Má dojčenie vplyv na hladinu ľudského choriového gonadotropínu?
Ahojte, tak tu šmátram na koníkovi v rôznych témach, ale nenašla som, čo hľadám. Zaujíma ma, či hormonálne zmeny popri dojčení môžu nejakým spôsobom ovplyvniť hladinu HCG v krvi, pretože by som si rada čo najskôr urobila tehu test aby som vedela na čom som. Pred pár dňami sa nám akosi s manželom "šmyklo" a vyzerá to, že zrovna počas plodných dní. Mám doma okrem staršej aj 28 mes dcérku, ktorú ešte dojčím, ale predpokladám, že ak mám pravidelne menzu, tak môžem byť teoreticky tehotná. Neviem, či vydržím až do ďalšej periódy, aby som si mohla robiť test, rada by som skôr. Máte niekto skúsenosť? Robili ste si dojčiace maminky tehu test? Ako vám vyšiel a aká bola realita? ďakujem 🙂
už si tu síce teraz akoby dopisujem sama so sebou 😀 ale myslela som to skôr tak, že tie supercitlivé testy či nebudú zmätené, ak si spravím test napr. 10 dní po oplodnení...ale to by sa mi asi aj tak ešte neukázalo, však? 😀 sa už smejem zo seba, som ako prestrašená prvorodička, ale fakt ma to zaujíma..najmä, ak tým skutočne niekto prešiel..

@csina jasne že dojčenie nemeni HCG. Je jedno či dojčiš alebo nie, tehotensky test to isto neovplyvni