icon

Mám 16 - čo robiť,ak zistím že som tehotná?

anonym1750227
11. jan 2021

Ahojte!
Chcem vás poprosiť o pomoc. Mám za chvíľu 16 rokov a bojím sa že som tehotná. S priateľom sme to skúšali niekedy v novembri a asi len 15 sekúnd lebo sa bojíme že by sa niečo stalo. A mám pocit že mám o kúštok väčšie bruško ale niesom si istá či to bude z toho alebo z toho že veľa jem. O cca 5-4 dní by som mala dostať menštruáciu a keď ju nedostanem 3 dni mala by som si spraviť test? Ale bojím sa čo tam bude a čo robiť ak budem tehotná. Prosím o radu 🙏🏻

Strana
z2
ninusa221
11. jan 2021

@babydesire fakt je to super akomsi tváriť že to neexistuje.. povedat jej ked sa to stane nak ti to povie.. radsej dat tabletky ako prist s bruchom😄

ninusa221
12. jan 2021

@anonym1750227 skor bez😀😀

gabika0825
12. jan 2021

@anonym1750227 A tvoja mama sa o tom s tebou nerozprávala? Keď máš 16 rokov a frajera tak by ťa mala poučiť o tom čo sa všetko môže stať a ake to môže mať následky. Ked nevieš byť zodpovedná tak sa do sexu ani nepúšťaj lebo frajer má predpokladám tiež 15-16 rokov a tí sú ešte mentálne niekde úplne inde.. čiže takému chlapcovi by bolo aj jedno keby ťa napustil, ani by si možno neuvedonil závažnosť situácie a ešte by sa chichúňal... tak to je dnešné deti-pubertiaci (česť výnimkám) to je otras.

judar
12. jan 2021

By ma zaujímalo čo v tých školách v dnešnej dobe internetu učia keď tu 15stka si na 15 sekund v novembri šuchla a má zväčšené brucho a nevie či z jedla alebo z tých 15stich sekund....
...ja keď som mala 15 som ani nevedela jak vyzerá vtáčik-letáčik, ani ma to nezaujímalo ani som sa nesnažila dospieť skorými úletmi, tam som lietala na bicykli, hrala hokej, futbal, basketball... len dnešné deti si asi myslia že sexom sú dospelé a realita hlavy prázdne ako vidieť

martul
12. jan 2021

@anonym1750227 Moja zlatá spravila si veľa zlého:
1. 16r. je dosť málo
2. píšeš, že ,,len" raz a vidí to len raz ti aké problémy narobilo
3. Mala si menzes 2x, tehotná nie si
4. Keď chceš sexovať a byť zodpovedná tak si najprv zisti, ako to vlastne funguje - menzes, plodné dni, kedy môžeš nemôžeš byť tehotná...

trojnasobnamama
12. jan 2021

Určite z toho niesi tehotná neboj.Klud ,urob si test keď ste to robili v novembri určite by ti ukázal či si,alebo nie.Ale kľud nebudeš tehotná.

simca06022011
12. jan 2021

@anonym1750227 moja nik na teba nie je zly, ale douc sa biologiu, zisti si nieco o ochrane, o tom ako a kedy zistis ci si tehu a potom to s frajerom skusajte a nie naopak... a nebudes musiet so seba robit hlupu a usetris si aj kopu kazdomesacnych stresov. jasne, ze ked si mala normalne menstruaciu, mala si ju 2x a mas podla vsetkeho nafuknute brucho, lebo o 3 dni pride dalsia (alebo je to pozostatok zo sviatkov), tak nie.. nebudes tehotna.

jankapepe
12. jan 2021

@anonym1750227 ako to že sa vycikal je podľa teba antikoncepcia???

patusikk
19. jan 2021

Ci boha ved to za chvilu kopať začne :O

elementissa
19. jan 2021

Tak ale ako sme videli v inej téme, 7-8 ročne deti majú už krámy, tak jasne, ze 15-16 ročne už sexuju vo veľkom. A niektoré aj skôr. Ja keď som chodila na ZŠ, tak niektoré moje spolužiačky sa chválili už v 8ej triede (ako 13 ročne, že už mali sex 🤷🏼‍♀️) takže teenageri sa až tak nezmenili. Očividne sa len zmenil systém výučby, lebo my sme sa v 7.triede učili rozmnožovaciu sústavu človeka a mali sme speci vyhradené hodiny (aby to nebolo tak trápne, tak zvlášť chlapci, zvlášť dievčatá), kde nás dievčatá skolili o menstruacnom cykle, možnosti otehotnieť, ako sa chrániť, ak máme nechránený sex, tak zbehnúť do lekárne pp tabletku, o dôležitosti preventívnych gynekologických prehliadok, pohlavných chorobách a ich prenose atď. Chlapcom vysvetlili, že majú používať kondómy, dokonca sme každý dostali suvenír (chlapi malý balíček kondómov a dievčatá balíček tampónov), plus tiež preberali tie všeobecne veci, že treba rozmýšľať, treba sa chrániť, tiež im boli vysvetlene pohlavné choroby a ich prenos atď. Takže kedysi sa to na školách určilo, očividne teraz sa už učitelia tvária, že decká nesexuju a potom si 16tky zakladaju nicky na MK a pýtajú sa, či môžu byť tehotné. A rodičovská výchova tiež očividne zlyháva, keďže si to dievčatá nwoveria doma od zdroja, ale pýtajú sa na nete neznamych žien

simca06022011
19. jan 2021

@elementissa nam rovno pustili video z interupcie dietata a mohlo to byt uz hadam aj v cca 20tt... na poucenie,slabsim zaludkom aj zle bolo... a myslim, ze nielenze nik na ten sex uz ani nepomyslel dobru chvilu, ale pozor si davali vsetci. Presne si toto pamatam,tu trapnost a dostalali sme prednasky samostatne, rozdeleni na chalanov/dievcata. Ako sex v 13-14 bol vynimocny a zaujimave ze o tych co viem, tak VZDY tam bol chalan starsi... 16-17-18 rocny stredoskolak a baba sa citila ako bohyna, ze okolo nej taky kruzi ;) Tiez som o tom s mamou nediskutovala doma, rovnako ako kopa rovesnikov vtedy aj teraz, ale neboli sme sprosti... vid teraz diskusiu, tehotna 14tka... a najvacsi problem, aby bol ocko v RL 🙏

Strana
z2