Krvácanie týždeň po MS

eva233
4. jan 2019

Asi pred mesiacom sme sa začali s manželom snažiť o bábätko. Pred tým som bola na gynde a doktor povedal, že všetko je OK. Po pár nechránených stykoch mi meškala MS (bola nádej) ale po 6 dňoch sa dostavila. Po skončení som však stále mala typické PMS - veľmi ma boleli prsníky- viac ako pred MS a mala som aj občasné pichnutie vo vaječníkoch. znovu sme sa niekoľkokrát pokúsili a asi týždeň po skončení MS so mala malé špinenie, ale na druhý deň to už bolo také ako slabšia MS (taký 4. deň z 5 -ak viete čo myslím). Robila som si test- negatívny. Na nete som si prečítala, že to môže byť čokoľvek od tehotenstva, poruchy cyklu až po rakovinu.( nechcem sa zbytočne tešiť ani stresovať) Pred tým ako sme sa začali snažiť som mávala celkom pravidelnú MS (33-35 dní), iba tak možno dva razy do roka meškala a cyklus sa trochu posunul, ale takto skoro neprišla. Možno to krvácanie rátať za MS. Ako potom vypočítam ovulačné dni? Máte skúsenosti s niečím podobným. Vďaka.

danyb
4. jan 2019

@eva233 zbytočne sa nestresuj, ak by sa to opakovalo skús sa poradiť s lekárom.. môže to byť z čohokoľvek.. aj zo stresu, zo zmeny prostredia, alebo si mala práve ovuláciu.. ale zo skúsenosti viem, že keď sa začne žena snažiť, začne sa aj viac sledovať a potom sa občas prihodia aj takéto veci.. 🙂 skús si niečo naštudovať o ovulácii.. trvá len niekoľko hodín (nie dní) okolo ovulácie sú plodné dni a každá žena má inokedy ovuláciu.. takže vypočítať sa to presne nedá, dá sa to odsledovať podľa rôznych znakov, napr. polohy krčka maternice, bazálnej teploty, ovulačných testov.. ovulácia je tiež ovplyvnená viacerými faktormi, takže ju nemusíš mať vždy v ten istý deň menštruačného cyklu..
skús si prečítať:
https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...
z mojej skúsenosti ti dám jednu malú radu, nestresuj sa a úplne sa prestaň zameriavať na to, že sa snažíte o miminko 🙂 naozaj funguje, že ak na to príliš tlačíš, tak sa nedarí... pokiaľ sa nesnažíte viac ako rok, je to úplne normálne, že sa hneď nepodarí aj zdravým párom 🙂
takže si užívajte s manželom vždy, keď budete mať chuť a ak ti bude meškať MS, sprav si tehu test 🙂
držím palčeky nech si čoskoro nájdeš dve čiaročky na tehu teste 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre