ženy a v druhej maximi hmotnostnej limity pre manipuláciu s bremenami. Záleží aj od toho, či si zaradená do 3 alebo 4 skupiny rizikových prác. Čísla vyhlasok ti môžem zajtra v práci pozrieť.

koniarova
30. okt 2019

Maximálne limity - malo byť

mariah0307
30. okt 2019

Co si pamatam z bozp netehotna zena max 15kg a tehotna nax 7.5 kg co sa tyka prace.

koniarova
30. okt 2019

@mariah0307 Aj mne sa zdá.

evittam
30. okt 2019

@eliskadad1 Prečo PN bez dovodu?! Ak ma zamestnanie ktore nemôže vykonávať počas tehotenstva tak môže zamestnávateľa požiadať o presun na adekvátnu prácu. Ak ju nema tak moze byt doma so 100% náhradou mzdy bez PN a obmedzena vychádzkami.

eliskadad1
30. okt 2019

@evittam aha, tak to som nevedela, že má žena aj takýto nárok. dobré vedieť do budúcna, ďakujem ti 🙂

evittam
30. okt 2019

@eliskadad1 Vid ZP.

eliskadad1
30. okt 2019

@evittam áno, áno, ďakujem.

ikissedagirl
30. okt 2019

pri druhom tehotenstve, ked bolo treba, vlacila a dvihala som prvorodene dieta. Na konci dna ma bolievalo okolo pupku. Googlila som, ze to moze byt pruh, ale nechcela som panikarit zbytocne. Nakoniec vysvitlo, ze naozaj mam pruh a keby sa dal vratit cas, urcite by som sa spravala k svojmu telu s vacsim respektom pocas tehotenstva :(

milenke
31. okt 2019

Toto je úplne individuálne 😃 niektorá tehu môže robiť hoc čo a všetko je v poriadku...ina ma rizikové tehu o ktorom ešte napr nevie trosku sa po námaha a skončí v nemocke trebárs zo špinenim...

wera_ga
28. nov 2019

@evittam ahoj toto ma tiež zaujíma o tom som nepočula.. je to niekde podchytené v zákone? Lebo ja pracujem ako opatrovateľka a teda bremená dviham stále a plánujeme otehotnieť ale zároveň riešime hypotéku a preto si nemôžem dovoliť PN ale ani ohroziť zdravie...

evittam
29. nov 2019

@wera_ga Ako som napísala-vid ZP.

zzzzza
23. nov 2024

@moonniikkaa nemali ste problémy ani diastazu

zzzzza
23. nov 2024

@veronikaa1998 nemali ste problémy ani diastazu

zzzzza
23. nov 2024

@soldi vážne?

zzzzza
23. nov 2024

@ikissedagirl vážne?

veronikaa1998
23. nov 2024

@zzzzza nie vôbec. Ale ja som pred tehotenstvom aj počas cvičila. Doteraz cvičím.

darinka395
Autor odpoveď zmazal