icon

Mimomaternicové tehotenstvo? Poraďte

kikusa2111
15. sep 2011

Som v 7tt...v pondelok my gynekolog povedal,že stále vydí len vačok ale plod nie takže to je pravdepodobne zas mimomaternicové ako pred pol rokom...ale to sa uvidí v pondelok.Povedal,že ak by som mala krče alebo niečo mám ísť na pohotovosť a nečakať kým to prejde.Je my od rána na vracanie,mám v krku akoby guču chlpov a stojí my to tam...Pichá ma v bruchu a tlačí akoby my treba na wc ale ked idem tak nič...Dnes je sviatok a zajtrá my gynekolog neordinuje čiže nevieme čo robiť...Ja totiž neviem aké tie krče majú byť a čo ako sa mám cítiť...poradí my niekto?

Strana
z2
elli333
15. sep 2011

@kikusa2111 podľa mňa by si mala ísť na pohotovosť aby sa niečo nezanedbalo,zvlášť ked sa cítiš zle.držím palce aby to nakoniec nebolo mimomaternicové ale len si drobček dal načas kým sa ukáže.

obedwix
15. sep 2011

@kikusa2111 chod na pohotovosť povedz že ti je velmi zle hoci len trošku zaklam. aspon sa dozviež nazor ineho lekára. drzím palce

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@elli333 dakujeme..na pohotovosť môžem ísť až ked príde priaťel s práce čiže až okolo tej polnoci ☹ .dovtedy musím nejako vydržať...hoci nedúfam že dopadnem dobre....bojím sa že my na pohotovosti povedia nech nezdržiavam že my nič nieje..tak to bolo naposledy a potom som mala operáciu

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@obedwix ooou klamať ma nenapadlo ale v súrnom prípade to využijem..dakujem moc...

obedwix
15. sep 2011

@kikusa2111 ako ti dokažu či ti niečo je alebo nie je? jednoducho si stoj za svojim a povedz že ti tvoj lekár vravel že pri zlom stave maš isť na pohotovosť. nemusiš čakať do pondelka uvidiš na čom si.

anjelicek26
15. sep 2011

@kikusa2111 Ak povies, ze si zakrvacala - tak ta urcite musia vysetrit. A ak je podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo - tak to tak ci tak. Mimomaternicove tehotenstvo zacina byt kriticke okolo 8.tt kedy plod prerastie priemer vajcovodu, kde sa pravdepodobne uchytil a moze dojst k prasknutiu. Nepodcen to!

Aj ked teda ked je vacok v maternici, neni dovod, aby bolo nejake dalsie babo na vajecniku. Drzim strasne palce, nech jedine, co na pohotovosti najdu, je chrobacik v maternici.

vejinka
15. sep 2011

nechapem troska..vidi tam vacok ale plod nie?? ked vidi vacok tak vo vacku byva babo takze mimomaternicove to predsa byt nemoze ale aj tak by som skocila na pohotovost pripadne ti len daju lieciky na udrzanie tehotnosti alebo je zle a bdue treba robit kyret..neviem vsetko sa zisti az na pohotovosti

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@anjelicek26 no ono naposledy my tiež vačok rástol normálne a gyn ma sledoval od 7tt do 12teho tt a ani raz tam plod nebol len vak rástok ako teraz...a bolo to len pred pol rokom takže ja neviem načo zas čaká...už som zas v 7tt a zas mám čakať...no ozaj asi pôjdem na pohotovosť...dakujem za radu baby...cením si to..

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@vejinka ano len vačok..tak som to mala aj predtým...ale to my nepovedali presne čo to bolo.gynekolog povedal,že mimomaternocové a v nemocnici že tehotenstvo bez plodu...vraj je možné všetko..ten konečný stav mám aj na papieroch takže v nemocnici asi mali pravdu..čiže bez plodu...no uvydíme večer...budeme múdrejší

anjelicek26
15. sep 2011

@kikusa2111 - myslis, ze sa jedna o molu (rastuci plodovy vak bez pritomnosti plodu, vysoke HCG, rychly rast maternice ) ? Toto ak sa opakuje, treba urcite geneticke vysetrenia, dupla by som si na to. Aj ked teda teraz velmi dufam, ze najde lekar malinke babatko v tom plodovom vacku. Riziko, ze sa mola bude opakovat je nizsie ako 1%. Tak preto hadam nie.

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@anjelicek26 dakujem...no napíšem ako som dopadla....ak ma tam hned nenechajú na kyret

elli333
15. sep 2011

@vejinka bohužial sa stáva že v maternici sa vytvorí niečo ako pseudovačok a plod môže byť vo vajíčkovode ☹ preto kým je vidieť ešte len vačok tak sa nedá jednoznačne mimomaternicové vylúčiť...mňa inak tiež na začiatku tehu strašili mimomaternicovým a nakoniec všetko dobre dopadlo..takže dúfam že to tiež tak bude aj v tomto prípade

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@anjelicek26 čo je to mola?

vejinka
15. sep 2011

kikusa ked doktor povedal ze mimomaternicove tak ta mal rovno poslat do nemocky a to urgentne! o co mu ide??? xce prist o licenciu? ved to sa nemoze podcenovat ide tu o zivot..tvoj zivot...pekne si vezmi taxik a napochoduj na pohotovost necakaj na priatela...uzaj!!!

anjelicek26
15. sep 2011

@kikusa2111 - neviem to najst v slovencine :(

http://de.wikipedia.org/wiki/Blasenmole

vejinka
15. sep 2011

@elli333 fiha..to tom som nikdy nepocula viem ze ed je vacok tak v nom sa ma babo vyvyjat a nie niekde vo vajickovode..jasne ked je mimomaternicove tak sa plod vyvyja vo vajickovode ale v tom pripade nieje v maternici ani prd...ibaze ...keby islo o "dvojcatka" a dva vajicka vtedy jedno je akoze v maternici a druhe sa zatulalo vo vajickovode...no o takom pripade som v zivote nepocula 😒

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@vejinka no niesom si istá...ale počula som že môj gyn má už zákaz byť pri pôrode...takže neviem..vždy bol divný..s malou ma poslal na cisársky lebo že som v 9 mesiaci a bábo je nedonosene...v nemocnci zistili že my opačne napísal poslednú menstruaciu a som len 7 mesiaci a poslali ma domov...mohlo to dopadnut velmi zle ☹

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@anjelicek26 aha áno už chápem..mám to podozrenie pretože priatel má už 34 a má problémy zo spermiami...objednal si aj lieky ale nič...nepomohlo...

vejinka
15. sep 2011

uz
@kikusa2111 uz davno by som u neho nebola..nemas moznost ist k inemu ale odbornikovi a nie suflikantovi

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@vejinka musí to byť pravda ked to mám už 2 krát...tiež som dovtedy otom nepočula ani ja...ale ten vak mám už pekne velký ako má byť na 7tt...

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@vejinka mám..len sa nechcem prehadzovať teraz kedže som začala toto divné tehotenstvo unho...ked sa to skonči utekam inam

anjelicek26
15. sep 2011

@kikusa2111 - hlavne teraz zavolaj niekomu, kto ta na tu pohotovost odvezie a ked tam narazis na nejakeho schopneho lekara - tak sa rovno opytaj, kde ma ambulanciu, a ci by si nemohla prestupit ku nemu.

Po tvojich zazitkoch s tvojim gynekologom by ma tam nedostali ani nasilim 😖

luckaprima
15. sep 2011

@kikusa2111 len sa pekne presťahuj i inemu lekarovi hneď možno ti povie niečo cekom ine, ja som prešla k inemu dr. v 36 tt a nelutujem 😉 na doktora sa mozes vykaslat, ide predsa o Teba a chceneho drobceka, 🙂 nedaj sa

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@anjelicek26 nuž nemám nikoho kto by ma zobral...mám jednu kamarátku teda mala som kým ma neklamala skončila som s nou..nemám nikoho a bývam tu skoro 23 rokov..super nie...?Nemám ani komu chodiť na kávu ako iné maminy..s malou som sama každý deň... ☹ a na taxík nemám..my sme finančne na tom tažko..od materskej do materskej i ked ma priatel krčmu nejde mu to v poslednom čase...ledva má na šeky a na tovar..len ked je akcia vtedy to ide...takže som to troška priblížila....počkám kým príde...aj tak nemám kam dať malú ak by ma tam nechalo...ale naozaj dakujem velmi som rada ak my niekto pomoze...

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@luckaprima a mám si najprv vypýtať kartu či ako sa to robí,

amulienka
15. sep 2011

@kikusa2111 ahoj, v 7 tt to este nemusi vadit, ze je len vacok, niekomu sa babo ukaze aj v 10-12 tt. mne tvrdil presne to iste, bal sa ze mam mimomaternicove, tak sme mali pohotovost stale ak by som dostala silne krce ci nebodaj krvacanie, ale nakoniec sa ani v 10tt babo neukazalo a to uz malo mat bijuce srdiecko a tak som s diagnozou missed abort isla na kyretaz. toho sa netreba bat, vzdy lepsie ako ked zacnes spontanne krvacat a mat bolesti. ale je velka sanca, ze tam babo mas, meraju ti hcg hormon? ak stupa, tak je to ok!

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@amulienka nie zatial my nič nemerali...len ultrazvuk a konec..predtým my bral stery ale teraz ani to..uvidíme to čakanie je najhoršie čo môže byť...hlavne ked tu vydím fotky bábatiek a podobne..alebo tehuliek.

anjelicek26
15. sep 2011

@kikusa2111 - jejda moja, skoda, ze aspon z konika nepoznas baby odniekadial od vas, bolo by to urcite lahsie, urcite by ta niekto odviezol - ehm ja som troska od ruky 😔 Je mi to luto, ze je to takto. Snad sa nic nestane, kym drahy prijde - inak si volaj sanitku! 😔

traktor
15. sep 2011

Anembryomola , je to je tehotenstvo , kde se nevyvija embryo , vidiet len prazdny vacok..tiez som si tym presla..ale v 7 tt to este nemusi byt celkom jasne.. a urcite by som sa este poradila aj s inym lekarom

kikusa2111
autor
15. sep 2011

@anjelicek26 jasné...ved zatial sú to len mierne bolesti a tak...ak by sa to zhoršilo pojdem aj letecky🙂a aspon sa dnes dozviem čo a ako..škoda že môj gyn zajtrá neordinuje..Ste inak strašne zlatá...tu na mk človek zistí že je plno milych maminiek a vedia poradiť...len tu na tejto dedine sú všetci spolčený na vrstvy ako bohatý,chudobný,celebrity,a obyčajný...ktorých ohováraju...ale zvikla som si..a dokonca tu nieje ani nejaký park či niečo pre deti..to aby matky chodili s detmi do krčmy? 😒 NIKDY....keby mám vodičák lietam po meste a s malou po parkoch🙂

Strana
z2