Koľko trvá zahniezďovanie vajíčka?

dadkaabarino
26. aug 2012

Ahojte ja viem je to blbost ale chcem sa spytat kolko trva zahniezdovanie vajicka Dakuejm a ake su priznaky zahniezdovania 🙂

linuska1
26. aug 2012

Cesta embrya vajcovodom do maternice trvá asi týždeň.. zahniezdovanie 5-10 dni..🙂

sarinka123
26. aug 2012

Zhruba na konci tretieho týždňa sa oplodnené vajíčko začína zahniezďovať v mäkkej, hrubej sliznici maternice. Tento proces sa nazýva nidácia. Keď sa vajíčko bezpečne zahniezdi v sliznici maternice, počatie je zavŕšené. Špongiovité výbežky vonkajších buniek zárodku začínajú prenikať do sliznice, aby sa mohli napojiť na krvný obeh matky. Tieto bunky neskôr vytvoria placentu. Z iných sa vyvinie pupočná šnúra a ochranná blana zárodku. Vnútorné bunky sa rozdelia do troch vrstiev, z ktorých sa vyvinú rozličné časti tela vášho budúceho dieťaťa.

sunshine5
27. aug 2012

To znamena, že 5-10 dní po oplodnení s amozu objavit nejake tie prve priznaky?

riana12
27. aug 2012

@linuska1 uhniezdovanie netrva 5-10 dni, ale zhruba v rozpati 5.-10. den po ovulacii sa uhniezduje... @sunshine5 prvymi priznakmi byvaju skor priznaky podobne PMS... ale moze to byt aj nieco nove, co si doteraz nemala... ale zvacsa slabe, jemne, mozno ani nepostrehnes... bacha na vsugeraciu, aby si nebola sklamana, ak nieco budes citit a MS aj tak pride 😉

lucia2505
28. aug 2012

Príznaky môžu byť skôr až tesne pred očakávanou ms a v obobí, keď ju máš dostať, ale veľakrát sa nedá rozlíšiť, či sú to tehotenské príznaky, alebo predmenštruačný syndróm...ale žena sama dobre vie, čo je u nej normálne a čo je zvláštne a nezvyčajné...no nemusíš mať vôbec žiadne príznaky, alebo ti môžu začať až neskôr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre