icon

Meškajúca menštruácia po druhej sekcii. Mám sa obávať?

martinaamalia
22. feb 2025

Ženy mam taky problém
Som 3 a pol mesiaca od sekcie, kojila som len prvé dva už mesiac nekojím. Minulý mesiac mi prišla menstuacia najskôr som 2 dni špinila a potom 5 dní krvacala. Tak som si samozrejme myslela ze tento mesiac príde ale 8 dní mešká.
Nikdy som nemala nepravidelnú menštruáciu, vždy pravidelný cyklus.
Po 1 sekcii mi nabehla menštruácia hneď a vždy pravidelná.
Toto je druhá sekcia.
Pohlavný styk mame pravidelný z manželom síce nechránený ale vždy si dávame pozor.
Normálne som v obavách keďže viem ze sa ma počkať cca 2 roky od druhej.
A malý ma len 3 a pol mesiaca.
Tehu test som si spravila ten co som mala ešte doma keď sme začali čakať tohto druhého a zatiaľ vyšiel negatívny?
Je to normálne?
Alebo mam sa obávať?

kajakamura26
22. feb 2025

@martinaamalia ahoj, myslím si, že ak menštruácia mešká 8 dní, test by už vyšiel pozitívny 🙂
Takže skôr len hormonálna nerovnováha po tehotenstve a pôrode ✊🏻

zuz02
22. feb 2025

Tak po pôrode to chce čas. Cyklus ti nemusí nabehnúť hneď pravidelný. Aj keď prerušovaný styk nie je zrovna najistejšia forma ochrany.

ullala
22. feb 2025

Vies kolko deti beha po svete z "davali sme si pozor a sme strasne sokovani z tehotenstva"?

Ale u teba to skor tipujem, ze este ti nenabehol cyklus poriadne. Ved snad by si vedela, ze si mala ovulaciu, ci nie?

nevenka
22. feb 2025

@martinaamalia my mame tiez sex tak, ze si manzel dava pozor, lenze po sekcii by som to urcite takto nerobila. Lebo stat sa moze. A co potom spravis? Pouzivajte kondom aspon.

martinaamalia
autor
Autor odpoveď zmazal
martinaamalia
autor
22. feb 2025

@kajakamura26
@zuz02
@ullala
@nevenka
Ženy za prvé ďakujem pekne ze ste si nadli čas a vyjadrili svoj názor.
Milujem svoje deti a do budúcna sa nebránim väčšiej rodine.
Máte pravdu mali sme si dat vadcsi pozor. Hlavne pre moje zotavenie sa.
Veľmi ma to desí lebo aj keby sa stalo bojím sa o svoje zdravie a zdravie babatka
Dúfam že je to ta nerovnováha.

martinaamalia
autor
22. feb 2025

@ullala a nie mam 28 rokov a moja ovu prebieha bez náznaku

ullala
22. feb 2025

@martinaamalia nemas pocas ovu ani bolest, ani tahavy hlien?
Ale rozumiem tvojim obavam. Ja som mala pred takmer dvomi mesiacmi tretiu sekciu. Ale nemala by som odvahu ist takto na ostro.

martinaamalia
autor
22. feb 2025

@ullala nie normálne mi prebieha ovu ale nemám žiadne náznaky. Už dávno som to rozoberala s mojou Dr.
Máš pravdu v tomto bolo to také odvážne.
No hádam to dopadne inak.
Chcela som väčší odstup.

tianna
22. feb 2025

@martinaamalia určite sa chráňte. Po druhej sekcií štýl dávame si pozor veru dobrý nápad nie je..

martinaamalia
autor
22. feb 2025

@tianna pokiaľ mi nabehne menstuacia v co dúfam.
Bude to moja priorita.

guudy
23. feb 2025

@martinaamalia mame v rodine zenu, ktora otehotnela 3 mes po porode, ani jej nestihla prist menzes🙄. Spoliehala sa, ze kym nie je menzes, tak nemoze otehotniet😳

martinaamalia
autor
23. feb 2025

@guudy pôrod mala sekciou ?

guudy
23. feb 2025

@martinaamalia nie, ale v tomto pripade je to nepodstatne. Ide o to, ze ked vies, ze si po sekcii, tak neblbnite a chrante sa poriadne…